Joulukurssit

Pitsikaupungin joulu näkyy Rauman kansalaisopiston kurssitarjonnassa. Loppuvuoden aikana on luvassa monen monta mielenkiintoista joulukurssia, kuten joululaulujen säestämistä ukulelella, joulukäsitöitä ja -askartelua sekä tonttujen etsimistä Vanhasta Raumasta.

Kursseille ilmoittautuminen sekä lisätietoja osoitteesta opistopalvelut.fi/rauma tai puh. 044 793 4515.

Jouluinen kurssitarjonta 2022

Nyplätty pitsi joulupallon päällä

Jouluaskartelua lapsille Lapissa eskari–2.-luokkalaisille Lapissa

Virittäydytään joulutunnelmaan askartelun ja käsitöiden merkeissä.

Aika:

  • eskari–2.-luokkalaisille maanantaisin 14.11.–12.12. klo 17–18.30
  • 3.–6.-luokkalaisille maanantaisin 14.11.–12.12. klo 15–16.45

Himmelien maailmanvalloitus -luento

Vuosisatojen ajan himmeleitä tehtiin kaikkialla Euroopassa, mutta nykyisin himmeli valloittaa maailmaa nimenomaan suomalaisena perinnekäsityönä. Miten himmelien historia johti tähän? Millaisia himmeleitä nykyisin tehdään, ja missä päin maailmaa luodaan aivan uudenmallisia himmeleitä perinteisellä tekniikalla? Luennolla kuullaan himmelien kiehtovasta menneisyydestä ja loistavasta tulevaisuudesta.
Aika: ti 15.11. klo 18–19.30.

Tunnista ja löydä tonttuja Vanhasta Raumasta

Aikuinen ja lapsi osallistuvat yhdessä. Oletko nähnyt tonttuja Vanhassa Raumassa? Tiedätkö, miten tonttuja voi löytää? Ensimmäisellä kerralla ke 23.11. valmistamme apuvälineitä, kuten erikoiskiikarit tonttujen näkemiseen. Toisella kerralla ke 30.11. menemme Vanhaan Raumaan etsimään tonttuja ja käytämme apuna tekemiämme laitteita. Yhden aikuisen kanssa voi osallistua max. kaksi lasta.
Aika: ke 23.11 ja 30.11. klo 17.30–19.

Ukuleleilta: Joululaulut

Kuukausi ennen jouluaattoa on hyvä hetki virittäytyä joulutunnelmaan virittämällä ukulelet joululaulujen sävelmiin. Soitamme monipuolisesti sekä uudempia että perinteisempiä joululauluja ja nautimme lähestyvän juhlan tunnelmasta. Saat mukaasi laulupaketin ja vinkkejä ukulelen käyttöön säestyssoittimena. Mukaan ovat tervetulleita kaiken tasoiset soittajat, kunhan perussoinnut (C, F, G ja Am) ovat tuttuja.
Aika: to 24.11. klo 17.30–19.30.

Parkkinahasta pientä

Kurssilla valmistetaan parkkinahasta joulukoristeita ja avaimenperiä.
Aika: pe 25.11. klo 17.30–20.

Himmeli

Kurssilla valmistetaan moderni yksiosainen himmeli ja/tai useasta pienestä osasta koostuva perinteinen himmeli. Himmelit voi tehdä muovisista askartelupilleistä tai olkipilleistä. Muovipilleistä tehty moderni himmeli on kaunis myös ulos ripustettuna valohimmelinä.
Aika: 25.–27.11., pe klo 17–20, la ja su klo 9–13.15.

Kranssikurssi Lappi

Kurssilla valmistetaan pajun oksista kranssin pohja, jonka voi koristella muun muassa havuilla, jäkälällä, kävyillä ja koristenauhoilla. Voit valmistaa myös koivunrisukranssin.
Aika: la 26.11. klo 13–16.

Huovutetaan tonttutalo ja tonttuja

Tule huovuttamaan tonttuja ja tontuille koti. Pienen tonttutalon sisälle voit laittaa led-valon tuikkimaan ikkunoista. Talon materiaaleina suomenlampaan- tai merinovillaa, erilaisia huopuvia lankoja, kirjontalankaa, helmiä, paljetteja ym. koristeita. Tonttujen materiaaleina käytetään suomenlampaanvillaa. Sopii alkajille ja aiemmin huovuttaneille. Tarvikeluettelo kotisivulta ja toimistosta.
Aika: la–su 26.–27.11. klo 9–14.45

Joulun kalaherkut

Kurssilla valmistetaan pikagraavattua kalaa, moussea, mureketta ja montaa muuta kalaherkkua joulupöytään silakasta, sillistä ja vähän isommistakin kaloista, mätiä unohtamatta.
Aika: ti 29.11. klo 17.30–20.30.

Tonttu tai maahinen

Tutustu vanhojen tonttujen ihmeelliseen maailmaan ja tee ikioma tonttu tai maahinen. Tonttu valmistetaan perinteisin menetelmin. Opit hiomaan, pohjustamaan ja maalaamaan tontun kasvot. Vartalo valmistetaan eri asentoihin liikkuvaksi. Kurssilla saat paljon tietoa tonttujen historiasta.
Aika: 2.–4.12. ja 9.–11.12., pe klo 17–20.15, la–su klo 10–16.30.

Jouluisia helmitöitä

Joulukoristeita helmistä.

Enkelit, tähdet ja helmipallot tuovat joulun tunnelmaa. Teemme helmistä ja kristalleista ihania joulukoristeita kuuseen, korttiin ja ikkunaan. Malleja on sekä aloittelijoille että kokeneille helmeilijöille. Voit tehdä myös lasiputkihimmeleitä.
Aika: la–su 3.–4.12. klo 10–15.

Jouluaskartelua yhdessä

Askarrellaan jouluinen rakennelma, jonka valmistuksessa lapsi saa itse ideoida ja käyttää luovuuttaan. Tarjolla on ”materiaali-buffet”, joka sisältää monenlaisia askartelutarvikkeita ja luonnonmateriaaleja. Työssä käytetään puuliimaa, kuumaliimaa ja maaleja. Yhden aikuisen mukana yksi lapsi.
Aika: la–su 3.–4.12. klo 10–12.

Jouluaskartelua lapsille

Askarrellaan jouluinen rakennelma, jonka valmistuksessa lapsi saa itse ideoida ja käyttää luovuuttaan. Tarjolla on ”materiaali-buffet”, joka sisältää monenlaisia askartelutarvikkeita ja luonnonmateriaaleja. Työssä käytetään puuliimaa, kuumaliimaa ja maaleja. Yli 8-vuotiaille.
Aika: la-su 3.–4.12. klo 12.30–14.30

Helpotusta jouluruokarumbaan

Jouluruokien valmistukseen saa paljon apua ruokateollisuuden valikoimista. Valmiit soseet, taikinat ja monet pakasteet tai puolivalmisteet helpottavat ja nopeuttavat jouluruokien valmistusta. Kurssilla valmistetaan laatikoita, salaatteja, leivotaan, tehdään kalasta, muun muassa sillistä nopeita lisäkkeitä, perinteitä mukaillen ja uusia ideoita tarjoillen.
Aika: la 10.12. klo 9.30–12.30.