Sosiaali- ja terveyspalvelut

Äitiysneuvolassa huolehditaan odottavan äidin, syntyvän lapsen ja perheen hyvinvoinnista sekä tuetaan vanhempia vanhemmuuteen valmistautumisessa. Raskauden etenemistä ja sikiön hyvinvointia seurataan tiiviisti. Myös koko perheen hyvinvointia kartoitetaan.

Raskauden aikana odottava äiti käy sekä lääkärin että terveydenhoitajan vastaanotoilla. Käynneillä seurataan raskauden kulkua määräajoin tehtävin tarkastuksin. Raskauden aikana käydään lääkärillä keskimäärin 3 kertaa ja terveydenhoitajalla 9-10 kertaa. Käyntikertojen määrät riippuvat perheen yksilöllisistä tarpeista. Tarkastuksissa huomioidaan koko perheen terveys ja hyvinvointi. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotoilla voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä askarruttavista asioista.

Perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville perheille. Valmennusohjelman saa terveydenhoitajalta. Perhevalmennukset toteutetaan koronaepidemian aikana etänä.

Raskauden ja synnytyksen hoidossa tehdään yhteistyötä muun muassa Satasairaalan äitiyspoliklinikan, lastenneuvolan, sosiaalihuollon, päihdeklinikan ja työterveyshuollon kanssa.

Neuvolasta saa tietoa myös erilaisista yhteiskunnan tarjoamista palveluista mm. äitiysavustuksesta ja äitiys- ja vanhempainrahasta.

Ota yhteys neuvolan terveydenhoitajaan, kun kuukautisesti ovat jääneet pois. Ensimmäinen tapaaminen sovitaan neuvolaan noin 8-10 raskausviikolle. Molemmat vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita vastaanotolle.

Raskauden aikaiset ultraäänitutkimukset tehdään keskitetysti Nortamon perhekeskuksen äitiysneuvolassa.

Neuvolan kotipalvelu

Neuvolassa on alkanut kotipalvelu- kokeilu. Perheellä, jolla on alle 1-vuotias lapsi, on mahdollisuus saada apua kotiin. Palvelua voi saada enintään neljä kertaa noin kahden tunnin ajan kerrallaan. Avun tarpeellisuuden toteaa joko äitiys- tai lastenneuvolan terveydenhoitaja. Apua voi saada esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • vauva on itkuinen
  • arjen rutiineissa on haastetta
  • vanhempi on yksinhuoltaja
  • perheeseen on syntynyt kaksoset
  • perheen elämäntilanteessa on tapahtunut jokin äkillinen muutos

Palvelua ei voi saada siivous- tai lastenhoitotarpeeseen.

Terveydenhoitaja asuinalueesi mukaan

Jokaisella perheellä on asuinalueen mukaan oma terveydenhoitajansa.

Terveydenhoitaja Pirkko Hautala, puh. 044 403 2006
Paloahde, Pirttialho, Uusilahti, Kappelinluhta, Haapasaari, Kaaro, Sorkka, Tiilivuori, Silikallio, Kinno, Vesiniitty, Pyynpää, Papinhaka

Terveydenhoitaja Päivi Lehtinen, puh. 044 403 2025
Lappi

Terveydenhoitaja Emmi Lilja, puh. 044 403 2023.
Tavattavissa äitiysneuvolassa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.
Uotila, Äyhö, Kolla, Lajo, Lammi, Tarvola, Nihattula, Murtamo, Kullanperä ja ulkomaalaiset asiakkaat.

Terveydenhoitaja Nieminen Kirsi, puh. 044 403 2009
Keskusta, Vanha Rauma, Tuulensuu, sairaala lähialue, Lensu, Tuomoniemi, Syvärauma, Merirauma

Terveydenhoitaja Hanna Saarinen, puh. 044 403 2008
Nummi, Sampaanala

Terveydenhoitaja Heli Savolainen, puh. 044 403 2027
Kodisjoki, Kourujärvi, Sinisaari, Lonsi, Polari

Terveydenhoitaja Anna Uoti-Salo, puh. 044 403 2010
Kortela, Kulamaa, Monnanummi, Unaja, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Paroalho, Pidesluoto, Syväraumankatu, Ota, Komppi