Psykiatrinen sairaanhoitaja

Lapsiperheiden psykososiaalisen tuen puhelin (soittaa voivat lapset ja heidän vanhempansa)

Psykiatristen sairaanhoitajien ajanvarauspuhelin toimii poikkeusoloissa myös lapsiperheiden psykososiaalisen tuen puhelimena. Puhelimeen voit soittaa, jos haluat keskustella Koronan herättämistä ajatuksista tai sen tuomista haasteista arkeen. Puhelin on avoinna ma-pe klo 12-13 p.044 403 2694.

Nortamon perhekeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on tarkoitettu raumalaisille alakouluikäisille lapsille ja lapsiperheiden aikuisille.

Pääterveysasemalla on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, missä hoidetaan perheettömät yli 23-vuotiaat, joilla on huoli psyykisestä voinnista. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan itse, lähetettä ei tarvita. Käynnit hoidetaan ajanvarauksella. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Vastaanotolla tehdään psyykkisen voinnin arviointi, tilanteen kartoitus sekä tarpeen mukainen hoito. Työryhmässä ei ole lääkäriä, joten tarvittaessa varataan aika omalle lääkärille.

Nortamon perhekeskus tarjoaa kymmenen kerran paritapaamisia lapsiperheiden vanhemmille, joissa ratkotaan yhdessä parisuhteen haasteita ja pyritään löytämään uusia siltoja puolison luo.

Paritapaamisiin voi hakeutua soittamalla psykiatristen sairaanhoitajien ajanvarauspuhelimeen  tai perhekeskuksen neuvola- tai kouluterveydenhoitajan kautta. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Käynnit sisältävät kartoituskäynnin, yksilökäynnit ja parikäyntejä. Tapaamisia on säännöllisesti 1-2 viikon välein. Työpareina toimivat psykiatrinen sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja/-terapeutti