Tammelan tonttumaa

Avaa ovi joulun taikaan Tammelan tonttumaassa

Oletko koskaan nähnyt oikean tontun tupsun vilahtavan? Kuullut kenties pienen pitsikellon kilahtavan? Miettinyt, kuinka kiireisiä Vanhan Rauman tontut ovat joulun alla? Entä puhuvatko nämä pitsinnyplääjien sukulaiset Rauman kieltä?

Hyppää Vanhan Rauman tonttujen arjen vilinään ja vilskeeseen Tammelan tonttumaassa. Kurkista tonttujen salaisiin piilopaikkoihin vinteille ja kellareihin. Heittäydy tontuksi muiden joukkoon ja auta vanhan kaupungin vekkuleita ahertajia vauhdikkaissa jouluvalmisteluissa ja -askareissa.

Taianomaisen pihapiirin tunnelmallisten jouluvalaistusten ja -somistusten keskellä kohtaavat kokemisen ilo ja lämpö, tekemisen riemu ja rauha. Pitsikaupungin tontut ovat jo työntouhussa – ja odottavat juuri sinun apuasi.

Lapsiperheille suunnattu Tammelan tonttumaa on avoinna 26.11.–26.12.2022. Tonttupiha on avoinna yleisölle maksutta joka päivä klo 9–21. Piha on parhaimmillaan iltaisin, kun tunnelmallinen jouluvalaistus on päällä klo 15–21. Viikonloppuisin ulkotiloissa järjestetään lapsille maksuttomia tonttupolkukierroksia ja sisätiloissa maksullisia jouluaskartelupajoja.

Tammelan tonttumaa sijaitsee idyllisessä Vanhassa Raumassa osoitteessa Eteläpitkäkatu 17.

Tonttupolkukierrokset

Henkilöt metsässä tonttulakit päässä ja lyhty kädessä.

Ohjatuille ja maksuttomille lasten tonttupolkukierrokselle voi osallistua kahdesti päivässä 26.–27.11., 3.–4.12., 6.12., 10.–11.12. ja 17.–18.12. klo 10 ja klo 14.

Yksi kierros kestää noin 30–45 minuuttia ja mukaan mahtuu noin 15 osallistujaa. Tonttupolkukierroksia ohjaavat Tammelan tontut tapahtumatoimisto Luanistasta.

Jouluaskartelupajat

Maksulliset alakouluikäisille suunnatut jouluaskartelupajat pidetään 26.11., 3.12., 6.12., 10.12. ja 17.12. klo 13. Työpaja kestää noin tunnin, ja sen hinta on 10 euroa.

Pajoihin tulee ilmoittautua osoitteessa doerz.com/visitrauma. Yhteen askartelupajaan mahtuu enintään 10 osallistujaa.

Seurakunnan ohjelma

Rauman seurakunnan tonttujoukko ja eläinhahmot järjestävät maksutonta jouluista ohjelmaa lapsiperheille sekä varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille lapsille maanantaista keskiviikkoon 12.–14.12. klo 9–11 ja klo 13–15. Tehtävärasteja riittää myös isommalle joukolle, joten paikalle voi saapua esimerkiksi päiväkotiryhmän kanssa.

Jumppatontut rakentavat pihalle tonttutaitoradan ja ohjaavat tonttujumppaa. Musatontut huolehtivat taustamusiikista ja järjestävät päivän aikana muskarihetkiä eri-ikäisille tonttutanssijoille. Vierailun päätteeksi voi nautiskella tonttumuorien tarjoamista joulupipareista ja mehusta. Pipareita saa myös koristella ennen herkutteluhetkeä.

Ryhmien tulee ilmoittautua etukäteen Rauman seurakunnan varhaiskasvatukseen, Minna Elo, puh. 044 7691 395 tai minna.elo@evl.fi.