Ajankohtaista

Vanhan Rauman katunäkymät valokuvataan 4.12. – Kuka tahansa voi osallistua

Luminen katu Vanhassa Raumassa

Vanhaa Raumaa tallennetaan valokuviin 4.12. klo 11–12. Vanha Rauma Hetkessä on kokeellinen ja osallistava kaupunkiympäristön dokumentointitapahtuma, jonka aikana pyritään tallentamaan Vanhan Rauman katunäkymät yhden tunnin aikana. Kuvien kautta muodostuu ainutlaatuinen kokonaiskuva Vanhasta Raumasta ja sen ihmisistä yhdessä tietyssä hetkessä.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa ja millä tahansa kameralla. Ideana on, että ihmiset ottavat valokuvia ennalta varaamassaan Vanhan Rauman risteyksessä kaikkiin suuntiin. Oman risteyksensä voi varata osoitteessa www.vanharaumahetkessa.com, josta löytyvät myös tarkemmat toimintaohjeet.

Valokuvat tallennetaan Rauman museon kokoelmaan ja niitä voidaan hyödyntää maailmanperintökohteen suojelussa, tutkimuksessa ja tiedotuksessa tai taiteessa. Osallistumalla pääsee mukaan tuottamaan tätä aineistoa. Tapahtuman jälkeen Tammelassa (Eteläpitkäkatu 17) on glögitarjoilu klo 12–15.

Vanha Rauma Hetkessä -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Rauman kaupungin Living with cultural heritage -hanke ja Turun yliopisto.