Vanhus- ja vammaispalvelujen asumispalveluyksikköjen asukkaat ja läheiset pääsevät tapaamaan toisiaan 8.6. alkaen

Kuvituskuva vanhuspalvelut

Rauman kaupungin vanhus- ja vammaispalvelujen asumispalveluyksiköiden asukkailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus tavata toisiaan maanantaista 8.6. alkaen.

Tapaamiset järjestetään yksiköiden ulkotiloihin tai rajattuun sisätilaan perustetuissa suojatuissa tapaamispaikoissa. Asukkaan ja läheisten väliin jää kirkas akryylilevystä valmistettu pärskesuoja, joka suojaa fyysisiltä kontakteilta tapaamisissa. Tämän lisäksi läheisen tulee tapaamisen aikana käyttää kasvot suojaavaa läpinäkyvää kasvovisiiriä, jonka hän saa asumispalvelun yksikön henkilökunnalta. On huomioitava, että asukkaat eivät ole kevään aikana saaneet tavata läheisiään, joten tapaamisten järjestämisessä voi olla ruuhkaa.

– Poikkeusolot ovat kestäneet jo pitkään. Sen vuoksi tarvitaan uusia käytäntöjä, jotka mahdollistavat asukkaille läheisten tapaamisen kasvokkain yksiköiden järjestämässä turvallisessa ympäristössä, vanhuspalvelujen johtaja Tuuli Lindström kertoo.

Myös vammaispalvelujen asumisyksiköiden asukkaat pääsevät tapaamaan läheisiään ulkona turvavälejä noudattaen ja kasvojen suojavisiiriä käyttäen. Vierailukielto on toistaiseksi voimassa vammaispalvelujen yksiköiden sisätiloissa.

Tapaamisten ajankohdasta on sovittava etukäteen puhelimitse yksikön henkilökunnan kanssa. Läheisten tulee odottaa tapaamista yksikön ulkopuolella. Hoitohenkilökunta ottaa läheiset vastaan ja neuvoo suojaimien käytössä.

Vierailijoilla ei saa olla minkäänlaisia hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta tai muita tyypillisiä koronaviruksen oireita, joita ovat kurkkukipu, painon tunne rinnalla, tai lihaskipu. Myös huonovointisuus, maku- ja hajuaistin häiriöt sekä suolisto-oireet, kuten lievähkö ripuli tai vatsakipu, voivat olla oireita.

Terveyspalvelujen osastoilla T1, T2 ja T3 voimassa olevaan vierailukieltoon ei ole tullut muutosta. Ainoastaan saattohoitopotilaiden läheisten vierailut järjestetään sopimalla asiasta etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa.

Lisätietoja tapaamisista ja tapaamisajoista vanhusten ja vammaisten asumispalveluyksiköissä saa seuraavien yksiköiden henkilökunnilta:

  • Mansikkapaikan palvelukodit
  • Kotikaari
  • Linnavuoren palvelukodit
  • Rannikkokoti
  • Asumispalveluyksikkö Puhti
  • Kinnonkoto
  • Samppustenkoto