Palvelutori

ikkuna laivat

Palvelutori on maksuton neuvonta- ja ohjauspiste kotona asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.

palvelutori-logo

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla käy säännöllisesti esimerkiksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi antamassa kohdennettua opastusta muistiasioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja  paikallislehden menolistalla.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Kaipaatko kaveria esimerkiksi teatteriin? Kulttuurkambraattit ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin. Kysy aiheesta lisää Palvelutorilta!

Voit myös kysyä eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista. Palvelutorin kautta apua tarvitseva ikäihminen löytää vaihtoehtoja, joista voi yhdessä palveluvastaavan kanssa miettiä itselleen parhaan vaihtoehdon.  Jos ikäihminen tarvitsee esimerkiksi ulkoiluseuraa, tavoitteena on löytää Palvelutorin kautta tähän vapaaehtoinen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

Radio Ramonan tekemän haastattelun Kultturkambraateista voit kuunnella tästä linkistä

Rauman vanhuspalvelujen Ikäihmisten tapahtumia kesäkuussa 2018

To 31.5. klo 10–12 vertaisohjaajien atk-apu Syvärauman Osuuspankin konttori, Lahdenkatu 11

Maanantaisin klo 9.30–10.15 avoin tuolijumppa Uotilan palvelukeskus, Siilotie 6

Maanantaisin klo 13 Boccian pelaamista Uotilan palvelukeskus, Siilotie 6

Keskiviikkoisin klo 10 Kaunisjärven senioripuistossa ohjattua liikuntaa senioreille. Säävaraus. Steniuksenkatu

Ti 5.6. Palvelutori suljettu

Ke 6.6. klo 9.30–11.30 terveysneuvontaa ikäihmisille Palvelutorilla.Kaunisjärven vanhainkoti

Pe 15.6. klo 9–12 Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi, aluesuunnittelija Marja Takala Palvelutorilla. Tervetuloa kysymään muistiin liittyvistä asioista.

Ma 18.6. klo 13–14 Kake-kaupunkijuna-ajelu ikäihmisille. Lähtö Kaunisjärveltä, paikkoja rajoitettu määrä. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä Palvelutorille,
p. 044 021 2044

Ti 19.6. klo 13–15 Juhannustanssit Kaunisjärven vanhainkoti, Arto Malmsten & Rauman Harmonikat, solistina Kauko Loiske. Kahvitarjoilu. Steniuksenkatu 4

 

Palvelutori suljettu kesällä 2.7.–29.7.2018. Ohjattu asukastoiminta jatkuu elokuussa. Palveluohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee koko kesän virka-aikana.

Palveluohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma–to klo 8–16 ja pe 8–15 ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja yksilöllistä. p. 040 833 0802. Palvelutori, Steniuksenkatu 4, avoinna ma–pe klo 9–12 sekä ti myös klo 14–17. p. 044 021 2044. palvelutori@rauma.fi www.raumanpalvelutori.fi Facebook: Rauman palvelutori

Ikäihmisten asukastoiminnasta eri puolilla kaupunkia saa lisätietoja p. 044 403 6332.

Katso myös https://vapaaehtoistyo.fi/rauma