Ajankohtaista

Vie vanhus ulos -kampanja alkaa 10.9.

Kuvistuskuvassa vanhuksen kädet

Raumalla voi ottaa osaa Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaan 10.9.–10.10. välisenä aikana. Kampanjan tarkoituksena on edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja kenen tahansa ikäihmisen kanssa – voi ulkoilla vanhempansa, iäkkään naapurin tai tutun kanssa. Ulkoilut voi kirjata sivustolle www.vievanhusulos.fi ja haastaa samalla muita mukaan. Kampanjaan voi osallistua yksityishenkilönä tai yhteisönä.

Raumalla voi myös tarjoutua palvelukodin asukkaiden ulkoilukaveriksi ottamalla yhteyttä Rauman vanhuspalveluiden palveluvastaava Tanja Hakuliseen, tanja.hakulinen@rauma.fi.

– ¬Pienikin oleskelu ulkona ja luonnossa kohentaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja parantaa unenlaatua. Raumalla järjestetään Luontoretki ikäihmisille -päivä Nasulammen esteettömällä luontopolulla torstaina 19.9. Autan järjestämään tarvittaessa kuljetuksen lähtöpaikalle, Hakulinen kertoo.

Luontoretken järjestävät yhteistyössä Rauman kaupungin vanhuspalvelut, Rauman kaupungin liikuntapalvelut, Voimaa vanhuuteen -ohjausryhmä, Rauman Latu sekä Siskot ja Simot.

Vie vanhus ulos -kampanja on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Viime vuonna kampanjan aikana kirjattiin lähes 28 000 ulkoilukertaa 133:lla paikkakunnalla.

Vie vanhus ulos -esite

Rauma luontoretki Siskot ja Simot

Rauma luontoretki