Ajankohtaista

Vuoden 2018 Nopein nyplääjä on kotoisin Ulvilasta

Rauman Pitsiviikon perinteisessä Nopein nyplääjä -kilpailussa nyplätään perinteistä 6 parin uddi -mallia 30 minuutin ajan. Pisimmän pitsin nyplännyt voittaa. Tänään perjantaina 27.7. voiton vei ulvilalainen Tuula Virtanen-Ruoho, joka nypläsi puolessa tunnissa jopa 36 senttimetriä pitsiä. Voittotulos on yksi kaikkien aikojen parhaista tuloksista.

Tuula kertoi osallistuneensa tänä vuonna kilpailuun ensimmäisen kerran. Voittaja sai palkinnoksi Puusorvaamo A. Revon lahjoittaman reissutyynyn eli matkakokoisen nypläystyynyn tarvikkeineen. Palkinnon arvo on 250 euroa.

Toiselle sijalle tuli Katja Tammela Vaasasta, hänen tuloksensa oli 26 senttimetriä. Katja kertoi osallisuneensa kilpailuun monta kertaa ja sijoittuneensa nyt jo viidettä kertaa toiseksi. Toiseksi tulleelle Pitsikeskus Emelia lahjoitti palkinnoksi pitsikuviolla koristellut kangaskassin.

Kolmas sija jaettiin tänä vuonna. Hanna Hokkanen Kokemäeltä ja Pinja Sarkkinen Raumalta saivat tuloksen 25 senttimetriä. Palkinnoksi he saivat Pitsikeskus Emelian lahjoittaman kirjan Mestarinyplääjä Impi Emelia Alanko ja aidolla nyplätyllä pitsillä koristellun neulatyynyn.

Kilpailussa oli kaikkiaan 9 osallistujaa. Mukana oli myös uusi Pitsimissi Amanda Teuho Tampereelta.

Kilpailun järjestivät Pitsikeskus Emelia ja Rauman museo.