Ajankohtaista

Yhteishaku toisen asteen opintoihin alkaa 20.2.

Nuori tyttö käyttämässä kannettavaa tietokonetta ulkona.

Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkaa 20.2. ja päättyy 13.3. klo 15. Koulutukset alkavat syksyllä 2018.

Raumalla on valittavana yli 10 eri ammatillista tutkintoa WinNovassa, joista suurin osa on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkintona. Koulutuksia on tarjolla esimerkiksi matkailun, logistiikan, rakentamisen, kauneudenhoidon ja liiketalouden aloilta.

Rauman Lyseon lukio tarjoaa ylioppilastutkinnon ohella mahdollisuuksia kieliopintoihin, lukiodiplomeihin ja kansainvälistymiseen. Rauman Lyseon lukioon hakevalla opiskelijalla tulee olla vähintään 7,5 keskiarvo päättötodistuksessa.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet eivät voi hakea yhteishaussa, vaan he hakevat jatkuvien hakujen kautta suoraan oppilaitoksiin.

Yhteishaussa voi hakea samalla kertaa viiteen eri koulutukseen. Hakeminen tapahtuu sähköisesti Opintopolussa. Hakulomakkeen voi täyttää vain kerran.

  • Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 20.2. -13.3.2018.
  • Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 14.3.–4.4.2018.
  • Perusopetuksen jälkeisten valmistavien koulutusten haku 22.5.–24.7.2018.