Kierrätyspisteet

Haapasaaren kierrätyspiste

 

Rauman kaupungin alueella on useita hyötyjäte- eli kierrätyspisteitä, joissa järjestetään sekä täydentävää pakkausjätekeräystä että muiden hyötyjätteiden keräystä. Pisteiden kustannukset katetaan jätemaksulla. Muutamissa näistä pisteistä on myös paristokeräysastia ja UFF:n keräysastia. Nämä pisteet on tarkoitettu nimenomaan vain edellä mainittujen jätteiden kierrätykseen, niihin ei saa jättää mitään muita jätteitä eikä isoja esineitä jotka eivät mahdu keräysastiaan.

Valitettavasti kierrätyspisteitä käytetään myös väärin ja se aiheuttaa ylimääräisiä siivous- ja kuljetuskustannuksia jotka on sitten pakko kattaa jätemaksuilla. Tämä ei myöskään ole ympäristön siisteyden kannalta hyvä asia ja harmittaa niitä, jotka tarkasti ja huolellisesti lajittelevat ja kierrättävät jätteensä. Jos sinulle siis tulee ylimääräistä jätettä esim. muuton tai remontin yhteydessä, tuo se Hevossuon jäteasemalle kuten vaaralliset jätteet ja sähkö- ja elektroniikkaromunkin.

Jätehuoltolaitoksen ylläpitämät kierrätyspisteet

(klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Muiden ylläpitämät ekopisteet

(klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Kirpputori Retriika, Hakunintie 10:ssä on uusi poistotekstiilin vastaanottopiste Raumalla.
Asioidessasi kirpputorilla, voit viedä poistotekstiiliksi kelpaavat vaatteet ja muut kodintekstiilit Retriikan poistotekstiilin keräysrullakkoon.
Piece Of Jeans on toteuttanut rullakolle hupun farkkuja kierrättämällä.

Kierrätys.info nettisivuilla kierrätyspisteet näkyvät karttapohjalla.