Vanhuspalvelut

Vanhuspalvelujen tavoitteena on turvata raumalaisille ikäihmisille itsenäinen elämä mahdollisimman kauan omassa kodissa tai palveluasunnossa ja turvata palvelut niitä tarvitseville.

Asiakaspalautteet
Rauman kaupungin vanhuspalvelut kerää jatkuvasti asiakaspalautteita toimintamme kehittämiseksi. Palautteen voi jättää vanhuspalvelujen yksiköihin tai lähettää postitse os. Rauman sosiaali- ja terveystoimiala, Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma. Palautelomakkeen voit tulostaa sivun oikeasta laidasta tai voit halutessasi antaa sähköisen palautteen tämän linkin kautta.

Asiakasturvallisuusasia tiedoksi
Huijauksen uhriksi voi joutua kuka tahansa, varsinkin iäkkäämmillä ihmisillä on erityinen riski joutua huijausyrityksen kohteeksi. Esimerkiksi jonkin toimintakykyä alentavan sairauden, kuten muistisairauden vuoksi ikäihmiset voivat olla erityisen alttiita vaikuttamiselle. Kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivuilta löytyy neuvoja ja ohjeita Estä läheisesi huijaaminen.

Hoitotyöhön Raumalle

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan hoitotyön henkilöstöpalvelut etsii aktiivisia ja motivoituneita lähi- ja sairaanhoitajia sijaisuuksiin ja keikkatyöhön. Lisää tietoa rekrytoinneista

 

Onerva-omaisviestintä koekäytössä
Kotikaaren palvelukodissa ja Rauman eteläisellä kotihoitoalueella testataan Onerva-omaisviestintää lokakuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana. Onervan avulla voi olla lähellä vaikka asuisi kaukana
Onerva on kotihoitoon ja palveluasumiseen tarkoitettu sähköinen tietoturvallinen viestintäpalvelu, joka on luettavissa ajasta ja paikasta riippumatta. Onervasta näkee lähimmäisen arjen kuulumiset ja asiointiin liittyvät asiat. Sen avulla voi nopeasti ja vaivattomasti viestiä hoitajien kanssa. Se on WhatsApp-sovelluksen kaltainen ”viestivihko”, jonka avulla hoitajat, omaiset ja mahdollisesti myös asiakas pitävät yhteyttä toisiinsa.

Koekäyttö on ilmainen, eikä sido mihinkään. Käyttöä varten tarvitaan vain internet-selain eli älypuhelin, tabletti tai tietokone. Asiakkaan tulee antaa suostumus tietojen jakamiseen. Suostumus annetaan suostumuslomakkeella, joka toimitetaan hoitajille tai suoraan sähköpostilla info@onervahoiva.fi. Onerva suostumuslomakkeen voi tulostaa tai pyytää sitä yksikön hoitajilta. Onerva Hoivaviestintä Oy toimittaa tunnukset asiakkaalle suostumuslomakkeen saatuaan.

Onervatuen yhteystiedot mahdollisia ongelmatilanteita varten: tuki@onervahoiva.fi ja puhelinnumero 050 326 4989.