Palvelutori

Palvelutori on suljettu toistaiseksi.

Ohjaus- ja neuvontapuhelin 040 833 0802 toimii normaalisti ma-to 8-16 ja pe 8-15.

Joudumme sekä ikäihmisten että vapaaehtoisten turvallisuuden takaamiseksi ja riskialtistuksen vähentämiseksi peruuttamaan lähiviikkojen tilaisuudet ja tapahtumat koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tauolla ovat nyt ikäihmisten kerhot, asukastoiminta, atk-vertaisohjaus ja ikääntyneille suunnatut tapahtumat. Kun tapahtumatoimintaan tulee muutoksia, tiedotetaan tästä erikseen. Lisätiedot Tanja Hakulinen, puh. 044 403 6332

Rauman Palvelutori ja palveluvastaava Marja-Liisa Lakaniemi muuttavat huhtikuussa 2020 Kaunisjärven remontin ajaksi Mansikkapaikkaan, os. Steniuksenkatu 6. Palveluvastaava Tanja Hakulisen toimipiste sijaitsee 1.3.2020 alkaen Uotilan Palvelukeskuksessa, os. Siilotie 6, 26510 Rauma.

 

Rauman Palvelutori on raumalaisille, kotonaan asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen tarkoitettu neuvonta- ja palvelupiste. Sen tavoitteena on tukea ikääntyvien raumalaisten kotona asumista ja itsenäistä arjessa selviytymistä. Palvelu on maksutonta. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja paikallislehden menolistalla. Joka kuun ensimmäisenä torstaina ilmoitamme jokaiseen talouteen jaettavassa Länsi-Suomessa sen kuun tapahtumat.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Palvelutorilta saa myös tietoa eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista.  Palvelutorilta ohjataan vanhuspalvelujen vapaaehtoistoimintaa ja asukastoimintaa. Tarkoitus on osallistaa ikäihmiset itse sosiokulttuurisin menetelmin.  Palvelutorin vapaaehtoisina toimivat esimerkiksi Kulttuurkambraattit, jotka ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin sekä ulkoiluystävät, joiden kanssa voi ulkoilla turvallisesti.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

Voimaa vanhuuteen ohjelma Raumalla 2019-2021

Terveysliikuntaohjelman tavoitteena on edistää ikäihmisten itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua terveysliikunnan avulla. Terveysliikunta on osoitettu tehokkaaksi ja edulliseksi tavaksi edistää iäkkäiden ihmisten hyvinvointia laaja-alaisesti. Lisäksi se on innostavaa ja hauskaa yhdessä tekemistä.
Terveysliikunta kohdennetaan kotona itsenäisesti asuville, toimintakyvyltään jossain määrin heikentyneille iäkkäille, yli 75-vuotiaille ikäihmisille, jotka ovat liikuntapalvelujen ulkopuolella. Toimintakyvyn heikkoudella tarkoitetaan esimerkiksi ennakoivia liikkumisongelmia, alkavia muistisairauksia tai jos liikkuminen on jostain syystä rajoittunut.
Terveysliikuntaa toteutetaan yhdessä raumalaisten yhdistysten, kaupungin ja ikäihmisten kanssa.
Kehitämme, tuotamme ja lisäämme iäkkäille tarkoitettua, maksutonta
– liikuntaneuvontaa
– lihasvoima- ja tasapainosisältöistä ohjattua liikuntaa, kuten senioritanssi ja kuntosaliharjoittelu
– arkiliikunnan mahdollisuuksia ja ulkoilua
– ryhmäliikuntaa, kuten taloyhtiöjumpat, kesäjumpat ja kävelyryhmät
– tempauksia, kuten Vie vanhus ulos ja Unelmien ulkoilupäivä
– liikuntaraati joka toinen vuosi
Toiminta järjestetään ottamalla käyttöön Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa kehitettyjä hyviä toimintatapoja. Saamme myös käyttöömme materiaalia ja maksuttomia koulutuksia.
Ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja veikkausvaroilla.
Tule mukaan toimintaan!

Yhteyshenkilöt:
Tanja Hakulinen, vanhuspalvelut puh. 0444036332 tanja.hakulinen@rauma.fi
Kimmo Kouru, liikunnanohjaaja, puh. 040 180 9785 kimmo.kouru@rauma.fi

 

Päättyneen kylähankkeen löydät Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille – Rauman kaupungin kylähanke linkistä.