Palvelutori

Palvelutori on maksuton neuvonta- ja ohjauspiste kotona asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.palvelutori-logo

 

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla käy säännöllisesti esimerkiksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi antamassa kohdennettua opastusta muistiasioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja  paikallislehden menolistalla.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Kaipaatko kaveria esimerkiksi teatteriin? Kulttuurkambraattit ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin. Kysy aiheesta lisää Palvelutorilta!

Voit myös kysyä eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista. Palvelutorin kautta apua tarvitseva ikäihminen löytää vaihtoehtoja, joista voi yhdessä palveluvastaavan kanssa miettiä itselleen parhaan vaihtoehdon.  Jos ikäihminen tarvitsee esimerkiksi ulkoiluseuraa, tavoitteena on löytää Palvelutorin kautta tähän vapaaehtoinen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

 

Radio Ramonan tekemän haastattelun Kultturkambraateista voit kuunnella tästä linkistä

 

 

 

Rauman vanhuspalvelujen Ikäihmisten tapahtumia joulukuussa 2017

 • Ma 4.12 klo 9-11 Rauman Eläkkeensaajat ry:n vertaisohjaajien atk-apu Palvelutorilla, Kaunisjärven vanhainkoti, Steniuksenkatu 4.
 • Ma 4.12 klo 14-14.45 Yhteislaulutilaisuus Sinisaaren palvelukeskuksessa, Siikapolku 3.
 • Ti 5.12 klo 13- 15 Itsenäisyyspäivänjuhla Kaunisjärvellä, Steniuksenk. 4
 • Ma 11.12 klo 9-11 Rauman Eläkkeensaajat ry:n vertaisohjaajien atk-apu Palvelutorilla
 • Ke 13.12 klo 9.30 – 11.30 terveysneuvontaa ikäihmisille Palvelutorilla.
 • Pe 29.12 klo 9-12 Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi, muistineuvoja Minna Reunanen Palvelutorilla

 

 • Kyläluuta- Tanja Hakulisen terveiset,  Ikäihmisten asukastoiminnan aloittaminen:Tarkoitus on järjestää asukastoimintaa ikäihmisille, mutta jossa kaiken ikäiset voivat olla mukana. Toivon löytäväni paikkoja ja osallistujia, joiden kanssa voimme aloittaa asukastoimintaa. Toiminta voi olla kahvittelua, pelaamista, Rauman historian tutkimista, ulkoilua, tuolijumppaa tai jotain muuta yhteistä, mikä kiinnostaa.Asukastoiminnan tiedustelut: p. 044 403 6332. Lisätiedot Facebook: Rauman palvelutori, seuraa myös Länsi-Suomi -lehden Menolistaa

   

 • Etsimme atk:n perustaidot omaavia ikäihmisiä vertaisohjaajiksi. Tarjoamme tuen ja koulutuksen, mikäli olet valmis jakamaan osaamistasi muille. Ota yhteyttä Tanja Hakuliseen, p. 044 403 6332.

 • Tunnetko itsesi yksinäiseksi? Ikäihmisten ystäväpiiri alkamassa lähiaikoina. Kysy lisää Palvelutorilta.