Ajankohtaista

Yksinäisiä ikäihmisiä ilahdutetaan joulupostilähetyksillä

Joulukukka-asetelma lähikuvassa.

Raumalla järjestetään hyväntekeväisyyskampanja 16.11.–21.12. Tarkoituksena on ilahduttaa joulutervehdyksillä raumalaisten palvelukotien asukkaita ja kotihoidon asiakkaita, jotka saattaisivat muuten jäädä ilman muistamista.

Kampanja-aikana kerätään joulukukkalahjoituksia

Hyväntekeväisyyskampanja muodostuu joulukukkakeräyksestä, villasukkien jakamisesta sekä joulutervehdysten kirjoittamisesta.

Joulukukkakeräyksessä ovat mukana Kukka-Shop Rosa, Kukkakauppa Valla Fiini, Minnan Citykukka, Pitkäjärven kioskin kukkakauppa, Ninas Candela, Siemen-Flora Oy ja Viherkäine Oy.

Ikäihmisille toimitetaan myös vaihtoehtoisesti villasukkia, joita on lahjoitettu Rauman vanhuspalveluille. Sukat on kudottu lahjoitetuista langoista, ja niitä ovat tehneet monet raumalaiset käsityön harrastajat.

– Palvelukotien ja kotihoidon henkilökunta huolehtivat, että joulukukat ja -sukat löytävät tervehdysten kera perille jouluaattoon mennessä, palveluvastaava Tanja Hakulinen sanoo.

Joulupostilähetyksiin tarvitaan myös kortteja

Kaupunkilaiset voivat tehdä ja kirjoittaa ikäihmisille myös kortteja. Joulupostin keräyslaatikot sijoitetaan kaupungin kirjastoihin 16.11. ja ne ovat paikoillaan 18.12. asti.

– Tervehdykset ja joulukortit liitetään joulukukan tai villasukkien mukaan. Henkilökohtainen tervehdys tuo lisäiloa joulupostin saajalle, Hakulinen kertoo.

Siskot ja Simot -yhteisö hakee aputonttuja

Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisö hakee joukkoonsa ahkeria apukäsiä joulupostitalkoisiin. Talkoot pidetään Uotilan palvelukeskuksessa, osoitteessa Siilotie 6, perjantaina 27.11. klo 13. Tilaisuudessa kirjoitetaan joulutervehdyksiä ja paketoidaan villasukkia.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös joulupostin jakamiseen palvelukoteihin ja kotihoidon toimistoihin 22.12. Ilmoittaudu joulupostin jakajaksi palveluvastaava Tanja Hakuliselle, tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332.

Joulukukkien ja -sukkien sekä tervehdysten keräyskampanjasta vastaa Rauman kaupungin vanhuspalvelut yhteistyössä Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisön kanssa.