Sosiaali- ja terveyspalvelut

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on tarkoitettu lyhytaikaisista masennusoireista kärsiville tai arkielämän kriisitilanteiden vuoksi oireileville ihmisille. Käynnit hoidetaan ajanvarauksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Steniuksen pääterveysasemalla psykiatriset sairaanhoitajat hoitavat perheettömiä yli 23-vuotiaita masennuspotilaita, joiden psyykkinen oireilu on kestänyt vain vähän aikaa, sekä arkielämän kriisitilanteiden vuoksi oireilevia. Lisäksi vastaanotolla hoidetaan muun muassa ahdistuneisuushäiriöitä ja työuupumusta.

Nortamon Perhekeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on tarkoitettu raumalaisille alakouluikäisille lapsille ja lapsiperheiden aikuisille ja nuorten tiimin vastaanotto on tarkoitettu 13-22-vuotiaille nuorille. Nortamon Perhekeskuksen psykiatristen sairaanhoitajien ja nuorten tiimin vastaanotot sijaitsevat Steniuksenkatu 2, P-talo.

Ajanvaraus ja hoitoonpääsy

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan itse. Aika pyritään saamaan vastaanotolle noin kahden viikon kuluessa. Vastaanotolla tehdään psyykkisen voinnin arviointi ja tilanteen kartoitus. Työryhmässä ei ole vakituista lääkäriä eikä psykiatria, joten tarvittaessa varataan aika omalle lääkärille. Psykiatrin vastaanottoa varten tarvitaan lähete erikoissairaanhoitoon.