Palvelutori

ikkuna laivat

Palvelutori on maksuton neuvonta- ja ohjauspiste kotona asuville ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Palvelutorin palveluvastaavan kanssa yhdessä pohtien etsitään ratkaisut, jotka sopivat asiakkaalle parhaiten.

palvelutori-logo

Palvelutorilla pidetään infotilaisuuksia erilaisista asioista. Paikalla käy säännöllisesti esimerkiksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi antamassa kohdennettua opastusta muistiasioista. Paikalla on säännöllisesti myös terveysneuvontaa ja ikäihmisille suunnattua tietoteknistä opastusta. Eri tapahtumista tiedotetaan Palvelutorin kotisivuilla ja  paikallislehden menolistalla.

Palvelutorilta löytää tietoa paikallisista yrittäjistä ja heidän hinnoistaan. Monelle ikäihmiselle voi kotona asumisen turvaamiseksi olla tärkeä saada apua vaikka pihatöihin, pieniin remontteihin tai siivoukseen. Palvelutorilta löytää raumalaisia yrittäjiä, joilta ikäihminen voi tilata tämän palvelun itse tai yhdessä palveluvastaavan kanssa.

Kaipaatko kaveria esimerkiksi teatteriin? Kulttuurkambraattit ovat koulutettuja kulttuurikavereita, joiden seurassa voi mennä erilaisiin kulttuuririentoihin. Kysy aiheesta lisää Palvelutorilta!

Voit myös kysyä eri yhdistysten toiminnasta ja niiden tarjoamista tapahtumista. Palvelutorin kautta apua tarvitseva ikäihminen löytää vaihtoehtoja, joista voi yhdessä palveluvastaavan kanssa miettiä itselleen parhaan vaihtoehdon.  Jos ikäihminen tarvitsee esimerkiksi ulkoiluseuraa, tavoitteena on löytää Palvelutorin kautta tähän vapaaehtoinen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa!

 

Radio Ramonan tekemän haastattelun Kultturkambraateista voit kuunnella tästä linkistä

 

Ikäihmisten messut Raumalla

Tiistaina 20.3.2018 klo 10-14 Rauman kansalaisopisto, Aittakarinkatu 10.  Paikalla esittelemässä toimintaansa yrityksiä ja yhdistyksiä, kaupungin palveluita, senioriteknologiaa. Munkkikahvit sadalle ensimmäiselle!

Tervetuloa paikalle!

Järjestäjänä Rauman vanhuspalvelut

 

 

Rauman vanhuspalvelujen Ikäihmisten tapahtumia maaliskuussa 2018

Joka keskiviikko klo 13-15 Asukastoimintaa Lajotuvalla, Lehtikuusentie 5 C. Seurustelua ja pelien pelaamista.

Joka torstai klo 9-11 Rauman Eläkkeensaajat ry:n vertaisohjaajien atk-apu Palvelutorilla. Kaunisjärven vanhainkoti, Steniuksenkatu 4.

Ma 5.3 klo 9.30-10.30 Avoin tuolijooga, Kristiina Juuruskorpi, YogaInspiration: Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6

Ma 5.3 klo 13 Boccian pelaamista Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6

Ke 7.3 klo 9.30-11.30 terveysneuvontaa ikäihmisille Palvelutorilla, Kaunisjärven vanhainkoti.

Ma 12.3 klo 9.30-10.15 avoin tuolijumppa Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6

Ma 12.3 klo 10.30-11.30 Avoin tuolijooga, Kristiina Juuruskorpi, YogaInspiration: Iltatuulen palvelukeskus, Karjalankatu 11.

Ma 12.3 klo 13 Boccian pelaamista Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6

Ke 14.3 klo 9-11 DiaSiivous ja Diakonialaitoksen Kotihoitopalvelu esittelevät palveluitaan Palvelutorilla. Kakkutarjoilu.

Pe 16.3 klo 9-12 Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi, muistineuvoja Minna Reunanen Palvelutorilla.

Ma 19.3 klo 13.30 Yhteislaulutilaisuus Linnavuoren Palvelukeskuksessa, os. Sahamäentie 2, Lappi, Lappikvartetti laulattaa.

Ti 20.3 klo 10-14 Ikäihmisten messut Kansalaisopistolla, Aittakarinkatu 10.

To 22.3 klo 10-14 Lääkehoidon päivä. Järkevä lääkehoito. Palvelukeskus Mansikkapaikka, Steniuksenkatu 6.

Ma 26.3 klo 13-16 Palvelutori Lapissa, Linnavuoren palvelukeskus, 2.krs. Sahamäentie 2.

 

Ikäihmisten asukastoiminnasta eri puolilla kaupunkia saa lisätietoja p. 044 403 6332.

Palveluohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma – to klo 8 – 16 ja pe 8 – 15 ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja yksilöllistä. p. 040 833 0802 Palvelutori, Steniuksenkatu 4, avoinna ma –pe klo 9 -12 sekä ti myös klo 14-17. p. 044 021 2044. palvelutori@rauma.fi  www.raumanpalvelutori.fi Facebook: Rauman palvelutori

Etsimme innokkaita aikuisia liikunnan vertaisohjaajiksi, esimerkiksi ikäihmisten tuolijumpan ohjaamiseen sekä ulkoilukavereiksi. Etsitään myös atk:n perustaidot omaavia henkilöitä vertaisohjaajiksi. Tarjoamme tuen ja koulutuksen, mikäli olet valmis jakamaan osaamistasi muille. Ota yhteyttä Palvelutoriin.