Näyttelyt

Rauman kuvataidekoulun kevätnäyttely 2023 aulan teoksia

Kuvataidekoulun kevätnäyttely 2023
Eläimellistä menoa

Kuvataidekoulun omissa tiloissa, Lyseokatu 2, toinen kerros, avoinna 19.4. – 4.5.2023,  ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-15. Vapaa pääsy. Tervetuloa.

Rauman kuvataidekoulun kevätnäyttelyjuliste 2023 Rauman kuvataidekoulu 2023 muotokuvan toisinto Rauman kuvataidekoulu 2023 muotokuvan toisinto pastellitekniikka

Vanhan Rauman miljöötä ja taloja -näyttely lokakuussa 2022

Näyttely on Silmäoptikot Palmun näyttelyikkunassa, Kuninkaankatu 10. Esillä on kuvataidekoululaisten keramiikkataloja, lähtökohtana Vanhan Rauman talot ja torit, Rauma 580 vuotta -teeman mukaisesti.

Kuvataidekoulun kevätnäyttelyt 2022

Korjausrakentamiskeskus Tammelan pihalla, Eteläpitkäkatu 17, Vanha Rauma, 11.4.- 28.4.2022. Näyttelyn päättäjäiset, kevätjuhla ja stipendien jako on torstaina 28.4. klo 18 Tammelan pihalla.

Kuvataidekoulun käytävillä on peruskurssilaisten teoksia 11.4.-12.5., Lyseokatu 2, avoinna ma-to klo 9-19, pe klo 9-15.

Nuoret Nokalla -näyttely yhteistyössä Taideyhdistys Inspiran kanssa, pajaikäisten teoksia Nokan taidetorpalla, Suvitie 10, 3.-8.5. klo 12-18.

Seuraa kuvataidekoulun instagramia!

Tammelassa jouluikkunoita joulukuussa 2021

Rauman kuvataidekoulu osallistuu Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkuna -tapahtumaan. Kuvataidekoululaisten töistä rakennettiin hieno ikkunanäyttely Korjausrakentamiskeskus Tammelaan, osoitteessa Eteläpitkäkatu 17. Kuvataidekoululaisten ikkunanäyttely avautui 2.12. kalenterinumerolla 2.

https://www.pitsikaupunginjoulu.fi/wp-content/uploads/sites/6/2021/11/Vanhan-Rauman-joulukaleteri-ikkunoiden-kartta.pdf

Kuvataidekoulu joulukalenteri-ikkuna lumihiutaleetKuvataidekoulu joulukalenteri-ikkuna kartonkigrafiikka enkeleitä 

Kevätnäyttely 2021 näkyy verkkonäyttelynä!

Klikkaa tästä: Kevätnäyttely 2021

Lukuvuoden 2020-2021 aikana on opiskeltu erilaisia kuvantekemisen sisältöjä väriopista sommitteluun, ja harjoiteltu erilaisia kuvantekemisen tekniikoita sekä taiteen tekemisen pitkäjänteistä ja keskittyvää työskentelyä. Kokoavana teemana ovat olleet kirjat, kirjaimet, lukeminen, tarinat yms. Pandemiatilanne muutti kevätnäyttelyn tänä keväänä kokonaan internetmuotoon. Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme täällä internetissä!

Kesänäyttely 2020  Fantasiaa

Rauman kuvataidekoulun kesänäyttely on avoinna vuorokauden ympäri elokuun puoliväliin asti Rauman musiikkiopiston isoissa ikkunoissa, Nortamonkatu 5, kujalla. Näyttelyn teemana ovat sadut, tarinat, mielikuvitus ja fantasia. Näyttelyn töitä ovat tehneet kuvataidekoulun 6-17-vuotiaat oppilaat.

   

 

 

    

Rauman kuvataidekoulun kevätnäyttely 2018 oli Museo Marelan pihalla, sekä pihan Pakarissa 20.4.-13.5.2018. Lukuvuoden aikana tutkittiin kasvimaailmaa ja kasvustoja. Monet teokset olivat installaatiomaisia ryhmätöitä, joihin koottiin useamman oppilaan tekemiä teososia. Esim. pihalla kasvoi keraamisten kirsikkakukkien puu ja Pakarissa oli kukka-aiheisia unenomaisia valokuvia ja unelmien puumajojen pienoismalleja

Kuvataidekoulun kevätnäyttely esittäytyi osittain myös Musiikkiopiston ikkunoissa, jossa oli mm. maalauksia ja paperille tehtyjä teoksia. Marelan pihalle ja Pakariin valikoitui teoksia, jotka olivat enemmän kevään vaihtelevien säiden kestäviä.

 

Keväällä 2016 ja  2018 Rauman kuvataidekoululaiset maalasivat puistonpenkkejä kaupunkilaisten käyttöön. Taidepenkit sijoitettiin paikoilleen touko-kesäkuussa. Yhteistyössä olivat mukana Rauman Kuvataidekoulun oppilaat ja Kaupungin puutarha / Wihertoimi. Kiitos maalien lahjoittajalle, Värirauma Värisilmäliikkeelle.

Rauman kuvataidekoulun 39 oppilasta maalasi 15 penkkiä toukokuussa 2016. Aiheet olivat oppilaiden. Wihertoimen Jaana Uusitalolta tuli idea ja yhteistyöehdotus kuvataidekoululle.

Kuvataidekoulun opettajat ohjasivat työskentelyä: Eija Hietanen, Katariina Mannio-Turunen, Meri Pauniaho, Tommi-Wihtori Roström ja koulunjohtaja Kirsi Kuusisto.

23.5.2016: kansalaisopiston facebookissa oli 533 kaupunkilaista käynyt tykkäämässä lasten maalaamista penkeistä. Penkkikuvia on myös jaettu 27 kertaa kansalaisopiston facebookista.

Kommentteja kansalaisopiston facebookista: – Hienoja, hyvä idea! / Ihania. Menen lähiaikoina Raumalle, täytyy katsella ympäristöä sillä silmällä jospa vaikka näkisi.. ja jopa istahtaisi.  / Kivaa! Toivottavasti tulee keskuspuistoonkin./ Hienot! Sopisivat tänne Kappelinsalmen tienoillekin hyvin <3/ Niitä voisi täällä Raumalla olla jokaisen paikalla. / Kauniita ovat ja hienoa kun lapset saavat toteuttaa luovuuttaan!!/ Todella hienoja!!/ Hienoja taideteoksia. Kyllä lapset osaa./ Ihania, pitäisköhän muuttaa takas Raumalle./ Kaikki Rauman penkit maalaukseen!  / Raumahan voisi tulla myös näistä tunnetuksi. Lisää vaan iloisia penkkejä./ Yhtä penkkiä toivotaan Samppusten leikkipuistoon jossa ei ole penkkiä lainkaan! / Mainioita.

Kuvataidekoulu on erittäin iloinen onnistuneista projekteista. Penkkejä on ollut käytössä ympäri kaupunkia nyt jo kolmen vuoden ajan.