Pois muuttajan muistilista

Muista irtisanoa vuokrasopimuksesi
Vuokrasopimus pitää aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomislomakkeen voi täyttää sähköisenä lomakkeena, isännöintitoimistossa tai lähettää irtisanomisilmoituksen allekirjoitettuna toimistoomme postilla tai sähköpostilla. Irtisanomisaika alkaa siitä, kun irtisanomisilmoitus on saapunut isännöintitoimistoon. Sähköisen lomakkeen ja pdf-lomakkeen löydät asukkaalle sivulta.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, sen kuun viimeisestä päivästä alkaen, jona irtisanomisilmoitus on jätetty, joten esimerkiksi tammikuussa irtisanottu sopimus päättyy helmikuun viimeisenä päivänä.

Sähkösopimuksen siirto
Muista irtisanoa sähkösopimuksesi tai siirtää se uuteen osoitteeseen.

Muuttoauto
Muista varata muuttoauto ja sopia muuttoavusta ajoissa. Asunnon pitää olla tyhjä ja uusien vuokralaisten käytettävissä irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä.

Loppusiivous
Pois muuttaessasi asunnossa tehdään lopputarkastus, jossa selviää asunnon kunto. Tarkastus on tärkeä, koska olet vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka ovat tapahtuneet asunnossa vuokrasuhteesi aikana. Muistathan siivota asuntosi ja siihen kuuluvat varastotilat ennen pois muuttoasi. Mahdolliset siivous- ja korjauskustannukset pienentävät palautettavan vakuuden suuruutta. Perittävät kulut löytyvät asukaslaskutushinnastostamme.

Pois lähtiessä tarkasta vielä että

  • Liesi taustoineen, uuni ja uunipellit sekä liesituulettimen rasvasuodatin on pesty huolellisesti
  • Jääkaappi ja pakastin on sulatettu asianmukaisesti ja pesty huolellisesti
  • Laatikot, kaapit ja komerot on tyhjennetty ja pyyhitty
  • Wc- ja kylpyhuonetilojen altaat ja lattiakaivo on puhdistettu
  • Ikkunat ja ovet on suljettu
  • Astian- ja pyykinpesukoneiden liitäntäputket on tulpattu
  • Astianpesukoneen tieltä purettu kaappi on palautettu ennalleen
  • Huoneistoon kuuluvat tavarat ja laitteet ovat paikoillaan (myös sähkökalusteet kuten kattorasiat)
  • Huoneistoon kuuluva varastokomero on tyhjennetty
  • Pinnat ja lattia on pyyhitty kostealla liinalla

Avaimien palautus
Palauta kaikki saamasi ja teettämäsi avaimet isännöintitoimistoon viimeistään sopimuksen päättymisen jälkeisenä päivänä. Palauttamatta jääneistä avaimista veloitetaan sarjoituskustannukset tai sähköisistä avaimista uusien avaimien hinta.

Jos olet asennuttanut turvalukon huoneiston oveen, jätä turvalukko oveen ja palauta myös kaikki turvalukon avaimet isännöintitoimistoon.