Luoteis-Euroopan ja Pohjois-Amerikan maailmanperintökaupunkien organisaatio eli OWHC Northwest Europe and North America on julkaissut värityskuvan. 24 jäsenkaupungin koosteessa on mukana Vanha Rauma.

Värityskuvassa on esitetty tunnusomaisia kaupunkia kuvaavia rakennuksia ja muita monumentteja. Vanhaa Raumaa symbolisoi Katulan eli Wähä-Knuutlan päärakennuksen uusrenessanssijulkisivu. Muita värityskuvan kohteita ovat muun muassa Berliinin Museosaari, Bordeauxn katedraali, Quebecin Le Chateau Frontenac -hotelli ja Philadelphian Independence Hall, jossa hyväksyttiin Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus. Värityskuvan tekijä on regensburgilainen graafinen suunnittelija ja sarjakuvapiirtäjä Florian Hauer.

– Vanhasta Raumasta toivotaan usein erilaisia värityskuvia. Hauskaa, että kuva syntyi nyt yhteistyössä muiden maailmanperintökaupunkien kanssa, vs. maailmanperintökoordinaattori Henri Raitio sanoo.

A2-kokoisia värityskuvia on saatavilla maksutta korjausrakentamiskeskus Tammelasta, palvelupiste Pyyrmanista, Vanhalta Raatihuoneelta ja Rauman museon Marelasta. Värityskuvan voi myös tulostaa OWHC:n nettisivuilta. Värityskuva sopii kaiken ikäisille.

– Värityskuvan avulla pääsee tutustumaan maailmanperintökaupunkeihin kivan tekemisen parissa. Kohteista voi luoda oman värikkään version, vs. maailmanperintökoordinaattori Mervi Tammi toteaa.