Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä Vanhassa Raumassa -mainos.

Joulevangeeljum – ainutlaatuinen musiikkielämys ensi kertaa Suomessa

Tänä jouluna taika syntyy vahvoista tunteista, lämpimästä tunnelmasta ja ennennäkemättömästä taiteesta, kun Pitsikaupungin joulu huipentuu suureen yhteiseen musiikkielämykseen. Joulevangeeljum-spektaakkeli valloittaa joulun alla Vanhan Rauman kadut ja kaupunkilaisten sydämet – ensimmäistä kertaa Suomessa.

Jouluevankeliumiin perustuvassa 580-vuotiaan Rauman historiaa peilaavassa musiikkinäytelmässä yleisö on tärkeä osa suurta kokonaisuutta. Koe neljä sykähdyttävää kohtausta eri puolilla UNESCOn maailmanperintökohdetta. Kulje tunnelman täyteisillä kaduilla ja kujilla osana kulkuetta, laulaen kuoron johdolla – aina Raatihuoneelta Kalatorille ja Vanhan kirkon raunioilta Pyhän Ristin kirkolle.

Joulevangeeljumin on käsikirjoittanut ja ohjannut Arto Myllärinen, sävellyksestä vastaa Lasse Heikkilä. Toteutuksessa on mukana yhteensä yli 200 henkilöä.

Joulevangeeljum-näytelmä esitetään kahdesti lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Näytökset ovat yleisölle maksuttomia. Anna joulun hengen syntyä uudelleen Vanhan Rauman sydämessä.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän päärooleissa loistavat Kalle Virtanen, Elina Vettenranta ja Venla Wallenius

Valtakunnalliset taiteilijat tähdittävät Pitsikaupungin joulun ainutlaatuista Joulevangeeljum-musiikkinäytelmää. Pääroolien ensimmäiset kiinnitykset ovat muusikko, taiteilija Kalle Virtanen, laulaja Elina Vettenranta sekä näyttelijä, muusikko Venla Wallenius.

Kalle Virtanen on upeaääninen tenori, joka on tullut tutuksi suurelle yleisölle The Voice of Finland 2021 -kauden voittajana. Virtanen on monipuolinen muusikko ja taiteilija. Hän on esiintynyt solistina monissa oopperoissa, opereteissa sekä erilaisissa konserteissa ja esittää myös kevyempää musiikkia.

Elina Vettenranta on monipuolinen laulaja sekä vuoden 2006 Tangokuningatar, joka tulkitsee syvällisesti esimerkiksi jazzia sekä klassista ja kevyttä musiikkia.

Venla Wallenius on satakuntalainen freelance-näyttelijä (FIA) ja muusikko. Wallenius on ollut mukana useissa teatterituotannoissa ja musikaalikonserteissa.