Asuminen ja ympäristö

Joukkoliikenteen lipputuotteet ja hinnat

Rauman Gyyt -liikenteessä on käytössä tasataksa, jolloin matkan hinta on sama koko Rauman alueella kuljetun matkan pituudesta riippumatta – tuletpa kyytiin sitten Lapista, Kodisjoelta tai Syväraumasta. Rauman Gyyt -liikenteessä voi matkustaa autosta ostetulla kertalipulla tai matkakortille ladatuilla lipputuotteilla.

Matkustajaryhmät

Rauman Gyytin matkustajaryhmiä ovat aikuiset, alennusryhmät ja ilmaiseksi kulkevat. Alennusryhmiä ovat lapset ja nuoret (7-16-vuotiaat, varus- ja siviilipalvelusmiehet, opiskelijat ja seniorit.

Maksutta Rauman Gyytin mukana kulkevat

 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Lemmikit
 • Sotaveteraanit
 • Lastenvaunujen kanssa kulkevat
 • Rollaattorien kanssa kulkevat ja avustaja/saattaja
 • Pyörätuolissa matkustavat ja avustaja/saattaja
 • EU:n vammaiskortilla kulkevat ja avustaja, jos kortissa A-merkintä

Kertaliput

Satunnaiseen matkustamiseen kertalippu on helpoin tapa.

Tuote Aikuiset Lapset ja nuoret (7-16-vuotiaat)
Varus- ja siviilipalvelusmiehet
Seniorit (65v+)
Lähimaksulla ajoneuvosta 2 € 1,35 €
Mobiilisovelluksella 2,5 € 1,7 €
Kertalippu käteiseltä kuljettajalta 3 € 2 €

 

Kertalipulla on 60 minuutin rajaton vaihto-oikeus Rauman Gyyt -liikenteessä.

Jos olet ostanut lipun käteisellä, autosta saamasi lippu toimii tositteena myös seuraavalla matkalla. Näet lipusta, mihin asti se on voimassa.

Lähimaksu

Voit ostaa linja-autossa lipun lähimaksuominaisuudella varustetulla pankkikortilla. Lähimaksaminen toimii Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla sekä GooglePay ja ApplePay-mobiilisovelluksilla.

Lähimaksulla ostettava lippu on edullinen: aikuisilta 2 €, lapsilta ja nuorilta, varusmiehiltä ja senioreilta 1,35 €. Lippuun sisältyy 60 minuutin vaihtoaika. Ilmoitathan lähimaksulla ostetun lipputuotteen vaihdon yhteydessä.

Lähimaksulla on voimassa vuorokausikohtainen hintakatto, joka on aikuisilta 7 € ja alennusryhmiltä 5 €. Jos matkustat päivän neljännen matkan lähimaksulla (esim. 4 * 2 €), tulee vuorokauden hintakatto 7e voimaan, ja maksat matkoistasi yhteensä 7 €. Loppupäivän voit matkustaa ilmaiseksi. Maksukatto on voimassa aina yhden kalenterivuorokauden eli se nollaantuu vuorokauden vaihtuessa.

Lähimaksulla voit maksaa ainoastaan oman matkasi. Tämä johtuu siitä, että lähimaksujärjestelmään on liitetty henkilökohtainen maksukatto. Jos haluat maksaa mukanasi matkustavien henkilöiden bussiliput, vaihtoehtona on  toinen lähimaksuväline, mobiililippu tai käteisellä saatavat lipputuotteet. Vaihtoehtoisesti voit hankkia lähimaksutuotteena saatavan ryhmälipun (7 €), jolla voi matkustaa 2-4 henkilöä.

Lähimaksulla kuljettaessa et saa erillistä lippua tai kuittia bussista, sillä matkan hinta määräytyy taustajärjestelmässä jälkikäteen. Voit katsoa maksutapahtumasi osoitteesta https://ls-liikennelinjat.littlepay.com/ maksukorttisi numerolla.

Lähimaksutilanteiden reklamaatiot (esim. mahdollinen väärä veloitus) hoituvat liikennöitsijän kautta. Olethan yhteydessä LS-Liikennelinjat Oy:hyn, sähköpostitise office(at)tlo.fi tai puh. 0100-8840 (1,70€ / min + pvm).

