Muuttajan muistilista

Tee muuttoilmoitus

Kun vuokrasopimus on allekirjoitettu, sinun on tehtävä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle  ja Postille osoitteessa https://dvv.fi/muutto. DVVn sivuilta löytyy tieto mille kaikille tahoille uusi osoitetieto välittyy, mieti myös kenelle muulle sinun on ilmoitettava muutostasi.

Hanki kotivakuutus

Vakuutusmaksu on pieni investointi siltä varalta, että vahinko sattuu. Jos vakuutusta ei ole, tulevat kaikki vahingon kustannukset vuokralaisen itse maksettaviksi

Solmi sähkösopimus

Pääsääntöisesti sähkö ei sisälly vuokraan, joten muista tehdä sähkösopimus hyvissä ajoin valitsemasi energiayhtiön kanssa. Energian hintoja voi vertailla osoitteessa http://sahkonhinta.fi/

Tarvitsetko nettiyhteyttä

Muista tarkistaa vuokrasopimuksestasi sisältyykö laajakaista vuokraasi vai pitääkö sinun tehdä oma sopimus nettiyhteydestä. Yhteyden voi hankkia samalta operaattorilta kuin puhelinliittymät.

Hanki palovaroittimet

Palovaroitin on kodin pakollinen varuste, joka vuokralaisen täytyy itse hankkia. Vaikka itse olisitkin varovainen, vahinko voi sattua naapurissa. Muista tarkastaa varoittimen paristot säännöllisesti.

Asumistuki

Muista tehdä hakemus ajoissa Kelaan. Voit tarkastaa Kelan nettisivuilta löytyvällä laskurilla, oletko oikeutettu saamaan asumistukea. Mikäli olet jo tuen piirissä mutta olet muuttamassa uuteen osoitteeseen, ilmoita muuttuneet tietosi Kelalle.