Ajankohtaista

Vappua voi juhlistaa Raumalla monin eri tavoin

Vappumarssi_poikasoittokunta_Kuvaaja_Mira_Ellmén

Vapunpäivää vietetään sunnuntaina 1.5. Raumalla on tarjolla monenlaista ohjelmaa lauantain ja sunnuntain aikana.

Vappuaattona lauantaina 30.4. kaupungintalon sisäpihalla järjestetään lastentapahtuma klo 16–18. Ohjelmassa on muun muassa Pelleorkesteri, maalausteltta, Turun tanssikoulun esitys ja puffetti.

Opiskelijat lakittavat Kanali Helmen klo 18, ja opettajaopiskelijoiden vuoden fuksi kastetaan Kanalissa. Kanali Helm on saanut ylioppilaslakin päähänsä vapunaattona Raumalla vuodesta 1975 lähtien.

Kulttuurikuppila Brummissa nähdään sekä Rauman iltanäyttelijöiden musiikkikomedia Iltatähden ensi-ilta klo 16 sekä MOJazz-yhtyeen esitys klo 21.

Kivikylän Areenalla järjestetään raskaan musiikin festivaali Wappuhelvetti, jossa esiintyvät Turmion Kätilöt, Korpiklaani, Finntroll ja Detset. Festivaali starttaa klo 19.

Sunnuntaina vapputori ja perinteiset paraatit

Vapunpäivä alkaa sunnuntaiaamun tilaisuudella vanhalla hautausmaalla vakaumuksensa puolesta henkensä menettäneiden muistomerkillä klo 8.45.

Rauman Yrittäjien järjestämällä Vapputorilla on myyjiä ja markkinahumua aamusta alkaen. Toritapahtuma alkaa klo 9 ja päättyy klo 16. Ohjelma pitää sisällään muun muassa ilmaisen toribingon, kasvomaalausta ja arpajaiset. Myynnissä on metrilakuja ja muita markkinamakeisia sekä käsitöitä ja kukkia.

Rauman Seudun Mobilistit ry:n järjestämä perinteinen vappuparaati alkaa Uotilasta klo 12 ja kulkee Kuninkaankatua pitkin torin ohi.

Työväen yhteinen vapputapahtuma alkaa Kanalinmutkassa klo 9.50 Rauman soittokunnan esityksellä. Tapahtumassa on mukana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén, kansanedustaja Johannes Yrttiaho ja Rauman työväen mieslaulajat.

Pallo-Iirojen perinteinen ankanuitto toteutetaan jälleen Pajasillan ja Kirkkosillan välillä. Ankat plumpsahtavat veteen klo 14.

Vapunpäivän tanssit tanssitaan TulesTalolla, osoitteessa Aittakarinkatu 14, klo 15­–18. Esiintymässä ovat Pekka Tervahartiala ja Tuomas Myllylä.

Rauman Poikasoittokunnan vappuparaati alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta klo 16, mutta reitti on tuttu aikaisemmilta vuosilta. Paraati lähtee liikkeelle teatterin edustalta ja kulkee välillä Nortamonkatu-Valtakatu-Nortamonkatu.

Avainseurakunnan ekumeeninen vapputilaisuus Kaiken kansan messu ja gospelmessu Missa Concordiae pidetään myös klo 16, osoitteessa Savenvalajankatu 3.