Ruutu

Torin purettu kortteli

Muutospiirustukset

Ruudun päärakennusta koskeva Onni von Zansenin laatima muutospiirustus on vuodelta 1896. Asemapiirroksesta selviää, että tontilla oli asuinrakennus Kuninkaankadun varressa. Siihen liittyi Isokirkkokadun suuntainen siipi. Vähäkirkkokatua vasten oli ulkorakennus ja tontin etelärajalla leivintuparakennus ja siihen liittyvä katos. Asuinrakennusta oli tarkoitus laajentaa pihan puolelta huoneella ja kahdella lämmitettävällä komerolla sekä niitä kiertävällä verannalla. Kuninkaankadun ja Isokirkkokadun kulmaan oli aikomus tehdä sisäänkäynti. Koko rakennus oli tarkoitus vuorata hyvin rikkaalla ja Raumalla tavallisesti käytetystä poikkeavalla vuorilaudoituksella. Myös ikkunoiden muoto olisi tavanomaisesta poikkeava.

Vuodelta 1913 on suunnitelma, jonka mukaan Vähäkirkkokadun varren ulkorakennukseen avattaisiin kadun puolelle sisäänkäyntejä ja näyteikkunoita. Ulkorakennukseen tulisi kylmiä kauppapuoteja tai halleja, samaan tapaan kuin viereisellä tontilla olevat kaupungin hallit.

Vuodelta 1913 on myös suunnitelma, jonka mukaan leivintuvan uuni, johon oli liittynyt myös kiuas, purettiin. Huone jaettiin muuripadalla varustetuksi keittiöksi ja kamariksi.