Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa huolehditaan odottavan äidin, syntyvän lapsen ja perheen hyvinvoinnista sekä tuetaan vanhempia vanhemmuuteen valmistautumisessa. Raskauden etenemistä ja sikiön hyvinvointia seurataan tiiviisti. Myös koko perheen hyvinvointia kartoitetaan.

Raskauden aikana odottava äiti käy sekä lääkärin että terveydenhoitajan vastaanotoilla. Käynneillä seurataan raskauden kulkua määräajoin tehtävin tarkastuksin. Raskauden aikana käydään lääkärillä keskimäärin 3 kertaa ja terveydenhoitajalla 9–10 kertaa. Käyntikertojen määrät riippuvat perheen yksilöllisistä tarpeista. Tarkastuksissa huomioidaan koko perheen terveys ja hyvinvointi. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotoilla voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä askarruttavista asioista.

Perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville perheille. Valmennusohjelman saa terveydenhoitajalta.

Raskauden ja synnytyksen hoidossa tehdään yhteistyötä mm. äitiyspoliklinikan, Satasairaalan äitiysyksikön, lastenneuvolan, sosiaalihuollon ja työterveyshuollon kanssa.

Neuvolasta saa tietoa myös erilaisista yhteiskunnan tarjoamista palveluista mm. äitiysavustuksesta ja äitiys- ja vanhempainrahasta.

Ota yhteys neuvolan terveydenhoitajaan, kun kuukautisesti ovat jääneet pois. Ensimmäinen tapaaminen sovitaan neuvolaan noin 8-10 raskausviikolle. Molemmat vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita vastaanotolle.

Raskauden aikaiset ultraäänitutkimukset tehdään keskitetysti Nortamon perhekeskuksen äitiysneuvolassa.

Jokaisella perheellä on asuinalueen mukaan oma terveydenhoitajansa. Terveydenhoitajanne yhteystiedot löydät alla:

Eeva Linda

vs. terveydenhoitaja; Kourujärvi, Sinisaari, Lonsi, Polari

044 403 2005

Hautala Pirkko

terveydenhoitaja; Paloahde, Pirttialho, Uusilahti, Kappelinluhta, Haapasaari, Kaaro, Sorkka, Tiilivuori, Silikallio, Kinno, Vesiniitty

044 403 2006

Koskinen Leena

terveydenhoitaja; Uotila, Äyhö, Kolla, Lajo, Lensu, Lammi, Tarvola, Nihattula, Murtamo, Kullanperä

044 403 2023

Nieminen Kirsi

terveydenhoitaja; Keskusta, Vanha Rauma, Tuulensuu, sairaala lähialue, Tuomoniemi, Syvärauma, Merirauma

044 403 2009

Peltonen Emilia

vs. terveydenhoitaja; Nummi, Sampaanala, Pyynpää, Papinhaka, ulkomaalaiset asiakkaat

044 403 2008

Uoti-Salo Anna

terveydenhoitaja; Kortela, Kulamaa, Monnanummi, Unaja, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Paroalho, Pidesluoto, Syväraumankatu, Ota

044 403 2010

Lehtinen Päivi

terveydenhoitaja; Lappi

044 403 2025

Savolainen Heli

terveydenhoitaja; Kodisjoki

044 403 2027