Omahoito (sähköiset palvelut)

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa. Tältä Omahoidon sivulta löydät tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Saat myös tukea elämäntapojesi muutoksissa.

eOmahoitopalvelu
eOmahoitopalvelu tarjoaa pitkäaikaissairaille Rauman sosiaali- ja terveysviraston asiakkaille potilastietojärjestelmään integroidun sähköisen palvelun. Omahoidon käyttäminen vaatii erillisen Omahoito-sopimuksen. Sopimus tehdään hoitavan yksikön vastaanotolla.

eOmahoidossa näet seuraavat terveys- tai hoitotietosi:

  • pysyvät diagnoosi-, lääkitys- ja rokotustietosi
  • laboratoriotuloksesi
  • sairautesi hoitosuunnitelman
  • Inr-tuloksen ja Marevan lääkitys annostuksen. Näistä saat myös tiedon tekstiviestillä matkapuhelimeesi
  • voit lähettää hoitajille sairautesi hoitoon liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiin vastataan 5 päivän kuluttua. Saat viestin matkapuhelimeesi ja vastauksen voit lukea kirjautumalla eOmahoitoon.

eOmahoito on asiakkaalle henkilökohtainen ja edellyttää Internet-yhteyttä (selaimen täytyy sallia JavaScriptit) ja asiakkaan varmaa tunnistamista ennen palvelun käyttöä verkkopankkitunnisteilla.

Omahoitopalvelun aloittamista varten tarvitset:

  •  sopimuksen sähköisestä asioinnista Rauman sosiaali- ja terveysviraston kanssa
  •  Internet yhteyden
  •  selaimesi täytyy sallia JavaScriptit
  •  henkilökohtaisen verkkopankkitunnuksen

eomahoidon-kayttoohje_rauma

ohje-javascriptin-paalle-kytkemiseksi-ja-tarkistamiseksi

eOmahoidon viestit ja sisältö tallentuvat Rauman sosiaali- ja terveysviraston potilaskertomukseen.

eOmahoito – palvelu on tarkoitettu pitkäaikaissairaille. Eli jos sairastat diabetesta, sydän- tai verisuonitauteja, reumaa tms. voit ottaa palvelun käyttöön sopimalla asiasta hoitavan tahosi kanssa.
Tämä palvelu ei sovellu äkillisten sairauksien hoitoon eikä pitkien tai laajempaa selvittelyä vaativien asioiden välittämiseen.

SIIRRY PALVELUUN

Muistathan, että omia terveystietojasi voit katsella laajemmin Omakanta – palvelussa

Duodecim Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus
Sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi hyvään ja terveeseen elämään ja saada tietoa terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Sähköisen terveystarkastuksen avulla näet, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi tavoitteita ja seurata edistymistäsi.
Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on maksuton palvelu kaikille raumalaisille.

Duodecim – Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus-linkki

Duodecim eOmahoitokirjasto
eOmahoitokirjasto tarjoaa sinulle hyödyllistä ja luotettavaa sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon tueksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan  ja verenpaineen omahoitoosi.

Hoida itseäsi – eOmahoitokirjasto-linkki

Katso Duodecimin Sähköinen terveystarkastus ja eOmahoitokirjaston esittely video tästä.