Ajankohtaista

Vesitornin ravintolaremontti on alkanut

Rauman vesitorni ulkoa.

Rauman vesitornin ravintolasaneeraus aloitettiin maanantaina 29.1. Remontti kohdistuu pääasiassa ravintolan keittiön puolelle. Vesitorni on remontin vuoksi suljettuna asiakkailta huhtikuun puoliväliin saakka.

Keittiön osalta uusitaan talotekniikkaa eli sähkö-, vesi- ja viemärikalustoa. Ravintolan puolella tehdään sähkötöitä ja muutetaan valaistusta. Miljöö on muutoin tarkoitus säilyttää aikaansa edustavana, eikä pintamateriaaleja vaihdeta.

Kahvila-Ravintola Tornin ravintoloitsijana jatkaa remontin jälkeenkin yrittäjä Outi Laivola. Uusi sopimus toiminnasta on jo tehty. Ravintoloitsija voi halutessaan uudistaa ravintolan kalustusta.

Purkutyöt etenevät Rauman Veden kunnossapitomestari Samuli Loutin mukaan ripeästi ja aikataulussa. Urakka aloitettiin keittiön sähkötöillä, jonka jälkeen siirrytään rakenteiden purkuun. Talotekniikkaa uudistetaan nykyaikaan ja keittiön ilmanvaihtoa parannetaan. Myös vesitornin terassin ovet on tarkoitus vaihtaa tämän vuoden aikana, minkä myötä ravintolan vetoisuus vähenee ja asiakasmukavuus paranee.

Henkilökunnan sosiaalitiloja parannetaan toteuttamalla erilliset toimisto- ja pukuhuonetilat.

Vesilaitos käyttää tornia verkostopaineen tasaajana ja yökulutuksen vesivarastona. Vesitorni pidetään remontista huolimatta turvallisena ja toimivana. Puhdasvesisäiliöt ovat toiminnassa.

Rakennusurakan toteuttaa Rakennustyöt Ville Kauppi Oy, lvi-urakan Vesi-Lammela Oy ja sähköurakan Sähköpalvelu Pekka Kuoppa Oy. Remontin kustannukset ovat yhteensä noin 250 000 euroa ilman arvonlisäveroa.