Sosiaali- ja terveyspalvelut

Raumalla järjestetään hyväntekeväisyyskampanja 16.11.–21.12.

Joulukukka villasukka jouluposti – ilon nosti

Tarkoituksena on ilahduttaa joulutervehdyksillä raumalaisten palvelukotien asukkaita ja kotihoidon asiakkaita, jotka saattaisivat muuten jäädä ilman muistamista. Kampanja-aikana kerätään joulukukkalahjoituksia

Hyväntekeväisyyskampanja muodostuu joulukukkakeräyksestä, villasukkien jakamisesta sekä joulutervehdysten kirjoittamisesta. Joulukukkakeräyksessä ovat mukana Kukka-Shop Rosa, Kukkakauppa Valla Fiini, Minnan Citykukka, Pitkäjärven kioskin kukkakauppa, Kukkakauppa Fortunea ja Siemen-Flora Oy.

Ikäihmisille toimitetaan myös vaihtoehtoisesti villasukkia, joita on lahjoitettu Rauman vanhuspalveluille. Sukat on kudottu lahjoitetuista langoista, ja niitä ovat tehneet monet raumalaiset käsityön harrastajat.

– Palvelukotien ja kotihoidon henkilökunta huolehtivat, että joulukukat ja -sukat löytävät tervehdysten kera perille jouluaattoon mennessä, palveluvastaava Tanja Hakulinen sanoo.

Joulupostilähetyksiin tarvitaan myös kortteja

Kaupunkilaiset voivat tehdä ja kirjoittaa ikäihmisille myös kortteja. Joulupostin keräyslaatikot sijoitetaan kaupungin kirjastoihin 16.11. ja ne ovat paikoillaan 18.12. asti.

– Tervehdykset ja joulukortit liitetään joulukukan tai villasukkien mukaan. Henkilökohtainen tervehdys tuo lisäiloa joulupostin saajalle, Hakulinen kertoo.

Siskot ja Simot -yhteisö hakee aputonttuja

Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisö hakee joukkoonsa ahkeria apukäsiä joulupostitalkoisiin. Talkoot pidetään Uotilan palvelukeskuksessa, osoitteessa Siilotie 6, perjantaina 27.11. klo 13. Tilaisuudessa kirjoitetaan joulutervehdyksiä ja paketoidaan villasukkia.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös joulupostin jakamiseen palvelukoteihin ja kotihoidon toimistoihin 22.12. Ilmoittaudu joulupostin jakajaksi palveluvastaava Tanja Hakuliselle, tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332.

Joulukukkien ja -sukkien sekä tervehdysten keräyskampanjasta vastaa Rauman kaupungin vanhuspalvelut yhteistyössä Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisön kanssa.

 

Kaipaatko kaveria ulkoilemaan kanssasi?

Ulkoiluystävät ovat tukena ja seurana iäkkäille, jotka eivät kaatumisen pelon, tasapainovaikeuksien, haastavan lähiympäristön tai kävelykaverin puutteen vuoksi pääse ulkoilemaan. Koulutettujen vapaaehtoisten kanssa ikäihmiset voivat ulkoilla turvallisesti. Koulutettu ulkoiluystävä tarjoaa vapaaehtoista ulkoiluapua ulkoilun tarpeessa olevalle vanhukselle. Toimintaa lujittaa kirjallinen sopimus ja yhteinen tavoite. Ulkoilussa noudatetaan koronasta johtuvia voimassaolevia suojautumisohjeistuksia.

Kysy ulkoiluystävästä tanja.hakulinen@rauma.fi, puh. 044 403 6332

Opas vapaaehtoiselle ulkoiluystävälle (ikainstituutti.fi)

Liikuntavinkkejä ja -linkkejä

Liikuntapalvelun liikuntaryhmät Raumalla jatkuvat kelien salliessa.  Kimmo Kouru p. 0401809785
Poikkea pihaan liikuntapalvelujen jumpalle:
Maanantai       Klo 11 Hirsikatu 11
Maanantai        klo 12 Teollisuuskatu 15
Tiistai                klo 14 Metsolinna, Metsotie
Keskiviikko        klo 13.30 Iltatuuli, Karjalankatu 11
Torstai              klo 14 Riekkopolku 2
Perjantai           klo 13 Tuulensuu, Nortamonkatu 2

Uotilassa lähdetään kimppakävelylle keskiviikko-aamuisin klo 9.00. Lähtö Palvelukeskuksen edestä, Siilotie 6. Jaana ohjaa.
Otassa ulkoliikuntaa järjestetään torstai-aamuisin klo 9.00. Lähtö Monitoimihallin edestä, Urheilukatu 19. Rainer ohjaa.
Kourujärvellä ulkoillaan parittoman viikon keskiviikkona klo 13.00. Lähtö Kirjaston edestä, Karpalopolku 3. Kyläluuta ohjaa.
Meriraumassa ulkoillaan parillisen viikon keksiviikkona klo 13.00. Lähtö Meriristin edessä, Varhontie 14. Kyläluuta ohjaa

Katso muut ajankohtaiset liikuntapaikat Rauman kaupungin vapaa-aika ja liikuntapalvelujen sivuilta. Sivuilta löydät myös pyöräilyreitit, kuntoradat ja lenkkipolut.

