Palvelutori

Palvelutori on maksuton neuvonta- ja ohjauspiste kotona asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla käy säännöllisesti esimerkiksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi antamassa kohdennettua opastusta muistiasioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja  paikallislehden menolistalla.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Kaipaatko kaveria esimerkiksi teatteriin? Kulttuurkambraattit ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin. Kysy aiheesta lisää Palvelutorilta!

Voit myös kysyä eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista. Palvelutorin kautta apua tarvitseva ikäihminen löytää vaihtoehtoja, joista voi yhdessä palveluvastaavan kanssa miettiä itselleen parhaan vaihtoehdon.  Jos ikäihminen tarvitsee esimerkiksi ulkoiluseuraa, tavoitteena on löytää Palvelutorin kautta tähän vapaaehtoinen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

Radio Ramonan tekemän haastattelun Kultturkambraateista voit kuunnella tästä linkistä

Rauman vanhuspalvelujen ikäihmisille avoimia ja maksuttomia tapahtumia kesä-heinäkuussa 2019

Rauman vanhuspalvelujen Ikäihmisten avoimia tapahtumia kesä-heinäkuussa (tulostettava versio)

  • Ma klo 9-10 / Ti 17.30-18.30 / To 10-11 Juhannukseen asti!  Kaikenikäisille sopivaa jumppaa Äijänsuon Stadionin pihalla, sateella talvihallissa. Osoite: Teollisuuskatu 19. Mukaan tarvitaan oma jumppamatto, vettä sekä kuumilla helteillä hattu.
  • Keskiviikkoisin klo 10.00 Ohjausta laitteiden käytössä Seniorien liikuntapuistossa, Kaunisjärven Ankkalammella.
  • Ke 5.6. klo 9.30-11.30 Terveysneuvontaa ikäihmisille Palvelutorilla. Mahdollisuus verensokerin, hemoglobiinin ja verenpaineen mittauksiin.
  • To 20.6. klo 13-14.30 Juhannustanssit Kaunisjärven vanhainkodin juhlasalissa, Steniuksenkatu 4.  Orkesteri VanhaJengi soittaa.  Kahvitarjoilu.
  • Ti 23.7 klo 18-21 Karaoketanssit Järjestötalolla, Siikapolku 1. Järj. Joken karaoke ja Rauman Pientalot yhdistys ry. Arpajaiset ja kahvibuffet.

Toimintaa senioreille Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6: Juhannukseen asti!

  • Ma klo 9.30 Tuolijumppaa ja klo 13 Bocciaa
  • Ti klo 9 Äijäkerho ja klo 13 Keskeneräiset käsityöt
  • Ke klo 13 Päivän pulinat ja laatikosta löytynyttä
  • To klo 9 Ulos ja liikettä niveliin ja klo 13 Uotila ennen

Lisätiedot Uotilan toiminnasta Jaanalta puh. 02 8234 856

Palveluohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma–to klo 8–16 ja pe 8–15 ikääntymiseen liittyvissä asioissa koko kesän. Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja yksilöllistä. p. 040 833 0802.

Palvelutori, Marja-Liisa Lakaniemi, Steniuksenkatu 4, avoinna ma–pe klo 9–12 sekä ti myös klo 13–16 puh. 044 021 2044. palvelutori@rauma.fi www.raumanpalvelutori.fi , Facebook: Rauman palvelutori

Palvelutori on suljettu 21.6.-28.7.2019

Asukas- ja vapaaehtoistoiminta on kesätauolla.  ”Kyläluudan” Tanja Hakulisen tavoittaa puh. 044 403 6332 tanja.hakulinen@rauma.fi  Lomalla 22.7. -18.8.2019

Katso myös https://vapaaehtoistyo.fi/rauma