Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Lukuvuoden 2019-2020 opinto-opas jaetaan kaikkiin Rauman talouksiin ke 21.8.2019. Opas julkaistaan netissä elokuun alkupuolella.
Kevään kursseille ilmoittautuminen jatkuu netissä ja toimistossa.

Ilmoittautuminen alkaa ke 28.8.2019 klo 18.00 netissä. Voit ilmoittautua internetin kautta ympäri vuorokauden.
Ilmoittautuminen opiston toimistoon puhelimitse puh. 044 793 4511 tai käymällä opiston toimistossa, Lyseokatu 2, toimiston aukioloaikoina.

Kurssimaksut
Jokaisella kurssilla oma kurssimaksunsa, joka on ilmoitettu kurssin esittelyn yhteydessä. Maksu ei sisällä oppikirjoja eikä tarvikkeita. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Huomioi avustukset kurssimaksuihin. Kurssimaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai ne laskutetaan. Laskun voit maksaa pankissa TAI kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa, Valtakatu 2 käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuri-/liikuntasetelillä (ePassi, Smartum, Edenred Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+). Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus siirtyä suoraan OP, Nordea, Danske bank tai Aktia/Sp/Pop -pankkien palveluun. Alle 18-vuotiaan opiskelijan kurssimaksu laskutetaan huoltajalta. Tarvikemaksut maksetaan opettajalle.

Ilmoittautumisen peruminen ja perumisehdot
Perumisen voi tehdä itse internetissä tai ilmoittaa opiston toimistoon.
Varatun kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista.
Tämän jälkeen, kuitenkin ennen kurssin alkua tehtävistä perumisista peritään  toimistomaksua 10 €.
Kurssin alettua perutuista ja perumatta jääneistä kurssipaikoista laskutetaan koko kurssimaksu.
Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään. Perumista ei voi tehdä opettajalle eikä sähköpostilla.
Ilmoita ajoissa – varallaolija voi vielä saada paikan.

Kurssin peruuntuminen, maksun palauttaminen
Kurssin toteutuminen päätetään viikkoa ennen kurssin/luennon alkua. Kurssi alkaa vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Jos kurssi ei ala, tiedotamme peruuntumisesta kurssille jo ilmoittautuneille.
Kurssien ja luentojen alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta. Kesken lopetetun kurssin opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä vastaavan hintaiselle toiselle, meneillään olevalle kurssille edellyttäen, että kurssilla on vapaita paikkoja. Jos opiskelija haluaa siirtyä kalliimmalle kurssille, hän maksaa erotuksen.

Avustukset kurssimaksuihin
Opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta myönnetään työttömille opiskelijoille.
Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Avustusta voi saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin. Kurssille tulee ilmoittautua ennen avustuksen hakemista. Kurssimaksun alennusta haetaan kirjallisesti opiston toimistosta ja netistä saatavalla lomakkeella. Täytetty lomake palautetaan opistoon. Päätöksestä tiedotetaan opiskelijalle, ja loput kurssimaksusta maksetaan vasta, kun päätös hakemuksesta on tehty.

Opistolaisyhdistyksen avustukset
Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus anoa Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry:ltä avustusta kurssimaksuihin tai kurssin tarvikehankintoihin. Avustusta myönnetään enintään 50 €/opiskelija/lukuvuosi (Lukuvuosi = syyslukukausi ja kevätlukukausi.). Avustus maksetaan kuittia vastaan ja kuitti liitetään anomuslomakkeeseen. Lomakkeita on saatavana opiston toimistosta. Toimintakaudella 2019–2020 avustusta myönnetään vain sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole saaneet opistolaisyhdistyksen avustusta lukuvuoden 2018-2019 aikana. Syyskaudella avustusta saaneille ei myönnetä avustusta keväällä. Anomukset tulee jättää syyslukukaudella viimeistään pe 15.11. ja kevätlukukaudella viimeistään pe 17.4. opiston toimistoon. Kaikille hakijoille tiedotetaan päätöksestä kirjeellä.