1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kotihoidon tukipalvelut

Ateriapalvelu

Ateriapalvelut hoitaa 1.9.2021 alkaen yksityiset palveluntuottajat.

Tiedusteluihin vastaa ja palautteet ottaa vastaan kotihoidon palveluesimiehet.

Kauppa-asiointi

Kotihoidon asiakkaan kauppa-asiat hoidetaan ensisijaisesti asiakkaan ja hänen läheistensä toimesta tai kotihoidon tukipalveluna. Kotihoidon henkilöstö tekee yhdessä asiakkaan kanssa kauppatilauksen sähköisellä sovelluksella K-Supermarket Rosmariiniin ja Posti toimittaa tavarat sovittuna päivänä asiakkaalle. Palvelun tuottaja laskuttaa asiakasta tuotteiden keräilystä, kuljetuksesta ja ostoksista kerran kuukaudessa.

Pyykkipalvelu

Kotihoidon tukipalveluna voidaan myöntää pyykkipalvelua. Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on ostosopimus Lännen Tekstiilihuollon kanssa. Kotihoidon henkilöstö hoitaa kuljetukset kerran viikossa.

Mikäli asiakas tai hänen omaisensa eivät pysty huolehtimaan pyykinpesusta ja muut yksityiset palvelut/ pesulapalvelut eivät ole mahdollisia, voidaan käyttövaatteista koostuvat pyykit tarvittaessa pestä hoito- ja palvelusuunnitelmassa suunniteltujen käyntien yhteydessä, asiakkaan omalla koneella.

Saunapalvelu

Kotihoidon tukipalveluna voidaan myöntää saunapalvelua henkilölle, joka ei itse kykene huolehtimaan hygieniastaan alentuneen toimintakyvyn ja puutteellisten tilojen vuoksi. Palvelua tarjotaan ikääntyneiden palvelujen eri yksiköissä. Asiakas tuo mukanaan omat henkilökohtaiset peseytymisvälineet.