Asuminen ja ympäristö

Karin kampuksen ulko- ja sisätiloihin etsitään taideteoksia avoimella teos- ja portfoliohaulla. Kampus on liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus, joka valmistuu loppuvuodesta 2023.

Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.

Haun avulla etsitään ensisijaisesti jo olemassa olevia teoksia, mutta myös taiteilijoita, jotka valitaan portfolion perusteella mahdollisesti järjestettävään toisen vaiheen kutsukilpailuun. Tavoitteena on löytää teos kampuksen pohjoisen sisäänkäynnin piha-alueelle sekä useita teoksia sisätiloihin.

Teos- ja portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät taiteilijat ja työryhmät, jotka toimivat alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti. Teosten valintaperusteina ovat taiteellinen laatu ja sopivuus kampuksen laaja-alaiseen toimintaan.

Taideohjelman teemaksi on valittu väylä, joka on kattoteema Karin kampuksen taidekokoelmalle. Taideväylä voi auttaa esimerkiksi rakennuskompleksissa suunnistamisessa tai tilojen tunnistamisessa.

Teos- ja portfoliohakuun ilmoittaudutaan ArtCurator-sivustolla karinkampus.artcurator.io. Haku on avoinna 28.2. asti. Muilla tavoin toimitettuja teoskuvia tai portfolioita ei huomioida.

Osallistumisohjeet

• Varaudu täyttämään yhteystietosi
  • Liitä mukaan 1–6 kuvaa teos- ja hintatietoineen
  • Voit lisätä myös pdf-tiedoston laajemmasta taiteellisesta tuotannostasi (max. 10 sivua ja max. 20MB)
  • Kerro, miksi juuri sinun teoksesi pitäisi olla esillä kampuksella (noin 700 merkkiä)
  • Liitä mukaan ansioluettelosi

Taidetyöryhmä tutustuu teoskuviin kevään aikana, valitsee hankittavat teokset ja ottaa yhteyttä valituiksi tulleisiin taiteilijoihin toukokuun loppuun mennessä. Teosvalinnat julkistetaan suurelle yleisölle vuoden 2023 loppupuolella.

Portfolion sisältämien teoskuvien tekijänoikeus säilyy taiteilijalla, eikä tilaajalla ole portfolion sisältämään aineistoon oikeuksia. Portfoliohaussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran sääntöjä.

Haun järjestäjä käsittelee osallistuneiden henkilötietoja EU:n ja kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin. Henkilötiedot kerätään rekisteröidyltä itseltään portfoliohakuun osallistumisen yhteydessä. Osallistumalla portfoliohakuun taiteilija antaa suostumuksen siihen, että henkilötietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti.

Toisen vaiheen kutsukilpailu

Tarvittaessa portfoliohaussa voidaan järjestää toinen vaihe, jolloin portfolioiden perusteella valitaan taiteilijat, joilta tilataan teosluonnos. Tilauksesta tehdään sopimus. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä huhti-toukokuun aikana.

Toiseen vaiheeseen valituille maksetaan taiteilija-/työryhmäkohtainen 3000 euron palkkio (alv 0%) sen jälkeen, kun luonnos on jätetty. Mikäli taiteilija tai työryhmä jättää useamman luonnoksen, niistä ei makseta lisäpalkkioita. Päätökset tilattavista teoksista tekee taidetyöryhmä.