1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Reseptit uusitaan terveydenhuollossa 8 vuorokauden kuluessa. Tiedon uusitusta reseptistä saa tekstiviestillä, jos asiakas on antanut matkapuhelinnumeron uusimisen yhteydessä.

Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä tuossa ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Jos reseptiä ei voida uusia, asiakas saa myös siitä tiedon tekstiviestillä. Tekstiviestillä tulee tieto uusimispyynnön hylkäämisestä myös siinä tapauksessa, että lääkäri on kirjoittanut jostain syystä kokonaan uuden reseptin uusittavasta lääkkeestä.

Lääkkeiden noutaminen

Sähköisellä reseptillä lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista. Apteekissa katsotaan Reseptikeskuksesta, mitä lääkkeitä asiakkaalle on määrätty. Apteekkiin otetaan mukaan potilasohje ja Kela-kortti. Potilasohje nopeuttaa asiointia. Jos asiakkaalla ei ole mukana potilasohjetta, saa lääkkeet näyttämällä Kela-kortin. Lääkekorvauksen saa yleensä jo apteekissa. Apteekki tarkistaa oikeuden korvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.

Reseptien tarkistaminen

Asiakas voi tarkistaa reseptitiedot ja tehdä uusimispyynnöt omakannan eli kanta.fi, apteekin tai terveyskeskuksen kautta. Reseptin uusimispyyntö tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen lääkkeen loppumista.

Maksu

Reseptin uusimisesta terveyskeskuksessa laskutetaan terveyskeskuksen vuosimaksu.