Kielitutkinnot

YKI – Yleiset kielitutkinnot

Yleiset kielitutkinnot ovat virallisia kielitutkintoja, joihin voi osallistua kuka tahansa riippumatta siitä, miten ja missä on kielitaitonsa hankkinut. Suomen kielen testit on tarkoitettu maahanmuuttajille tai ulkomaalaisille. Kaikki muut kielitestit soveltuvat suomalaisille, joiden äidinkieli on joko suomi tai ruotsi. Testiin osallistuja tutustuu etukäteen 6-portaiseen taitotasoasteikkoon ja arvioi sanallisten kuvausten avulla, millä tasolla hänen kielitaitonsa on.

Uudet maksut tulevat voimaan maaliskuun tutkinnoista alkaen. Alla on ilmoitettu uudet maksut, kevään opinto-oppaassa on vielä vanhat maksut.

Perustason testi soveltuu taitotasoasteikon tasoille 1-2. Se sopii kielenoppimisen alkuvaiheessa oleville aikuisille, esimerkiksi perus- tai kansa- ja oppikoulun oppimäärän suorittaneille. Tutkintomaksu on 120 euroa.

Keskitason testi on kohdistettu taitotasoasteikon tasoille 3-4. Se sopii esimerkiksi lukion oppimäärän suorittaneille tai muuten pidemmälle edistyneille aikuisille. Tutkintomaksu 140 euroa.

Ylimmän tason testiä ei ole mahdollista suorittaa Raumalla.

Kaikissa testeissä on neljä osakoetta. Tutkintotodistukseen tulee kielitaidon yleistasoarvio numeroina ja sen lisäksi tasoarviot kaikista kielitaidon osa-alueista. Kielitaitoa kuvataan myös sanallisesti. Lisätietoa ja harjoittelu- ja oppimateriaalia Opetushallituksen sivuilta.

Tutkinnot ovat lauantaisin Hj. Nortamon peruskoulussa, Nummenvahe 5. Suomen tutkinnot klo 9.30-14, muut kielet klo 10-14.

Ilmoittautuminen vain sähköisesti yki.opintopolku.fi.

Ilmoittautumisen jälkeen saat maksulinkin sähköpostiisi. Jollet maksa laskua 8 päivän sisällä paikkasi peruuntuu. Noin kuukautta ennen testiä saat kirjeen kotiisi, jossa on ohjeita ja tietoa testistä. Jos et voi osallistua, peru paikkasi. Osallistumismaksun palautus vain lääkärintodistusta vastaan.

Tutkintopäivät:

Ilmoittautumisaika 1.-11.6.2021:
28.8. suomi, keskitaso

Ilmoittautumisaika 23.-31.8.2021:
2.10. suomi, keskitaso

Ilmoittautumisaika 6.-30.9.2021:
16.10. englanti,  perus- ja keskitaso

13.11. suomi, perus- ja keskitaso

20.11. espanja, perus- ja keskitaso

20.11. ruotsi, perus- ja keskitaso

20.11. saksa, perus- ja keskitaso

Ilmoittautumisaika 1.-10.12.2021:
29.1.2022 suomi, keskitaso