Psykiatrinen sairaanhoitaja

Nortamon perhekeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on tarkoitettu raumalaisille alakouluikäisille lapsille ja lapsiperheiden aikuisille.

Pääterveysasemalla on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, missä hoidetaan perheettömät yli 23-vuotiaat, joilla on huoli psyykkisestä voinnista.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan itse, lähetettä ei tarvita. Käynnit hoidetaan ajanvarauksella. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Vastaanotolla tehdään psyykkisen voinnin arviointi, tilanteen kartoitus sekä tarpeen mukainen hoito.

Työryhmässä ei ole lääkäriä, joten tarvittaessa varataan aika omalle lääkärille.

Aloitamme kokeilun, joka on voimassa toistaiseksi, jolloin psykiatrinen sairaanhoitaja on tavoitettavissa ilman ajanvarausta maanantaisin klo 12-15 psyk. sairaanhoitajien vastaanottohuoneissa Nortamonkatu 30. Tällöin lapsiperheiden vanhempien on mahdollista päästä keskustelemaan nopeasti aikaa varaamatta. Psykiatrinen sairaanhoitaja ottaa maanantai iltapäivisin perheitä/vanhempia vastaan tulojärjestyksessä klo 15 asti. Kokeilu päättyy vuoden lopussa ja viimeinen ajanvaraukseton aika on ma 31.12.2018.

Nortamon perhekeskus tarjoaa kymmenen kerran paritapaamisia lapsiperheiden vanhemmille, joissa ratkotaan yhdessä parisuhteen haasteita ja pyritään löytämään uusia siltoja puolison luo.
Paritapaamisiin voi hakeutua soittamalla psykiatristen sairaanhoitajien ajanvarauspuhelimeen  tai perhekeskuksen neuvola- tai kouluterveydenhoitajan kautta. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Käynnit sisältävät kartoituskäynnin, yksilökäynnit ja parikäyntejä. Tapaamisia on säännöllisesti 1-2 viikon välein. Työpareina toimivat psykiatrinen sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja/-terapeutti