Asuminen ja ympäristö

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampukseen hankitaan prosenttitaidetta.

Taiteen teemaksi on valittu väylä. Se nähdään raumalaisen merikulttuurin kuvaajana, eteenpäin pyrkivänä asenteena, opintienä ja edessä aukeavana maisemana. Väylä viittaa myös tapaan hahmottaa todellisuutta – se viittaa reitteihin ja karttoihin.

Kampukselle on tehty taideohjelma, jossa määritellään taidehankintojen ja niiden sijoittelun periaatteet. Taidetyöryhmä vastaa taideohjelman toteuttamisesta ja taiteen hankinnasta.

Työryhmään kuuluvat museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari ja arkkitehti Minna Linnala Rauman kaupungilta sekä taideasiantuntija Marjo Heino.

Karin kampuksen laajat taidehankinnat ovat varmistuneet – ripustustyöt alkavat joulukuussa

Karin kampuksen taidevalinnat on tehty. Kampuksen taiteen hankkimiseksi järjestettiin muun muassa avoin portfoliohaku, johon osallistui lähes 200 taiteilijaa ympäri Suomen. Taidetyöryhmää ilahdutti tarjottujen teosten korkea laatu. Portfoliohaussa noudatettiin Suomen taiteilijaseuran sääntöjä. Haun perusteella järjestettiin myös rinnakkainen luonnostilaus pohjoisen sisäänkäyntipihan alueelle.

Taide on kampuksella näyttävästi esillä ja luvassa on monien taiteilijoiden hienoja toteutuksia. Osa teoksista ottaa suuren tilan haltuun, ja ne vangitsevat katsojan huomion. Mukana on myös pieniä ja moniosaisia teoksia, joita saatetaan asentaa yllättäviinkin paikkoihin.

Taidetta on nähtävissä Hj. Nortamon peruskoulun, Rauman musiikkiopiston sekä liikuntasalin ja uimahallin yleisissä tiloissa kuten auloissa, käytävissä, portaikoissa ja kokoushuoneissa. Erityistä huomiota kiinnitettiin taiteeseen osana työarkea – siksi moniin työhuoneisiin on sijoitettu teoksia.

Kiinnostavia toteutuksia ovat myös kokeilevat ääniteokset sekä julkisivuun heijastettava pysyvä mediateos.

Lämmin kiitos portfolioita ja teoskuvia lähettäneille taiteilijoille!