Kultturkambraatt-toiminta

 

Kultturkambraatt on Rauman kaupungin kouluttama vapaaehtoinen, joka lähtee ikäihmisen seuraksi erilaisiin kulttuuritilaisuuksiin. Toiminnan tavoitteena on madaltaa ikäihmisten kynnystä osallistua kulttuuri- ja taidetapahtumiin.Kultturkambraattin apu on maksutonta. Asiakas maksaa kuitenkin mahdollisen oman pääsylippunsa ja kulkemisesta muodostuvat kulut. Kulttuurikaveritoiminnassa ikäihminen on mukana omalla vastuullaan.

Palvelutorin kautta voit pyytää koulutettua vapaaehtoista kultturkambraattia seuraksesi ja avuksesi erilaisiin kulttuuririentoihin.

kultturkambraatt

Varaa Kultturkambraatt Palvelutorilta

1. Ota yhteyttä Palvelutoriin hyvissä ajoin ( 1-2 viikkoa) ennen tapahtumaa tai tilaisuutta, johon haluat osallistua: puhelimitse: 044 021 2044 tai käymällä paikan päällä Palvelutori, Kaunisjärven vanhainkodilla, Steniuksenkatu 4. Palvelutori on auki ma – pe klo 9 -12 ja lisäksi tiistaisin klo 13-16.

2. Kerro, mihin kulttuuritapahtumaan haluat osallistua (pääsylippu maksetaan itse) tai pyydä ehdotusta. Myös ilmaistapahtumiin osallistuminen kulttuurikaverin kanssa on mahdollista.

3. Palvelutori varaa liput ja etsii kulttuurikaverin. Toiminta perustuu kuitenkin vapaaehtoisuuteen, emmekä voi taata pääsyä juuri tiettyyn tapahtumaan tai tilaisuuteen.

4. Palvelutori tai kulttuurikaveri soittaa Sinulle: sovitte tapaamisajankohdasta ja – paikasta sekä mahdollisesta avun tarpeesta liikkumisen suhteen kohteessa.

5. Kulttuurikaveri voi soittaa Sinulle vielä edellisenä päivänä ja varmistaa, että seuraavan päivän tapaaminen on voimassa.

6. Tapaat kulttuurikaverin sovitussa kulttuurikohteessa hyvissä ajoin, ellei toisin ole sovittu. Asiakas vastaa kulkemisesta aiheutuneista kuluista, mikäli toivoo kulttuurikaverin tapaamista kodissaan ennen kulttuuririentoa. Kulttuurikaveri ei tilaa eikä maksa kyytiä.

7. Jos tapahtuma on maksullinen, maksat lippusi kulttuurikohteen lipunmyynnissä, jota varten täytyy olla raha varattuna tai olet jo lunastanut lipun etukäteen.

8. Nauti  kulttuuritarjonnasta yhdessä Kultturkambraattin kanssa!

9. Kulttuurikaveri odottaa kanssasi kotiinkuljetuksen saapumista kohteessa tai saattaa sinut tarvittaessa kotiin.

HUOM. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi: ota yhteyttä Palvelutoriin sen auki ollessa, jotta saamme tiedon välitettyä kulttuurikaverille ja kulttuurikohteeseen.

 

Kulttuurikaveritoiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet ja -toimijat

Luennot, opastetut kierrokset:
Rauman kansalaisopisto www.rauma.fi/kansalaisopisto
Rauman oppaat ry https://raumanoppaat.yhdistysavain.fi/
Museot:
Lönnströmin museot  http://www.lonnstrominmuseot.fi/
Rauman merimuseo http://www.rmm.fi/
Rauman museo https://www.rauma.fi/museo/
Rauman taidemuseo http://www.raumantaidemuseo.fi/
Teatterit:
Rauman kaupunginteatteri  http://www.raumanteatteri.fi/
Tapahtumat, konsertit:
Rauman konserttiyhdistys ry http://raumafestivo.fi/
Rauman kaupungin kulttuuripalvelut https://www.rauma.fi/vapaa-aika-ja-liikunta/kulttuuri/
Rauman Seudun Tules ry, Rauman Järjestötalo http://www.raumanseuduntules.fi
Taide:
Inspira ry, Nokan taidetorppa http://www.inspirary.net/