Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2021-2022 opinto-opas jaetaan kaikkiin Rauman talouksiin 18.8.2021. Nettiversio on luettavissa elokuussa. Ilmoittautuminen alkaa 25.8.2021 klo 18.00  internetin kautta.

Voit ilmoittautua myös  kansalaisopiston toimistossa to 26.8. alkaen: Lyseokatu 2, toimiston aukioloaikoina tai soittaa puh. 044 793 4515 ja 044 793 4517.

Kurssimaksut

Jokaisella kurssilla on oma kurssimaksunsa, joka on ilmoitettu kurssitekstissä. Maksu ei yleensä sisällä oppikirjoja eikä tarvikkeita. Poikkeukset mainittu kurssin kohdalla. Tarvikemaksut maksetaan opettajalle.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.  Kurssimaksut maksetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa – ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus siirtyä suoraan OP, Nordea, Danske bank tai Aktia/Sp/Pop -pankkien palveluun tai maksaa ePassilla. Jos et maksa kurssimaksua netti-ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun. Lasku lähetetään kurssin alettua. Laskun voit maksaa pankissa TAI kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa, Valtakatu 2 käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuri-/liikuntasetelillä (ePassi, Smartum, Edenred Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+).

Alle 18-vuotiaan opiskelijan kurssimaksu laskutetaan huoltajalta.

Yli 70 euron kurssimaksun voit halutessasi maksaa kahdessa erässä. Ota yhteyttä opiston toimistoon. Huomioi avustukset kurssimaksuihin.

Ilmoittautumisen peruminen ja perumisehdot

Perumisen voit tehdä itse internetissä tai ilmoittaa opiston toimistoon. Perumista ei voi tehdä opettajalle eikä sähköpostilla. Varatun kurssipaikan voit perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista, tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään toimistomaksua 10 € ja avoimen yliopiston opinnoissa 50 €. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kaikki maksamattomat laskut menevät Sarastia Kuntaperintä Oy:lle perintään. Ota yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saatuasi, jos laskussa on huomautettavaa tai tarvitset esim. eräpäivän siirtoa. Eräpäivän jälkeen laskuihin liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä suoraan Sarastia Kuntaperintä Oy:n asiakaspalveluun.

Kurssin peruuntuminen, maksun palauttaminen

Kurssin toteutuminen päätetään viikkoa ennen kurssin/luennon alkua. Kurssi alkaa vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Jos kurssi ei ala, tiedotamme peruuntumisesta kurssille jo ilmoittautuneille.

Kurssien ja luentojen alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta. Kesken lopetetun kurssin opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä vastaavan hintaiselle toiselle, meneillään olevalle kurssille edellyttäen, että kurssilla on vapaita paikkoja. Jos opiskelija haluaa siirtyä kalliimmalle kurssille, hän maksaa erotuksen.

Avustukset kurssimaksuihin

Opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta myönnetään työttömille opiskelijoille.

Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Avustusta voi saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin. Kurssille tulee ilmoittautua ennen avustuksen hakemista. Kurssimaksun alennusta haetaan kirjallisesti opiston toimistosta ja netistä saatavalla lomakkeella (linkki alempana). Täytetty lomake palautetaan opistoon. Päätöksestä tiedotetaan opiskelijalle, ja loput kurssimaksusta maksetaan vasta, kun päätös hakemuksesta on tehty.

Opintoseteli-lomake 2021-2022

Opistolaisyhdistyksen avustukset

Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus anoa Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry:ltä avustusta kurssimaksuihin tai kurssin tarvikehankintoihin. Avustusta myönnetään enintään 50 €/opiskelija/lukuvuosi (Lukuvuosi = syyslukukausi ja kevätlukukausi.). Avustus maksetaan kuittia vastaan ja kuitti liitetään anomuslomakkeeseen. Lomakkeita on saatavana opiston toimistosta ja netistä (linkki alempana). Täytetty lomake palautetaan opiston toimistoon. Toimintakaudella 2021-2022 avustusta myönnetään vain sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole saaneet opistolaisyhdistyksen avustusta lukuvuoden 2020-2021 aikana. Syyskaudella avustusta saaneille ei myönnetä avustusta keväällä. Anomukset tulee jättää syyslukukaudella viimeistään pe 12.11.2021 ja kevätlukukaudella viimeistään to 14.4.2022 opiston toimistoon. Kaikille hakijoille tiedotetaan päätöksestä kirjeellä.

Opistolaisyhdistyksen avustuslomake 2021-2022