Kohderyhmät

Місто Раума готується прийняти тих, хто рятується від війни в Україні

Город Раума готовится принять людей, бегущих от войны в Украине

Rauman kaupunki valmistautuu vastaanottamaan Ukrainan sotaa pakenevia. Kaupungin eri palvelut suunnittelevat toimenpiteitä, joiden on tarkoitus helpottaa ukrainalaisten tuloa. Kaupunki tekee yhteistyötä Rauman seurakunnan ja Suomen Punaisen Ristin kanssa.

Ukrainasta saapuvien maahantulijoiden on rekisteröidyttävä ulkomaalaispoliisille. Raumaa lähin rekisteröitymispiste on Raision poliisilaitos. Rekisteröityminen koskee myös yksityismajoituksessa olevia. Lisäksi tulee ilmoittautua Suomen Punaisen Ristin Porin vastaanottokeskukseen.

Osa Ukrainasta tulevista saattaa majoittua sukulaisten ja ystävien luona ilman minkään virallisen tahon apua. Ukrainan kansalainen, joka saapuu Suomeen Venäjän hyökkäyksen takia, voi tällä hetkellä oleskella maassa 90 päivää viisumivapaasti tai jättää sopivan perusteen oleskelulupahakemuksen.

Sosiaalisessa mediassa ja verkossa on ryhmiä, joissa tarjotaan yksityismajoitusta. Kaupunki ohjaa tällä hetkellä avuntarvitsijoita ensisijaisesti hakemaan tilapäistä suojelua ja sitä kautta vastaanottokeskuksen kautta hoidettaviin asumisjärjestelyihin.

Maahanmuuttoviraston toimintaohjeet löytyvät osoitteesta https://migri.fi/-/toimintaohjeita-jos-saavut-ukrainasta-suomeen

Інструкції для тих, хто приїжджає у Фінляндію з України

Домашні тварини, щоі супроводжують осіб, які рятуються від війни в Україні

Palvelupiste Pyyrman toimii maahantulijoiden infopisteenä

Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrman tarjoaa neuvoa ja ohjausta Ukrainan sotatilanteen takia maahan tulijoille. Maahantulijoita neuvotaan muun muassa mistä saa eri palveluita, terveydenhuoltoa tai apua asumis-, päivähoito-, koulunkäynti- ja työskentelykysymyksissä. Palvelupiste palvelee myös kaikkialta Raumalle muuttavia sekä yrityksiä, jotka työllistävät maahanmuuttajia.

Pyyrman on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–16, tiistaisin klo 9–17 ja perjantaisin klo 9–15, osoitteessa Valtakatu 2 A.