Asuminen ja ympäristö

Tervetuloa opiskelemaan Raumalle!

Raumalla opiskelee noin neljä tuhatta opiskelijaa, toisen asteen opinnoissa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Opiskelija-asumiseen löytyy kolme asuntolaa, joista osassa opiskelijavalinnat tehdään opiskelualan mukaan. Opiskelija-asuntoja ei ole riittävästi kaikille opiskelijoille, joten tutustu myös muihin kaupungin asuntovaihtoehtoihin www.rauma.fi/vuokra-asunnot. Oheisesta kartasta näet asuntoloiden ja oppilaitosten sijainnit.

Kiinteistö Oy Pläkkluat

Kiinteistö Oy Pläkkluat on juuri peruskorjattu Rauman kaupungin omistama opiskelija-asuntola, joka sijaitsee useiden oppilaitosten läheisyydessä osoitteessa Kanavakatu 45. Asunnoissa on jatkuva haku ja asunnoissa voi asua ympärivuotisesti. Kiinteistössä on sekä kahden että kolmen asunnon soluhuoneistoja ja yksiöitä. Lisäksi asuntolassa on kolme perheasuntoa. Linkki asuntohakemukseen löytyy asuntolan kotisivuilta osoitteesta www.plakkluat.com. Asuntoasioita hoitaa Rauman kaupungin isännöintitoimisto, puh. 044 403 6096, isannointi@rauma.fi.

Merikoulun asuntola

Peruskorjatussa Merikoulun asuntolassa Suojantiellä on tarjolla soluasuntoja opiskelijoillle. Paikkoja on 55, ja niitä haetaan WinNovan hakulomakkeen kautta. Soluasunnoissa on varustuksena sänky, kaappi, pöytä ja tuoli. Lisätietoja osoitteessa www.winnova.fi/opiskelijalle/opintoedut/asuminen.

Asuntolan yksiöitä on mahdollista hakea Rauman kaupungin kautta. Täytä asuntohakemus osoitteessa www.rauma.fi/asunnot. Hakemus täytetään kaikilta osin. Muistathan laittaa viimeiselle avoimelle tekstikentälle lisätiedon, että olet hakemassa Merikoulun asuntolaan. Rauman kaupunki lähettää valituille asukkaille tarjouskirjeen, johon he vastaavat ottavatko tarjotun huoneiston vastaan. Alaikäisten osalta tarvitaan lisäksi huoltajan suostumus.