Ryhmille

Kirjastoesittelyjä, koululaiskäyntejä, kirjavinkkauksia ym. kaikenikäisille.

Aikaa sopiessasi voit esittää toivomuksia kirjastokäynnin sisällöstä, kuten kirjaston esittelystä, kirjastonkäytönopetuksesta ja kirjavinkkauksesta.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksessa kirjaston työntekijät esittelevät kirjoja lyhyesti ja mahdollisimman mielenkiintoisesti, jotta kuulija innostuisi itse lukemaan kirjan loppuun.

Kirjavinkkauksen tarkoituksena on innostaa ja houkutella niin lapsia ja nuoria kuin aikuisiakin lukemaan sekä löytämään itselleen omantasoista ja kiinnostavaa luettavaa. Kirjavinkkaukseen voivat osallistua erilaiset ryhmät ja luokat ja vinkkaus kestää yleensä 30–60 minuuttia. Kirjavinkkaus voidaan suunnitella jokaisen ryhmän omien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

Ryhmät voivat itse varata ajan kirjavinkkaukseen. Ota yhteyttä kirjastoon mielellään ainakin kaksi viikkoa ennen suunniteltua vierailua. Kerro samalla oppilasmäärä, käynnin kesto, millaisista kirjoista oppilaat ovat kiinnostuneet sekä muista erityistoiveista.

Yhteydenotot pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle (esim. päiväkodit, eskarit ja alakoulut): kirjastonkaytonopetus@rauma.fi

Yhteydenotot pääkirjaston aikuistenosastolle (esim. yläkoulut ja aikuisryhmät): kirjasto@rauma.fi

Myös jotkut lähikirjastot tarjoavat kirjavinkkausta. Ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi ja kysy lisää.

Alakoulujen luokkakäynnit pääkirjastossa

Kirjastokäyntien tarkoitus on innostaa oppilaita lukemisen maailmaan sekä opettaa kirjastonkäyttöä ja tiedonhakua. Kutsun kirjastokäynneille saavat 2- ja 4-luokkalaiset: 2-luokkalaiset keväällä ja 4-luokkalaiset syksyllä. Kun vahvistat käynnin ajankohdan, muista ilmoittaa oppilasmäärä ja käynnin kesto (vähintään 60 min).

Myös muut luokat ovat tervetulleita kirjastoon. Ota yhteyttä kirjastoon mielellään ainakin kaksi viikkoa ennen suunniteltua vierailua. Kerro samalla oppilasmäärä, käynnin kesto, millaisista kirjoista oppilaat ovat kiinnostuneet ja onko käynnille jotain erityistoiveita. Kaikki kirjastokäynnit voidaan suunnitella ryhmien omien toiveiden mukaisesti.

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston ryhmäkäyntien yhteydenotot: kirjastonkaytonopetus@rauma.fi.

Satutuokiot

Pääkirjastossa järjestetään suomenkielisiä satutuokioita erikseen sovittavina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille. Ota yhteyttä kirjastoon mielellään noin kaksi viikkoa ennen toiveena olevaa ajankohtaa ja kerro tulijoiden määrä, käytettävissä oleva aika ja mahdolliset toiveet esimerkiksi luettavista saduista.

Yhteydenotot pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle: kirjastonkaytonopetus@rauma.fi

Nuorten ja aikuisten ryhmät pääkirjastossa

Ota yhteyttä aikuistenosastolle

puh. 044 793 4531 tai kirjasto@rauma.fi

Lähikirjastot

Kourujärven kirjasto: Tuija Varjonen
Lapin kirjasto: Teija Henriksson
Pyynpään kirjasto: Pirjo Jokela