Ajankohtaista

Ylen Tarinankertojat-ohjelmaa kuvataan Raumalla elokuussa – Ilmianna kotiseudun helmet

Ruori esillä merimuseossa.

Tarinanmetsästäjät on tv-ohjelma, jossa Ryhmäteatterin näyttelijöistä, ohjaajista ja käsikirjoittajista muodostuva työryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa eri kaupungeissa lyhytelokuvan viikossa. Raumalla kuvausryhmä on 28.8.-3.9.

Tämä realitykerrontaa ja draamaa yhdistävä täysin uudenlainen konsepti johdattaa katsojan tarinankerronnan saloihin. Miten syntyy kiinnostava tarina? Millaisia henkilöhahmoja kaupungeissa syntyy? Mikä on Rauman tarina, entä Rovaniemen tai Kokkolan? Mistä näkökulmista näyttelijät, ohjaajat ja käsikirjoittajat lähestyvät draaman tekemistä – entä millaista draamaa on itse draaman tekeminen?

Kullakin paikkakunnalla käydään taistelu aikaa vastaan eikä tehtävä ole ammattilaisillekaan helppo. Elokuvaa lähdetään tekemään aina nollasta ja erilaisten havainnointi-, haastattelu- ja improvisaatiotehtävien kautta synnytetään käsikirjoitus, jonka pohjalta elokuva näytellään ja kuvataan. Apuna tiimillä on paikkakuntalaisia kollegoita ja paikallisia ihmisiä kertomassa kotikaupungeistaan.

Yhtä jaksoa kuvataan tänä kesänä kuuden päivän ajan kullakin paikkakunnalla. Valmis ohjelma nähdään Yle TV1:llä vuonna 2018.

Kuvauskaupungit
Kotka 15.–21.5.
Joensuu 22.–28.5.
Jyväskylä 5.‒11.6.
Mikkeli 12.–18.6.
Kajaani 26.6.–2.7.
Rovaniemi 3.‒9.7.
Oulu 31.7.–6.8.
Kokkola 7.‒13.8.
Seinäjoki 21.–27.8.
Rauma 28.8.–3.9.

Raumalaisten apua tarvitaan

Tarinanmetsästäjät tarvitsevat raumalaisten apua. Mitä ihmeellistä, kiinnostavaa tai erilaista juuri Raumalta tulisi nähdä? Mitkä nähtävyydet ovat jääneet esitteiden ulkopuolelle? Ilmianna Ylelle kotiseudun helmet, jotka voivat olla yhtä hyvin ihmisiä, tarinoita tai puhuttelevia paikkoja, joista ammentaa. Mihin Tarinanmetsästäjät tulisi juuri Sinun mielestäsi lähettää?

Ilmianna helmesi Ylen nettisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Tarinanmetsästäjät-ohjelma toteutetaan Ryhmäteatterin ja Yleisradion yhteistuotantona.