Näin organisaatiouudistukselle asetetut tavoitteet toteutuvat

Johtaminen selkeytyy

• Kaupungin konsernijohtoon kuuluvat kaupunginhallitus, kaupunginjohtaja ja neljä toimialajohtajaa.
  • Vastuut ja roolit on määritelty selkeästi hallintosäännössä.
  • Konserniohjaus vahvistuu; esimerkkinä, että toimialajohtajat ovat oman vastuualueensa osalta mukana tytäryhteisöjen ohjauksessa.
  • Virastojen ja yksikköjen johtamisesta siirrytään kokonaisuuksien johtamiseen; esimerkkinä, että toimialajohtajat  ovat läsnä kaupunginhallituksen kokouksissa.
  • Johtoryhmätyöskentely selkeytyy.
  • Erilliset hallintokuntien johtosäännöt on koottu yhteen yhtenäiseksi hallintosäännöksi, mikä edesauttaa muun muassa toiminnan tasalaatuisuutta ja henkilöstön tasapuolinen kohtelua.

Byrokratia vähenee

• Siirrytään viidestä virastosta neljään toimialaan.
  • Esimiestasot vähenevät 3-5:sta kolmeen.
  • Poikkihallinnolliset tiimit; esimerkiksi keskusvirastossa (poislukien Ruokapalvelu) siirrytään 8 tulosyksiköstä 4 palvelualueeseen, joissa on poikkihallinnolliset tiimit.

Toiminta muuttuu enemmän asiakaslähtöiseksi ja vuorovaikutteiseksi

• Määritetään yhteistyöverkostot, niille tavoitteet ja niiden sitominen operatiiviseen päätöksentekoon.
  • Asiakaspalvelulle perustetaan oma poikkihallinnollinen tiimi.
  • Kuntalain määrittelemät neuvostot kytketään tiiviimmin päätöksentekoon ja operatiiviseen toimintaan.

Oma-aloitteisuus ja osaaminen vahvistuvat

• Asiantuntijatyö vapautetaan koko kaupunkiorganisaation käyttöön.
  • Osaaminen laajentuu poikkihallinnollisten tiimien kautta ja horisontaalinen urakehitys mahdollistuu.