1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Omaolo-palvelussa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen, hoito-ohjeet ja tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen.
Omaolossa voit tehdä myös terveystarkastuksen, joka arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Se kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi.

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa.

Kansalaisen terveyspalvelu

Kansalaisen terveyspalvelu on Rauman sosiaali- ja terveystoimialan potilastietojärjestelmään integroitu sähköinen palvelu. Palvelun kautta saat käyttöösi sähköisen ajanvarauksen, terveystiedot ja viestit palvelut.

Kansalaisen terveyspalvelu on asiakkaalle henkilökohtainen ja edellyttää Internet-yhteyttä ja asiakkaan varmaa tunnistamista ennen palvelun käyttöä verkkopankkitunnisteilla.

Terveystiedot ja viestit – tämä palvelu on tarkoitettu pitkäaikaissairaille potilaille, joilla on hoitosuhde johonkin Rauman sosiaali- ja terveystoimialan yksikköön. Eli jos sairastat diabetesta, sydän- tai verisuonitauteja, reumaa tms. voit ottaa palvelun käyttöön hyväksymällä palvelun käyttöehdot ja sopimalla asiasta sinua hoitavan yksikön kanssa.

Terveystiedoissa näet seuraavat terveys- tai hoitotietosi:

  • pysyvät diagnoosi-, lääkitys- ja rokotustietosi
  • laboratoriotuloksesi
  • sairautesi hoitosuunnitelman
  • Inr-tuloksen ja Marevan lääkitys annostuksen. Näistä saat myös tiedon tekstiviestillä matkapuhelimeesi

Viestit palvelussa voit lähettää hoitajille sairautesi hoitoon liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiin vastataan kolmen arkipäivän kuluessa. Saat viestin saapuneesta vastauksesta matkapuhelimeesi ja vastauksen voit lukea kirjautumalla Kansalaisen terveyspalveluun. Viestit palvelun sisältö tallentuu Rauman sosiaali- ja terveystoimialan potilaskertomukseen.

Viestit palvelu ei sovellu äkillisten sairauksien hoitoon, pitkien tai laajempaa selvittelyä vaativien asioiden välittämiseen eikä ajanvaraukseen.

Terveystiedot ja viestit vaativat asiakkaalta suostumuksen henkilötietojen käsittelystä. Suostumuksen voit antaa kirjautumalla palveluun ja hyväksymällä palvelun käyttöehdot sekä sopimalla asiasta hoitavan yksikön kanssa.

Ohje Kansalaisen sähköisten terveyspalvelujen käyttämiseen

Siirry Kansalaisen terveyspalveluun

Muistathan, että omia terveystietojasi voit katsella laajemmin Omakanta – palvelussa