Kohderyhmät

Rauman kaupunki on valmistautunut ohjaamaan ja tukemaan Ukrainan sotaa pakenevia. Kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin Porin vastaanottokeskuksen, Rauman seurakunnan ja sekä muiden alueen toimijoiden kanssa Ukrainan sotaa paenneiden asettumisen turvaamiseksi.

Ukrainan sotaa pakeneva, joka saapuu Suomeen Venäjän hyökkäyksen takia, voi oleskella Suomessa 90 päivää viisumivapaasti, jonka jälkeen oleskelu- ja vastaanottopalveluiden piiriin pääseminen edellyttää oleskelulupahakemuksen tekemistä.

Ohjeet oleskeluluvan hakemiseen löytyvät maahanmuuttoviraston nettisivuilta:

Oleskelulupahakemus tehdään ulkomaalaispoliisin toimipisteessä. Raumaa lähin rekisteröitymispiste on Raision poliisilaitos. Rekisteröityminen koskee myös yksityismajoituksessa olevia. Lisäksi hakijan tulee viipymättä ilmoittautua Suomen Punaisen Ristin Porin vastaanottokeskuksen asiakkaaksi.

  • Porin Vastaanottokeskuksen toimisto (Langintie 2, Pori) päivystää 24h/vrk, puh, +358 40 773 9496, vok.pori@vokki.fi
  • Rauman toimisto (Nortamonkatu 30, Rauma) palvelee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9–15, keskiviikkoisin klo 9–18 ja perjantaisin klo 9–12, puh. +358 40 355 6153, rauma@vokki.fi

Palvelupiste Pyyrmanista ohjausta ja neuvontaa maahantulijoille

Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa on maahantulijoiden , joka palvelee kaikkia maahantulijoita sekä kuntalaisia maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Neuvontapisteeltä saa apua palvelujen pariin löytämisessä sekä ohjausta kaikissa asettumiseen liittyvissä asioissa (päiväkoti, koulu, opiskelu, työnteko, asuminen, vapaa-aika). Palvelua tarjotaan myös yrityksille, jotka työllistävät maahanmuuttajia.

Ohjaus- ja neuvontapiste on avoinna pääsääntöisesti Pyyrmanin aukioloaikoina osoitteessa Valtakatu 2A, mutta aika kannattaa varata etukäteen puh. +358 44 403 7886 tai mia-maria.mattila@rauma.fi.