Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lapsiperheiden psykososiaalisen tuen puhelin Koronapandemian aikana

Psykiatristen sairaanhoitajien ajanvarauspuhelin toimii poikkeusoloissa myös lapsiperheiden psykososiaalisen tuen puhelimena. Puhelimeen voit soittaa, jos haluat keskustella Koronan herättämistä ajatuksista tai sen tuomista haasteista arkeen. Puhelimeen voivat soittaa lapset ja heidän vanhempansa. Puhelin on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12.00-13.00 puh.044 403 2694.

Psykiatristen sairaanhoitajien vastaanotot

Nortamon Perhekeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on tarkoitettu raumalaisille alakouluikäisille lapsille ja lapsiperheiden aikuisille.

Pääterveysasemalla on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, missä hoidetaan perheettömät yli 23-vuotiaat, joilla on huoli psyykisestä voinnista. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan itse, lähetettä ei tarvita. Käynnit hoidetaan ajanvarauksella. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Vastaanotolla tehdään psyykkisen voinnin arviointi, tilanteen kartoitus sekä tarpeen mukainen hoito. Työryhmässä ei ole vakituista lääkäriä, joten tarvittaessa varataan aika omalle lääkärille.

Paritapaamiset

Nortamon perhekeskus tarjoaa kymmenen kerran paritapaamisia lapsiperheiden vanhemmille, joissa ratkotaan yhdessä parisuhteen haasteita ja pyritään löytämään uusia siltoja puolison luo. Paritapaamisiin voi hakeutua soittamalla psykiatristen sairaanhoitajien ajanvarauspuhelimeen  tai perhekeskuksen neuvola- tai kouluterveydenhoitajan kautta.

Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Käynnit sisältävät kartoituskäynnin, yksilökäynnit ja parikäyntejä. Tapaamisia on säännöllisesti 1-2 viikon välein. Työpareina toimivat psykiatrinen sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja tai -terapeutti.