Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas on ilmestynyt nettiin ja on luettavissa täältä:

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas (pdf)

opas jaetaan kaikkiin Rauman talouksiin ke 19.8.2020.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa ke 26.8.2020 klo 18:00 netissä. Voit ilmoittautua internetin kautta ympäri vuorokauden.
Ilmoittautuminen opiston toimistoon alkaa torstaina 27.8.2020 klo 8:00–17:00. Käy toimistossa, Lyseokatu 2, tai soita puh. 044 793 4515 ja 044 793 4517.
Tämän jälkeen ilmoittautuminen jatkuu toimiston aukioloaikoina.

Kurssimaksut
Jokaisella kurssilla on oma kurssimaksunsa, joka on ilmoitettu kurssitekstissä. Maksu ei yleensä sisällä oppikirjoja eikä tarvikkeita. Poikkeukset mainittu kurssin kohdalla. Tarvikemaksut maksetaan opettajalle.
Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.  Kurssimaksut maksetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa – ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus siirtyä suoraan OP, Nordea, Danske bank tai Aktia/Sp/Pop -pankkien palveluun tai maksaa ePassilla. Jos et maksa kurssimaksua
netti-ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun. Lasku lähetetään kurssin alettua. Laskun voit maksaa pankissa TAI kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa, Valtakatu 2 käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuri-/liikuntasetelillä (ePassi, Smartum, Edenred Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+).
Alle 18-vuotiaan opiskelijan kurssimaksu laskutetaan huoltajalta.
Yli 70 euron kurssimaksun voit halutessasi maksaa kahdessa erässä. Ota yhteyttä opiston toimistoon.
Huomioi avustukset kurssimaksuihin.

Ilmoittautumisen peruminen ja perumisehdot
Perumisen voit tehdä itse internetissä tai ilmoittaa opiston toimistoon. Perumista ei voi tehdä opettajalle eikä sähköpostilla. Varatun kurssipaikan voit perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista, tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään toimistomaksua 10 € ja avoimen yliopiston opinnoissa 50 €.
Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, veloitetaan koko kurssimaksu.
Kaikki maksamattomat laskut menevät Sarastia Kuntaperintä Oy:lle perintään. Ota yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saatuasi, jos laskussa on huomautettavaa
tai tarvitset esim. eräpäivän siirtoa. Eräpäivän jälkeen laskuihin liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä suoraan Sarastia Kuntaperintä Oy:n asiakaspalveluun.

Kurssin peruuntuminen, maksun palauttaminen
Kurssin toteutuminen päätetään viikkoa ennen kurssin/luennon alkua. Kurssi alkaa vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Jos kurssi ei ala, tiedotamme peruuntumisesta kurssille jo ilmoittautuneille.
Kurssien ja luentojen alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta. Kesken lopetetun kurssin opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä vastaavan hintaiselle toiselle, meneillään olevalle kurssille edellyttäen, että kurssilla on vapaita paikkoja. Jos opiskelija haluaa siirtyä kalliimmalle kurssille, hän maksaa erotuksen.

Avustukset kurssimaksuihin
Opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta myönnetään työttömille opiskelijoille.
Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Avustusta voi saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin. Kurssille tulee ilmoittautua ennen avustuksen hakemista. Kurssimaksun alennusta haetaan kirjallisesti opiston toimistosta ja netistä saatavalla lomakkeella. Täytetty lomake palautetaan opistoon. Päätöksestä tiedotetaan opiskelijalle, ja loput kurssimaksusta maksetaan vasta, kun päätös hakemuksesta on tehty.

Opistolaisyhdistyksen avustukset
Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus anoa Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry:ltä avustusta kurssimaksuihin tai kurssin tarvikehankintoihin. Avustusta myönnetään enintään 50 €/opiskelija/lukuvuosi (Lukuvuosi = syyslukukausi ja kevätlukukausi.). Avustus maksetaan kuittia vastaan ja kuitti liitetään anomuslomakkeeseen. Lomakkeita on saatavana opiston toimistosta. Toimintakaudella 2020-2021 avustusta myönnetään vain sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole saaneet opistolaisyhdistyksen avustusta lukuvuoden 2019-2020 aikana. Syyskaudella avustusta saaneille ei myönnetä avustusta keväällä. Anomukset tulee jättää syyslukukaudella viimeistään pe 13.11.2020 ja kevätlukukaudella viimeistään pe 17.4.2021 opiston toimistoon. Kaikille hakijoille tiedotetaan päätöksestä kirjeellä.