1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Perhetukikeskus tarjoaa raumalaisille ja mahdollisuuksien mukaan Rauman seudun perheille lastensuojelullisia palveluja. Rauman Perhetukikeskus sijaitsee Otan alueella urheilukentän ja meren läheisyydessä 1950-luvun rakennuksessa, jossa on hyvät tilat niin perhetapaamisiin kuin osastojenkin toimintaan. Rakennuksessa on myös perheasunto.

Toimintamallit ovat perheitä tukevia, koko perheeseen kohdentuvia. Työryhmät ovat moniammatillisia ja koostuvat sosiaali-, terveydenhuollon- sekä kasvatusalantyöntekijöistä.

Perhetukikeskuksen työmuotoihin kuuluu sekä avohuollon tukitoimet että sijaishuolto.

Perhetukikeskuksen avotyömuodot:

Lastensuojelun avotyö/Tehostettu perhetyö

Lastensuojelun tehostettu perhetyö on suunnattu lapsiperheille, joissa on erityistä huolta lasten kehityksen ja kasvun vaarantumisesta. Asiakkaaksi ohjaudutaan lastensuojelun sosiaalityöntekijän kautta

Ammatillinen tukihenkilö

Ammatillinen tukihenkilötyö on intensiivistä tukea pääosin 5-9 luokkalaisille sijoitusuhan alaisille lapsille ja nuorille.

Perhetukikeskuksen perhekuntoutusosasto

Perhekuntoutusosasto on lastensuojelun avohuollon tukitoimi koko perheelle. Tavoitteena on saada muutoksia perheen omia voimavaroja vahvistamalla ja löytämällä ratkaisuja perhettä kuormitaviin asioihin. Perhekuntoutukseen tullaan sosiaalityöntekijän lähetteellä.

Perhetukikeskuksen vastaanotto-osasto

Vastaanotto-osasto on Perhetukikeskuksen päivystävä asumisyksikkö, joka vastaanottaa lastensuojelun asiakkaita akuuteissa tilanteissa ja silloin, kun asiakkana tilanne vaatii syvällisempää selvittelyä. Osastolle tullaan lastensuojelun sosiaalityöntekijän päätöksellä.