Omahoito (sähköiset palvelut)

Linkkikuva Omaolo-fi-palveluun

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee yllä oleva oirearvio! Linkistä löydät myös 15 muuta oirearviota.

Voit myös soittaa valtakunnalliseen puhelinneuvontaan. Se toimii numerossa 02 95 535 535. Saat neuvonnasta yleistä tietoa koronaviruksesta.

 

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa. Tältä Omahoidon sivulta löydät tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Saat myös tukea elämäntapojesi muutoksissa.

Kansalaisen terveyspalvelu

Kansalaisen terveyspalvelu on Rauman sosiaali- ja terveystoimialan potilastietojärjestelmään integroitu sähköinen palvelu. Palvelun kautta saat käyttöösi sähköisen ajanvarauksen, terveystiedot ja viestit palvelut.

Kansalaisen terveyspalvelu on asiakkaalle henkilökohtainen ja edellyttää Internet-yhteyttä ja asiakkaan varmaa tunnistamista ennen palvelun käyttöä verkkopankkitunnisteilla.

Terveystiedot ja viestit – tämä palvelu on tarkoitettu pitkäaikaissairaille potilaille, joilla on hoitosuhde johonkin Rauman sosiaali- ja terveystoimialan yksikköön. Eli jos sairastat diabetesta, sydän- tai verisuonitauteja, reumaa tms. voit ottaa palvelun käyttöön hyväksymällä palvelun käyttöehdot ja sopimalla asiasta sinua hoitavan yksikön kanssa.

Terveystiedoissa näet seuraavat terveys- tai hoitotietosi:

  • pysyvät diagnoosi-, lääkitys- ja rokotustietosi
  • laboratoriotuloksesi
  • sairautesi hoitosuunnitelman
  • Inr-tuloksen ja Marevan lääkitys annostuksen. Näistä saat myös tiedon tekstiviestillä matkapuhelimeesi

Viestit palvelussa voit lähettää hoitajille sairautesi hoitoon liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiin vastataan viiden päivän kuluttua. Saat viestin saapuneesta vastauksesta matkapuhelimeesi ja vastauksen voit lukea kirjautumalla Kansalaisen terveyspalveluun. Viestit palvelun sisältö tallentuu Rauman sosiaali- ja terveystoimialan potilaskertomukseen.

Viestit palvelu ei sovellu äkillisten sairauksien hoitoon, pitkien tai laajempaa selvittelyä vaativien asioiden välittämiseen eikä ajanvaraukseen.

Terveystiedot ja viestit vaativat asiakkaalta suostumuksen henkilötietojen käsittelystä. Suostumuksen voit antaa kirjautumalla palveluun ja hyväksymällä palvelun käyttöehdot sekä sopimalla asiasta hoitavan yksikön kanssa.

Ohje Kansalaisen sähköisten terveyspalvelujen käyttämiseen

SIIRRY KANSALAISEN TERVEYSPALVELUUN

Muistathan, että omia terveystietojasi voit katsella laajemmin Omakanta – palvelussa

Duodecim Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus
Sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi hyvään ja terveeseen elämään ja saada tietoa terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Sähköisen terveystarkastuksen avulla näet, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi tavoitteita ja seurata edistymistäsi.
Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on maksuton palvelu kaikille raumalaisille.

Duodecim – Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus-linkki

Duodecim Omahoito
Omahoito tarjoaa sinulle hyödyllistä ja luotettavaa sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon tueksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan  ja verenpaineen omahoitoosi.

Hoida itseäsi – Omahoito-linkki

Katso Duodecimin Sähköinen terveystarkastus ja Omahoidon esittely video tästä.