Näyttelyt

 

    

Rauman kuvataidekoulun kevätnäyttely 2018 on Museo Marelan pihalla, sekä pihan Pakarissa 20.4.-13.5.2018. Lukuvuoden aikana on tutkittu kasvimaailmaa ja kasvustoja. Monet teokset ovat installaatiomaisia ryhmätöitä, joihin on koottu useamman oppilaan tekemiä teososia. Esim. pihalla kasvaa keraamisten kirsikkakukkien puu ja Pakarissa on kukka-aiheisia unenomaisia valokuvia ja unelmien puumajojen pienoismalleja

Kuvataidekoulun kevätnäyttely esittäytyy osittain myös Musiikkiopiston ikkunoissa, jossa on mm. maalauksia ja paperille tehtyjä teoksia. Marelan pihalle ja Pakariin valikoitui teoksia, jotka ovat enemmän kevään vaihtelevien säiden kestäviä. Tervetuloa! Vapaa pääsy.

 

Tänä keväänä 2018 penkit maalataan uudelleen uusin kuvioin! Penkit ovat olleet niin kovassa käytössä, että on aika kunnostaa ne. Taidepenkit sijoitetaan paikoilleen touko-kesäkuussa. Yhteistyössä ovat mukana Rauman Kuvataidekoulun oppilaat ja Kaupungin puutarha / Wihertoimi. Kiitos maalien lahjoittajalle: Värirauma Värisilmäliike.

Rauman kuvataidekoulun 39 oppilasta maalasi 15 penkkiä toukokuussa 2016. Aiheet ovat oppilaiden. Wihertoimen Jaana Uusitalolta idea ja yhteistyöehdotus kuvataidekoululle.

Kuvataidekoulun opettajat ohjasivat työskentelyä: Eija Hietanen, Katariina Mannio-Turunen, Meri Pauniaho, Tommi-Wihtori Roström ja koulunjohtaja Kirsi Kuusisto.

23.5.2016: kansalaisopiston facebookissa on 533 kaupunkilaista käynyt tykkäämässä lasten maalaamista penkeistä. Penkkikuvia on myös jaettu 27 kertaa kansalaisopiston facebookista.

Penkkejä on mm. facebookissa toivottu jo niin moneen paikkaan, että kaikkia toiveita ei voi toteuttaa, toivottavasti kuitenkin mahdollisimman monta: Lapin Leijonapuistoon, Syvärauman rantatien varteen, Nokan taidetorpan/Kiikartornin läheisyyteen, Kappelinsalmeen, Sagan lähelle kanalinrantaan …

Kommentteja kansalaisopiston facebookista: – Hienoja, hyvä idea? / Ihania. Menen lähiaikoina Raumalle, täytyy katsella ympäristöä sillä silmällä jospa vaikka näkisi.. ja jopa istahtaisi. ? / Kivaa! Toivottavasti tulee keskuspuistoonkin./ HIenot! Sopisivat tänne Kappelinsalmen tienoillekin hyvin hearthymiö/ Niitä voisi täällä Raumalla olla jokaisen paikalla ? / Kauniita ovat ja hienoa kun lapset saavat toteuttaa luovuuttaan!!/ Todella hienoja??/ Hienoja taideteoksia. Kyllä lapset osaa./ Ihania, pitäisköhän muuttaa takas Raumalle./ Kaikki Rauman penkit maalaukseen! ?? / Raumahan voisi tulla myös näistä tunnetuksi. Lisää vaan iloisia penkkejä./ Yhtä penkkiä toivotaan samppusten leikkipuistoon jossa ei ole penkkiä lainkaan! Vauvan imetys on hiukan haastavaa ilman ? / Mainioita.

Kuvataidekoulu on erittäin iloinen onnistuneesta projektista, joka tietenkin jatkuu koko kesän, kun penkit tulevat yleisön käyttöön.