Ajankohtaista

Vierailurajoituksia lievennetään vanhusten asumispalveluissa

vanhus pyörätuolissa ulkoilemassa.

Rauman kaupungin vanhusten asumispalveluyksiköiden asukkaiden oireettomien omaisten on jatkossa mahdollista tavata läheisiään asukkaiden omissa huoneissa. Järjestely on mahdollista koronaepidemiatilanteen ollessa vakaa. Tapaamisia asukashuoneissa voidaan järjestää 24.9 alkaen.

Asukkaan luona voi vierailla korkeintaan kaksi läheistä kerrallaan. Tapaamisen aikana vierailijoiden tulee noudattaa tarkasti henkilökunnalta saamaansa ohjeistusta. Vierailuissa tarvittavat suojavarusteet saa asumispalvelun yksikön henkilökunnalta.

Vierailijalla ei saa olla minkäänlaisia hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.

Tapaamisen ajankohdasta on sovittava puhelimitse etukäteen, jotta henkilökunta pystyy vastaanottamaan ja ohjeistamaan vierailijoita. Vierailijan tulee odottaa tapaamista yksikön ulkopuolella, josta hoitohenkilökunta ottaa hänet vastaan ja ohjeistaa suojaimien käytössä. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan yksikössä ylös mahdollista taudinjäljitystä varten.

Tapaamiset ulkona ovat myös edelleen mahdollisia. Ulkovierailuista tulee ilmoittaa yksikköön etukäteen, jotta asukasta voidaan avustaa pukeutumaan sään mukaisesti. Ulkotapaamisten aikana on huolehdittava vähintään 1,5 metrin turvaetäisyydestä vanhukseen. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi pyörätuolin työntämisen vuoksi, vierailijan on käytettävä kasvomaskia koko tapaamisen ajan.

Rauman kaupunki seuraa tiivisti koronatilanteen muutoksia ja reagoi niihin tilanteen mukaisesti. Mikäli tartuntojen määrä alueella kääntyy nousuun, toimintayksikössä ilmenee koronavirustartunta tai epäily tartunnasta, vierailuja koskevia rajoituksia tiukennetaan.

Lisätietoja tapaamisista ja tapaamisajoista saa vanhusten asumispalveluyksiköiden henkilökunnalta.