Luontoliikuntapaikat Rauman seudulle

Voitas.fi -liikepankista löytää 20-30 minuutin jumppavideoita ja valmiita jumppaohjelmia. Liikepankista voi valita myös yksittäisiä jumppaliikeitä sisällä tai ulkona tehtäväksi. Tulosta maksuttomia jumppaohjelmia Ikäinstituutin verkkokaupasta.

Ikäopisto.fi -taitopankissa on tietoa ja tehtäviä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen viidestä eri teemasta.

Vanhustyön keskusliiton sivulta löytyy Vinkkilista – Pidetään huolta ikäihmisistä

Yle Areenan sivuilta löytyy Retrojumppaa

Ikäopiston sivuilla löytyy lisätietoja mielen tueksi.

Nasulammen luontopolun esittelyvideo

Kaikki Rauman liikuntapalveluiden omat jumpat löytyvät YouTube-kanavalta! Tekijänä Tiina Malinen, Tintzukka

Linkkejä digietäopastukseen

https://www.seniorsurf.fi/opastuspaikat/

http://www.mukanetti.net/

https://www.doro.com/fi-fi/tuki/alypuhelinkoulu/

https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/

Vanhustyön keskusliitto: paljon virikkeitä ja ideoita toimintaan: Liikuntaa, jumppaa, aivopähkinää, musiikkia ja taidetta…

Rauman Latu ry:n monipuolinen ulkoilutarjonta

Muu toiminta ja linkkejä

Kansalaisopisto pursuaa kivaa tekemistä!

Yle: Historiavisa- Missä Pyy on, kun se on pivossa?

Yle.fi: Lehdestä löytynyt tutkimus muutti 91 vuotiaan Elsa Pekkasen elämän

Uusi elämä eläkkeellä- hyvinvointikurssi uusille eläkeläisille Tulestalolla klo 13-15
To 5.11. klo 13-15 Rauman terveyspalvelut, laatukoordinaattori Nina Arponen
To 19.11. klo 13-15 Terveellinen ravinto, ravitsemusterapeutti Annamaija Leppimäki

Linkit maksuttomiin verkkoluentoihin:
DigiAgeTalk- ikäihmisten teknologiawebinaari 10.11.2020 klo 12-15.30
Mummonmarkan vartijat- Huijaukset ja hyväksikäyttö

Joulukukka, villasukka, jouluposti, ilon nosti!

Joulun hyväntekeväisyyskampanja yksinäisten raumalaisten ikäihmisten hyväksi. Kaikki voivat osallistua! Voit tehdä ja kirjoittaa joulutervehdyksen tai joulukortin. Kiikutat sen lähikirjastoosi Joulupostin keräyslaatikkoon. Sieltä joulutervehdykset liitetään joulukukan tai villasukan mukaan. Tervehdys voidaan osoittaa esimerkiksi ”ystävälle” tai ”sinulle” tai ”sinulle tuntemattomalle, jota ajattelen”.
Voit ostaa joulukukan kukkakaupasta. Valitse mieleisesi joulukukka, jonka haluat lahjoittaa. Ostoksesi merkitään joulun alla toimitettavaan tilaukseen. Rauman kukkakaupoista mukaan ovat lähteneet Vanhan Rauman Kukka-Shop Rosa, Nortamonkadun Valla Fiini, Citymarketissa sijaitseva Minnan City-Kukka, Pitkäjärven kioskin kukkakioski sekä Pick’n’Payssa sijaitseva Fortunea.
Villasukka on lahjavaihtoehto joulukukalle. Villasukat ovat lahjoitettu vanhuspalveluille hyväntekeväisyyskäsitöinä pitkin vuotta. Villasukat on kudottu lahjoitetuista langoista ja niitä ovat tehneet lukuisat raumalaiset käsityön harrastajat.

Joulu ei toimi ilman ahkeria tonttuja! Tule joulutontuksi, Siskoksi ja Simoksi. Tee parin tunnin välittämisen keikka ja osallistu #ihansimona hyväntekemiseen. Osallistu joulupostitalkoisiin Uotilan palvelukeskuksessa, Siilotie 6, perjantaina 27.11. 2020 klo 13.00. Kirjoitetaan yhdessä joulutervehdyksiä ja paketoidaan villasukkia. Siskoja ja Simoja tarvitaan myös joulupostin jakamiseen palvelukoteihin ja kotihoidon toimistoihin 22.12.2020 Ilmoittaudu: tanja.hakulinen@rauma.fi p. 0444036332

Joulupostikampanjan keräysaika on 16.11.- 21.12.2020