Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Lukuvuoden 2019-2020 opinto-opas on jaettu kaikkiin Rauman talouksiin ke 21.8.2019. Opas on luettavissa myös nettiversiona.

MUUTOKSIA Opinto-oppaan tietoihin:

• 3203003 JUTTU-TUPA-kurssin kokoontumispaikka on muuttunut.
Kurssi kokoontuu Pyynpään opistossa, Vähäkinnontie 7.

• 1101033 POP-LAULUKURSSIN ja
• 1101038 LAULUYHTYE-kurssin kokoontumispaikka on muuttunut.
Kurssit kokoontuvat Hj.Nortamon koulun väistötiloissa, Nortamonkatu 29.

• 1101037 LAULUKURSSI B ja
• 1101119 UKULELE SOIMAAN kurssien kokoontumispaikka on muuttunut.
Kurssit kokoontuvat Rauman normaalikoulussa, Seminaarinkatu 1.

• 1104030 TUNIKOITA JOKA LÄHTÖÖN kurssin ajankohta on muuttunut.
Kurssi kokoontuu to 12.9. ja pe 4.10. klo 17.00-21.00 ja la-su 5.-6.10. klo 9.00-14.45 Pyynpään opistossa. Vähäkinnontie 7.

• 8301022 KUNNON TREENIN kellonaika on muuttunut.
Kurssi kokoontuu klo 18.00-19.00 Lapin liikuntahallissa.

• 8301028 MIESTEN JUMPAN kellonaika on muuttunut.
Kurssi kokoontuu klo 19.00-20.00 Lapin liikuntahallissa.

• 1104879 JOULUSEIMIKURSSI KOKO PERHEELLE -kurssin päivämäärät ovat muuttuneet.
Kurssi kokoontuu 26.-27.10., 16.11. ja 23.11.

1103034 KLASSINEN PIIRUSTUS ALKEET JA
1103035 KLASSINEN PIIRUSTUS JATKO
Kurssit on yhdistetty, opetus on klo 17.00-19.30 Vanhalla opistolla

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa ke 28.8.2019 klo 18.00 netissä. Voit ilmoittautua internetin kautta ympäri vuorokauden.
Ilmoittautuminen opiston toimistoon puhelimitse puh. 044 793 4515 tai käymällä opiston toimistossa, Lyseokatu 2, toimiston aukioloaikoina.

Kurssimaksut
Jokaisella kurssilla on oma kurssimaksunsa, joka on ilmoitettu kurssitekstissä. Maksu ei yleensä sisällä oppikirjoja eikä tarvikkeita. Poikkeukset mainittu kurssin kohdalla. Tarvikemaksut maksetaan opettajalle.
Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.  Kurssimaksut maksetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa – ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus siirtyä suoraan OP, Nordea, Danske bank tai Aktia/Sp/Pop -pankkien palveluun tai maksaa ePassilla. Jos et maksa kurssimaksua
netti-ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun. Lasku lähetetään kurssin alettua. Laskun voit maksaa pankissa TAI kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa, Valtakatu 2 käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuri-/liikuntasetelillä (ePassi, Smartum, Edenred Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+).
Alle 18-vuotiaan opiskelijan kurssimaksu laskutetaan huoltajalta.
Yli 70 euron kurssimaksun voit halutessasi maksaa kahdessa erässä. Ota yhteyttä opiston toimistoon.
Huomioi avustukset kurssimaksuihin.

Ilmoittautumisen peruminen ja perumisehdot
Perumisen voit tehdä itse internetissä tai ilmoittaa opiston toimistoon. Perumista ei voi tehdä opettajalle eikä sähköpostilla. Varatun kurssipaikan voit perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista, tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään toimistomaksua 10 € ja avoimen yliopiston opinnoissa 50 €.
Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, veloitetaan koko kurssimaksu.
Kaikki maksamattomat laskut menevät Sarastia Kuntaperintä Oy:lle perintään. Ota yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saatuasi, jos laskussa on huomautettavaa
tai tarvitset esim. eräpäivän siirtoa. Eräpäivän jälkeen laskuihin liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä suoraan Sarastia Kuntaperintä Oy:n asiakaspalveluun.

Kurssin peruuntuminen, maksun palauttaminen
Kurssin toteutuminen päätetään viikkoa ennen kurssin/luennon alkua. Kurssi alkaa vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Jos kurssi ei ala, tiedotamme peruuntumisesta kurssille jo ilmoittautuneille.
Kurssien ja luentojen alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta. Kesken lopetetun kurssin opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä vastaavan hintaiselle toiselle, meneillään olevalle kurssille edellyttäen, että kurssilla on vapaita paikkoja. Jos opiskelija haluaa siirtyä kalliimmalle kurssille, hän maksaa erotuksen.

Avustukset kurssimaksuihin
Opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta myönnetään työttömille opiskelijoille.
Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Avustusta voi saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin. Kurssille tulee ilmoittautua ennen avustuksen hakemista. Kurssimaksun alennusta haetaan kirjallisesti opiston toimistosta ja netistä saatavalla lomakkeella. Täytetty lomake palautetaan opistoon. Päätöksestä tiedotetaan opiskelijalle, ja loput kurssimaksusta maksetaan vasta, kun päätös hakemuksesta on tehty.

Opistolaisyhdistyksen avustukset
Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus anoa Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry:ltä avustusta kurssimaksuihin tai kurssin tarvikehankintoihin. Avustusta myönnetään enintään 50 €/opiskelija/lukuvuosi (Lukuvuosi = syyslukukausi ja kevätlukukausi.). Avustus maksetaan kuittia vastaan ja kuitti liitetään anomuslomakkeeseen. Lomakkeita on saatavana opiston toimistosta. Toimintakaudella 2019–2020 avustusta myönnetään vain sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole saaneet opistolaisyhdistyksen avustusta lukuvuoden 2018-2019 aikana. Syyskaudella avustusta saaneille ei myönnetä avustusta keväällä. Anomukset tulee jättää syyslukukaudella viimeistään pe 15.11. ja kevätlukukaudella viimeistään pe 17.4. opiston toimistoon. Kaikille hakijoille tiedotetaan päätöksestä kirjeellä.