Asuminen ja ympäristö

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampukseen hankitaan prosenttitaidetta.

Taiteen teemaksi on valittu väylä. Se nähdään raumalaisen merikulttuurin kuvaajana, eteenpäin pyrkivänä asenteena, opintienä ja edessä aukeavana maisemana. Väylä viittaa myös tapaan hahmottaa todellisuutta, se viittaa reitteihin ja karttoihin.

Kampukselle on tehty taideohjelma, jossa määritellään taidehankintojen ja niiden sijoittelun periaatteet. Taidetyöryhmä vastaa taideohjelman toteuttamisesta ja taiteen hankinnasta.

Työryhmään kuuluvat museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari ja arkkitehti Minna Linnala Rauman kaupungilta sekä taideasiantuntija Marjo Heino.

Avoin portfoliohaku järjestettiin helmikuussa

Paikallisilta kuvataiteilijoilta tilattavien teoskokonaisuuksien lisäksi kampukseen hankitaan taideteoksia myös avoimella portfoliohaulla.

Karin kampuksen alustavat taiteilijavalinnat on tehty, ja näihin taiteilijoihin on oltu yhteydessä. Taidetyöryhmällä oli sekä haastava että mielenkiintoinen tehtävä käydä läpi kaikki ehdotetut teokset ja pohtia kokonaisuutta. Ehdoksia lähettäneitä taiteilijoita oli lähes 200.

Lämmin kiitos portfolioita ja teoskuvia lähettäneille taiteilijoille! Taidetyöryhmää ilahdutti tarjottujen teosten korkea laatu.

Lisätietoa taideohjelmasta, avoimesta teos- ja portfoliohausta sekä osallistumisohjeet