Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kaipaatko kaveria ulkoilemaan kanssasi?

Ulkoiluystävät ovat tukena ja seurana iäkkäille, jotka eivät kaatumisen pelon, tasapainovaikeuksien, haastavan lähiympäristön tai kävelykaverin puutteen vuoksi pääse ulkoilemaan. Koulutettujen vapaaehtoisten kanssa ikäihmiset voivat ulkoilla turvallisesti. Koulutettu ulkoiluystävä tarjoaa vapaaehtoista ulkoiluapua ulkoilun tarpeessa olevalle vanhukselle. Toimintaa lujittaa kirjallinen sopimus ja yhteinen tavoite. Ulkoilussa noudatetaan koronasta johtuvia voimassaolevia suojautumisohjeistuksia.

Kysy ulkoiluystävästä tanja.hakulinen@rauma.fi, puh. 044 403 6332

Opas vapaaehtoiselle ulkoiluystävälle (ikainstituutti.fi)

Liikuntavinkkejä ja -linkkejä

Rauman eläkeikäisten kesäjumpat-esitteestä löydät liikuntavinkkejä joka arkipäivälle.

Hyödynnä Senioriranneke uimahalliin ja kuntosalille!

Rauman liikuntapaikat Rauman kaupungin vapaa-aika ja liikuntapalvelujen sivuilta.

Rauman Latu ry:n monipuolinen ulkoilutarjonta

ROLLAATTORI KÄVELYN TUEKSI TALVIURHEILUHALLILLA

Lions Club Rauma Ruori ry lahjoitti rollaattorin ikäihmisten yhteiseen käyttöön Talviurheiluhallille. Raikkaan sininen rollaattori on mallia ”Paavo” ja se antaa tukevan ja turvallisen tuen kuntokävelyyn.  Rollaattorin parkkipaikka on Talviurheiluhallin eteisessä, josta se on vapaasti lainattavissa kuntokävelyn tueksi hallin radalle. Rollaattorin kädensijat ovat säädettävissä jokaiselle käyttäjälle sopiviksi.  Huom. Talviurheiluhallin käyttö on toistaiseksi vain varauksella koronan takia. Tästä linkistä voit tarkistaa aukiolon. Kunnon kävely perjantaisin klo 10-11

Liikuntapalveluiden vetämät kimppakävelyt pidetään maanantaisin klo 14–15 ja keskiviikkoisin klo 13–14. Yhteiskävelyt on tarkoitettu kaikenikäisille, ja vauhti sovitetaan ryhmälle sopivaksi. Kävelyille lähdetään uimahallin pääoven edestä, osoitteesta Hankkarintie 8. Kävelylenkeillä noudatetaan koronarajoituksia ja suosituksia. Osallistujamäärä ulkoliikuntaan on rajattu 20 henkilöön.

Kesäjumpat-esitteestä löydät arkipäivisin järjestettäviä Rauman eläkeikäisille tarkoitettuja jumppahetkiä.

Voitas.fi -liikepankista löytää 20-30 minuutin jumppavideoita ja valmiita jumppaohjelmia. Liikepankista voi valita myös yksittäisiä jumppaliikeitä sisällä tai ulkona tehtäväksi. Tulosta maksuttomia jumppaohjelmia Ikäinstituutin verkkokaupasta.

Ikäopisto.fi -taitopankissa on tietoa ja tehtäviä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen viidestä eri teemasta.

Yle Areenan sivuilta löytyy Retrojumppaa

Nasulammen luontopolun esittelyvideo

Kaikki Rauman liikuntapalveluiden omat jumpat löytyvät YouTube-kanavalta! Tekijänä Tiina Malinen, Tintzukka

Kaatumisen ehkäisy on juuri nyt ajankohtaista. Katso mahdollisuuksia ehkäistä kaatumista ja parantaa tasapainoa täältä UKK-instituutin sivulta..

 

Muu toiminta ja linkkejä

Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11–13.

Rauman kansalaisopisto tarjoaa hurjasti erilaista toimintaa – myös etänä @

Yle: Historiavisa- Missä Pyy on, kun se on pivossa?

Yle.fi: Lehdestä löytynyt tutkimus muutti 91 vuotiaan Elsa Pekkasen elämän

Miehen huoltokirja *Ikämiehille on tehty huumori silmäkulmassa oma huoltokirja. Sopii täytettäväksi vaikka ryhmissä joukkokatsastuksena!

Mitä digitaitoja senioreilla pitäisi olla? Katso tarkistuslista

Vahvikelinja  Vahvikelinja päivystää ma-ti ja su klo 13-15. Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan. Mahdollisuus myös puhelinjumppaan istuen tai seisten. Valinnanvaraa tehtävissä riittää aina helpoista haastaviin ja niistä soittaja voi valita oman mielenkiintonsa mukaan sopivimmat. Tärkeintä on kuitenkin rento ja virkistävä hetki. Vahvike-aineistopankin ehtymättömästä aarrearkusta löytyy monenlaisia teemoja keskustelujen ja muistojen lähteeksi. Vahvikelinjan puhelinnumero on 050 328 8588.

Kesäinen video ulkoilusta kotikulmilla.

Mitä kaikkea vielä? Katso alati päivittyvää Rauman Palvelutorin Facebook-sivua. Siellä on esimerkiksi ilmoituksia maksuttomista verkkoluennoista ja muista hyödyllisistä tapahtumista.

Tietoa saat myös ilmoittautumalla Palvelutorin ajankohtaista asiaa Rauman eläkeikäisille- postituslistalle: tanja.hakulinen@rauma.fi