Huomioithan, että Mastercard-korteilla tehdyissä matkoissa voi näkyä tilillä 1 € katevarauksia. Katevaraukset kuitenkin poistuvat tililtä, ja oikeat veloitukset tapahtuvat myöhemmin.

Lähimaksu käy kaikessa Rauman Gyyt -liikenteessä. Lähimaksulla ei voi maksaa Seutu+-liikenteessä eikä palveluliikenteessä.

Mobiililippu

Mobiililipun voi hankkia sovelluksesta PayiQ Tickets. Sovelluksen voi ladata maksutta Android ja iOs-sovelluskaupoista.

Mobiililippu on voimassa heti lipun oston jälkeen. Lipun voimassaolo on 60 minuuttia. Lipun voimassaoloaikana voi matkustaa rajattomasti Rauman Gyyt -liikenteessä. Lipun maksutapana on mobiilimaksu (puhelinlaskuveloitus), pankki- tai luottokortti (Visa ja Mastercard), Apple Pay ja Pivo.

Mobiililippu ostetaan ennen bussiin nousua, vaikkapa pysäkillä bussia odottaessa.

Mobiililipulla matkustaminen

 1. Lataa sovellus PayiQ Tickets sovelluskaupasta
 2. Etsi kauppa-kohdasta Rauma
 3. Valitse haluamasi lipputyyppi
 4. Valitse maksutapa
 5. Esitä lippu bussissa olevaan viivakoodinlukijaan

Matkakortille ladattavat lipputuotteet

Matkakortille ladattavat lipputuotteet sopivat säännölliseen matkustamiseen. Matkakortille voi hankkia kausilippuja ja sarjatuotteita. Matkakortti näytetään bussiin noustessa linja-auton matkakortinlukijaan.

Matkakortin hankkiminen ja lisälataukset

Voit hankkia uuden matkakortin

Matkakortti maksaa 7 €.

Opiskelijan tulee hankkia matkakortti palvelupisteestä opiskelijastatuksen todentamiseksi (opiskelijakortti).

Kun olet ensimmäisen kerran jälkeen ostanut matkakortin, voit tehdä lisälatauksia verkkokaupassa, ajoneuvoissa tai Pyyrmanissa. Ajoneuvoissa lisälataus on mahdollista vain käteisellä.

Sarjaliput

Sarjalippu on matkakortille ladattava lipputuote, joka sopii satunnaiseen matkustamiseen. Matkakortille ladataan haluttu määrä matkoja (22 tai 44 matkaa). Matkat ovat voimassa vuoden.

Tuote Aikuiset Lapset ja nuoret (7-16v)
Opiskelijat
Seniorit (65v+)
22 matkan sarjalippu 46 € 31 €
44 matkan sarjalippu 92 € 62 €

 

Sarjalipulla on 60 minuutin vaihto-oikeus.

Kausiliput

Kausilippu on matkakortille ladattava lipputuote, joka sopii säännölliseen matkustamiseen. Kausilipulla voi tehdä rajattomasti matkoja lipun voimassaoloaikana.

Tuote Aikuiset Lapset ja nuoret (7-16v)
Opiskelijat
Seniorit (65v+)
30 vuorokautta 38 € 28 €
360 vuorokautta 330 € 230 €

 

Huomioithan, että käyttämättä jääneitä kausia tai sarjatuotteita ei hyvitetä.

Muut lipputuotteet Rauman Gyyt -liikenteessä

Rauman Gyyt -liikenteessä kelpaavat myös seudulliset Seutu+-lipputuotteet.

Matkahuollon valtakunnalliset matkakortille ladatut lipputuotteet, kuten toisen asteen koulumatkatukilippu, kelpaavat toistaiseksi Rauman Gyyt -liikenteessä.

Toisen asteen opiskelijoilla on 1.1.2024 alkaen osto-oikeus myös Seutu+ -lipputuotteisiin. Opiskelijan on mahdollista hankkia koulumatkatuettu Seutu+ kausilippu Seutu+ mobiilisovelluksen kautta tai perinteisesti Seutu+ matkakortille. Seutu+ matkakortti on mahdollista hankkia Rauman kaupungin Palvelupiste Pyyrmanista (Valtakatu 2A).

Tarkistathan OmaKelasta koulumatkatukioikeuden ennen lipputuotteen hankintaa.

Lisätiedot: