Ajankohtaista

Valtuusto kokousti sähköisissä tunnelmissa

Rauman kaupungintalon vanhapuoli kuvattuna talvella kadulta.
Kaupunginvaltuuston talousarviokokous maanantaina 28.11. alkoi yllättävästi, kun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti ilmoitti eroavansa kaikista kunnallisista luottamustehtävistään. Eroilmoitus tuli talousarvion yleiskeskustelussa.

Sähköinen tunnelma jatkui myös talousarvion yksityiskohtaisessa käsittelyssä. Eri mieltä oltiin samoista asioista kuin kaupunginhallituksen käsittelyssäkin eli perinnän ulkoistamisesta, sote-asiakasmaksujen korotuksesta ja lasten subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta.

Useiden puheenvuorojen jälkeen talousarvio hyväksyttiin kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti muuten, paitsi sote-asiakasmaksujen korotuksia tehtiin vain 300 000 euron arvoisesti, vaikka kaupunginhallituksen esityksessä korotuksia oltaisiin tehty 600 000 euron arvoisesti. Esityksen sote-asiakasmaksujen nostamisesta vain 300 000 eurolla teki Jami Toivonen (PS). Toivosen ehdotus voitti äänin 27-21 Pekka Walleniuksen (SDP) esityksen olla korottamatta maksuja ollenkaan. Toista äänestystä ei tarvinnut käydä, sillä valtuusto oli yksimielisesti Toivosen esityksen takana. Toivosen esityksen aiheuttama tulovaje katetaan korottamalla kiinteistöverojen tuloarviota. Maksujen korotusten kohdentaminen jää sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtväksi.

Perinnän ulkoistamista valtuusto ei ottanut käsittelyyn, koska kaupunginhallitus oli jo aiemmin toimivaltansa puitteissa tehnyt päätöksen sen ulkoistamisesta.

Valtuuston kokous kesti taukoineen yli viisi tuntia.