Tapahtumia ja toimintaa pandemia-aikana

Valkoinen pyörä peltomaisemassa, pyörän korissa värikkäitä kukkia.
Parvekejumpat

Parvekejumppia pidetään taloyhtiöiden sisäpihalla, jolloin mahdollisimman moni voi osallistua jumppaan omalta parvekkeeltaan tai pihalla. Parvekejumpat kestävät noin 20 minuuttia, ja ne järjestetään säävarauksella. Taloyhtiöt, joissa järjestetään jumppia, päivitetään Länsi-Suomen Menolistalle ja Liikuntapalveluiden Facebook-sivuille

Parvekejumppien tilaus oman taloyhtiön pihalle: tiina.malinen@rauma.fi

Pyöräilemään!

Sa­ta­kun­nan jo pe­rin­tei­nen haas­te­pyö­räi­ly käyn­nis­tyy jäl­leen va­pun päi­vä­nä 1.5. ja jat­kuu ai­na ju­han­nuk­seen eli 21.6. as­ti. Tänä vuonna pyöräilyjä ei kirjata postilaatikoissa oleviin vihkoihin, vaan kirjaus tapahtuu netissä tai mobiilissa. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n sivuilta löydät ohjeet nettikirjaamiseen ja mobiilikirjaukseen.

Korona-pyöräily

Raumalla haastepyöräilyn postilaatikoiden sijaan on rakennettu viisi merellistä kohdepaikkaa, jonne korona-pyöräilyn toteuttajat Sanomalehti Länsi-Suomi, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Rauman seurakunta, Rasti-Lukko, Rauman meripelastusseura, Rauman yrittäjät, Rauman partiolaiset ja Rauman kaupunki ovat pystyttäneet infotaulut pyöräilypaikoista. Suoritus merkitään osallistumiskorttiin, joita saa kauppakeskus Potkurista (Kauppakatu 3),

Infopisteet sijaitsevat Rokinnokassa, Meriristissä, Otanlahden maauimalassa, Petäjäksessä ja Maanpäännokassa.

Koronapyöräilyn toinen osa liittyy sanomalehti Länsi-Suomen teemavuoteen Meren vuosi 2020. Tämä sopii hyvin, sillä tältä keväältä jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan odotettu valtakunnallinen Meremme tähden – vaikuta paikallisesti -seminaari.

Pyöräilyn aikana toivotaan osallistujien havainnoivan ympäristöä, merta, luontoa, historiaa ja ylipäätään kaikkea mitä matkalla kohtaa. Mikäli havainnoista tulee mieleen kysymyksiä, niitä voi lähettää sähköpostilla: toimitus@lansi-suomi.fi.

Osallistumiskortit tulee palauttaa 3.7.2020 Potkuriin.  Samaa osallistumiskorttia tulee käyttää koko kahden kuukauden ajan. Arvontapalkintoja on hankittu jaettavaksi osallistuneiden kesken.

Muistetaan, että pyöräilemme omalla vastuulla ja noudatamme liikkumis- ja liikennesääntöjä. Mukavia ja mielenkiintoisia pyöräilyhetkiä oman hyvinvointimme vuoksi! Yksin tai perhekunnittain!

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily sekä koronapyöräilyn osalta https://ls24.fi/pyoraily.

Muita liikuntavinkkejä

Luontoliikuntapaikat Rauman seudulle!

Katso muut ajankohtaiset liikuntapaikat Rauman kaupungin vapaa-aika ja liikuntapalvelujen sivuilta. Sivuilta löydät myös pyöräilyreitit, kuntoradat ja lenkkipolut

Voitas.fi -liikepankista löytää 20-30 minuutin jumppavideoita ja valmiita jumppaohjelmia. Liikepankista voi valita myös yksittäisiä jumppaliikeitä sisällä tai ulkona tehtäväksi. Tulosta maksuttomia jumppaohjelmia Ikäinstituutin verkkokaupasta.

Ikäopisto.fi -taitopankissa on tietoa ja tehtäviä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen viidestä eri teemasta.

Vanhustyön keskusliiton sivulta löytyy Vinkkilista – Pidetään huolta ikäihmisistä

Yle Areenan sivuilta löytyy Retrojumppaa

Ikäopiston sivuilla löytyy lisätietoja mielen tueksi.

Nasulammen luontopolun esittelyvideo

Kaikki Rauman liikuntapalveluiden omat jumpat löytyvät YouTube-kanavalta! Tekijänä Tiina Malinen, Tintzukka

Linkkejä digietäopastukseen

https://www.seniorsurf.fi/opastuspaikat/

http://www.mukanetti.net/

https://www.doro.com/fi-fi/tuki/alypuhelinkoulu/

https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/