Kaupunki ja hallinto

Strategia/Rauman Tarina, osa 2

Rauman Tarinan kakkososa sisältää neljä isoa linjausta, jotka ohjaavat kaupungin toimintaa ja kehittämistä. Kaikki raumalaisetkin voivat osallistua Rauman Tarinan toteuttamiseen – kukin omalla tavallaan. Esimerkiksi nuorisovaltuusto ja lastenparlamentti ovat miettineet, miten koululaiset voisivat olla Rauma-agentteja ja tehdä hyviä tekoja Rauman menestyksen eteen. Näillä sivuilla voit tutustua Rauman Tarinaan ja sen linjauksiin.

Rauma-agentti osoittaa sormella kohti kuvaajaa ja pitää toisessa kädessään olalla kameraa.

Agentti-elokuvat

Rauman Tarinan tavoitteista kertomaan tehtiin kaksi agenttielokuvaa. Toisen nimi on Rauma – Lupa menestyä! ja toisen Hyvän kierre kantaa! Niillä haluamme kertoa kansantajuisesti ja viihdyttävästi strategisista tavoitteistamme ja siitä minkälaista Raumaa haluamme yhdessä rakentaa.

Agentti-elokuvista tuli heti ilmestyttyään somehittejä. Niitä käytiin kolmen ensimmäisen päivän aikana katsomassa yli 10 000 kertaa ja nyt niitä on katsottu jo reilusti yli 20 000 kertaa.

Agenttiteema

Agenttielokuvien menestyksestä innostuneina kaupunkiorganisaatiossa on ideoitu agenttituotteita. Henkilöstö halusi itselleen agenttipaitoja ja kirjastoon hankittiin agenttikangaskasseja asiakkaiden käyttöön. Kaupungin messuosastoille on suuniteltu agentti-ilme ja messuväelle on jaettu agenttitikkareita ja -kyniä. Palvelupiste Pyyrman myy sekä verkkokaupassa että palvelupisteessä agenttituotteita.

Rauman Tarinan kakkososa sisältää toimintaympäristöanalyysin, käytettävissä olevat resurssit, Rauman kaupungin arvot, neljä valtuustokaudelle valittua linjausta toiminnallisine kärkineen sekä strategian seurannan ja arvioinnin linjaukset.

Valtuustokauden 2017-2021 keskeiset linjaukset

1. Terveellinen, turvallinen ja palveleva Rauma
2. Vireän elinkeinoelämän Rauma
3. Hyvien yhteyksien Rauma
4. Houkutteleva Rauma