Kaupunki ja hallinto

Ideointivaihe käynnistyy 31.5. ─  jaossa 30 000 euroa

Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe käynnistyy 31.5. kello 12 ja päättyy 16.6.2021 Sinä aikana kaikki kuntalaiset ja muut Rauman kehittämisestä kiinnostuneet voivat ideoida toteutuksia, hankkeita ja asioita, joilla tehdään Raumasta entistä parempi meille kaikille.

Ideointivaiheen tavoitteena on löytää mahdollisimman paljon ehdotuksia, jotka etenevät nuorisovaltuuston, ikäihmisten neuvoston ja vammaisneuvoston arvioitavaksi. Arvioinnin jälkeen parhaat ideat etenevät äänestykseen, jossa raumalaiset ja muut Rauman kehittämisestä kiinnostuneet valitsevat toteutettavat hankkeet.

Ideoida voi yksin, ryhmässä, seurassa tai yhdistyksessä. Ideoita voivat jättää kaikenikäiset raumalaiset tai Rauman asioista kiinnostuneet.

Laita harmaat aivosolusi liikkeelle tai kerää joukko innovatiivisia ihmisiä ympärillesi. Ryhdy ideoimaan asioita, jotka tekisivät Raumasta entistä paremman kaupungin meille kaikille!

Ennen kuin lähetät oman ideasi arvioitavaksi, mieti vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin

  1.   Mikä on idean tai ehdotuksen tavoite? Mitä sillä halutaan saada aikaan? Millaisia positiivisia vaikutuksia ehdotuksella on?
  2.   Mitä ideassa tai ehdotuksessa tullaan tekemään? Milloin tehdään ja kuka tekee?
  3.   Mikä on idean tai ehdotuksen kohderyhmä? Ketkä tulevat sitä käyttämään?
  4.   Mihin rahaa tarvitaan? Palkataanko työntekijöitä? Hankitaanko palveluja, tarvikkeita tai laitteita? Rakennetaanko tai korjataanko jotain?

Nyt tuumasta toimeen ja ideoimaan!