Palvelutori

Palvelutori on maksuton neuvonta- ja ohjauspiste kotona asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla käy säännöllisesti esimerkiksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi antamassa kohdennettua opastusta muistiasioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja  paikallislehden menolistalla.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Kaipaatko kaveria esimerkiksi teatteriin? Kulttuurkambraattit ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin. Kysy aiheesta lisää Palvelutorilta!

Voit myös kysyä eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista. Palvelutorin kautta apua tarvitseva ikäihminen löytää vaihtoehtoja, joista voi yhdessä palveluvastaavan kanssa miettiä itselleen parhaan vaihtoehdon.  Jos ikäihminen tarvitsee esimerkiksi ulkoiluseuraa, tavoitteena on löytää Palvelutorin kautta tähän vapaaehtoinen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

Radio Ramonan tekemän haastattelun Kultturkambraateista voit kuunnella tästä linkistä

Rauman vanhuspalvelujen ikäihmisille avoimia ja maksuttomia tapahtumia toukokuussa 2019

Vanhuspalvelujen tapahtumia toukokuu 2019 (tulostettava versio)

 • Tiistaisin klo 13-14 Jumppaa senioreille Tiilivuorentuvalla, Tiilivuorentie 9. Mukaan jumppa-alusta ja käsipainot (täytetty vesipullokin käy). Vertaisohjaaja ohjaa.
 • Tiistaisin klo 13-15 Rauman Eläkkeensaajat ry:n vertaisohjaajien atk-apu Palvelutorilla.
 • Keskiviikkoisin klo 13-15 Lajon alueen asukastoimintaa. Lajotupa, Lehtikuusent. 5 C.
 • Torstaisin klo 9-10  Vaihteleva jumppa Otan Monitoimihallilla tai ulkona, Urheilukatu 19, Rainer Helkkula ohjaa.

 

 • To 2.5. ja 16.5. klo 10-12 Atk- vertaisohjausta senioreille Syvärauman OP:n vanhassa konttorissa, Lahdenkatu 11.
 • To 2.5. klo 13.30-14.30 Yhteislaulua Linnavuoren palvelukeskuksen Linnavuorisalissa, Sahamäentie 2, Lappi. Raija Majamäki laulattaa.
 • Ke 8.5. klo 10-12 Atk-vertaisohjausta senioreille Syöpäyhdistyksen tiloissa, Satamakatu 3.
 • Ke 8.5. klo 13-15 Asukastoimintaa Kourujärven kirjastossa, Karpalotie 3B Muistineuvoja Minna Reunanen Muistiluotsista vierailee.
 • Ke 8.5. klo 13 Unen merkitys hyvinvoinnille-luento. Uotilan palvelukeskus, Siilotie 6.  Psyk.sh Irmeli Lehtonen, Vormu Oy tuote-esittely. Järj. Uotilan palvelukeskus ja Tiilivuoren kyläyhdistys.
 • To 9.5. ja 23.5. klo 10-12 Atk-vertaisohjausta senioreille Järjestötalolla, Siikapolku 1.
 • Pe 10.5. klo 12-14 Unelmien ulkoilupäivä Kaunisjärven vanhainkodilla. Tule mukaan ulkoiluttamaan vanhuksia torille ja senioripuistoon. Järj. Rauman Siskot ja Simot, tied. Palvelutori
 • Pe 10.5. klo 18-22 Kyläkaraoke Kodiksamin monitoimikoulussa, Kodiksamintie 403, Lappi. Joken Karaoke, tanssia, yhteislaulua, puffetti.
 • To 16.5. klo 10-12 Atk- vertaisohjausta senioreille Vermuntilan rukoushuoneella, Vermuntilantie 164
 • Ke 22.5. klo 13-15 Kourujärven asukastoiminnan luontoretki Reilaan. Lähtö Kourujärven kirjastolta.

Toimintaa senioreille Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6:

Ma klo 9.30 Tuolijumppaa ja klo 13 Bocciaa
Ti klo 9 Äijäkerho ja klo 13 Keskeneräiset käsityöt
Ke klo 9.30 Tee hyvä mieli ja klo 13 Päivän pulinat ja laatikosta löytynyttä
To klo 9 Ulos ja liikettä niveliin ja klo 13 Uotila ennen
Lisätiedot Uotilan toiminnasta Jaanalta puh. 02 8234 856

Asukastoimintaa on kylien lisäksi ympäri Raumaa. Kysy mitä toimintaa asuinalueellasi on tai ehdota toimintaa perustettavaksi:
Jumppaa, tarinointia, musiikkia, pelailua.
”Kyläluuta” Tanja Hakulinen puh. 044 403 6332

Palveluohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma–to klo 8–16 ja pe 8–15 ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja yksilöllistä. p. 040 833 0802. Palvelutori, Steniuksenkatu 4, avoinna ma–pe klo 9–12 sekä ti myös klo 14–16 puh. 044 021 2044. palvelutori@rauma.fi www.raumanpalvelutori.fi Facebook: Rauman palvelutori tai https://vapaaehtoistyo.fi/rauma/

Katso myös https://vapaaehtoistyo.fi/rauma