1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Haluatko auttaa ryhtyä vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoistoimintaa jokainen tekee tavallisen ihmisen taidoilla ja tiedoilla. Kiinnostaisiko toisen ihmisen auttaminen Sinua? Oletko nuori, joka suunnittelee uraa hoiva-alalla? Oletko juuri eläkkeelle jäänyt aktiivinen aikuinen? Olisiko Sinulla muuten ylimääräistä aikaa, jota voisit antaa raumalaisen kotona asuvan ikäihmisen hyväksi?

Vapaaehtoistoiminnasta saat hyvän mielen muiden auttamisesta, elämääsi rikastuttavia sosiaalisia kohtaamisia ja lisää merkitystä elämälle. Vapaaehtoistoimijat perehdytetään tehtävään ja samalla he sitoutuvat tiettyihin periaatteisiin, esim. salassapito, puolueettomuus ja luotettavuus. Vapaaehtoiset ja heidän toimintansa ovat vakuutettu.

Tarvitsetko vapaaehtoisapua?

Haluaisitko lähteä teatteriin, mutta yksin sinne on hankala mennä? Kaipaatko seuraa kävelylenkille? Tarvitsetko apua tietotekniikassa? Lähtisitkö mukaan ikäihmisten ryhmään?

Kultturkambraatt

Palvelutorin kautta voit pyytää koulutettua vapaaehtoista kultturkambraattia seuraksesi ja avuksesi erilaisiin kulttuuririentoihin. Kultturkambraatin apu on sinulle maksutonta. Asiakas maksaa kuitenkin mahdollisen oman pääsylippunsa ja kulkemisesta muodostuvat kulut. Kulttuurikaveritoiminnassa ikäihminen on mukana omalla vastuullaan.

Ulkoiluystävä ja koiraulkoilukaveri

Ulkoiluystävät ja koiraulkoilukaverit ovat tukena ja seurana iäkkäille, jotka eivät kaatumisen pelon, tasapainovaikeuksien, haastavan lähiympäristön tai kävelykaverin puutteen vuoksi pääse ulkoilemaan. Koulutettujen vapaaehtoisten kanssa ikäihmiset voivat ulkoilla turvallisesti. Koulutettu ulkoiluystävä tarjoaa vapaaehtoista ulkoiluapua ulkoilun tarpeessa olevalle vanhukselle. Toimintaa lujittaa kirjallinen sopimus ja yhteinen tavoite. Ulkoilussa noudatetaan koronasta johtuvia voimassaolevia suojautumisohjeistuksia.

Digiohjaus

Kiinnostaako sinua digitalisaatio, älylaitteet ja vapaaehtoistyö? Olet kaivattu, sillä korona kirittää meitä tekemään digiloikan. Tule mukaan talkoisiin ja jaa osaamistasi muille auttaen heitä digihaasteissa. Osaamisesi voi olla vaatimatonta. Kunhan osaat tavallisen laitteen arkikäytön. Tärkeämpää on halu auttaa muita ja oppia itse lisää. Hauskuus ei ole este ja porukassa tieto jakaantuu. Vertaisohjaajana saat tukea ja virkistystä sekä vakuutuksen. Kiinnostaako? Katso, mitä digiohjauksesta muut kertovat. Miten se onnistuu?

https://www.youtube.com/watch?v=SevYq2OC8YE&feature=youtu.be

Liikunnan vertaisohjaus

Eri puolilla Raumaa on ikäihmisten liikuntaryhmiä, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Vapaaehtoiset liikunnan vertaisohjaajat mahdollistavat sen! Jos sinua kiinnostaa liikunta ja haluat jakaa sitä ja sinulta löytyy rohkeutta olla edessä ohjaamassa, olet tervetullut mukaan ohjaajaksi. Annamme koulutuksen ja välineitä sekä oppaita. Ohjauspaikan saat valita itse, esimerkiksi yhdistyksen tai taloyhtiön. Tarvittaessa perustamme uuden ryhmän – liikutettavia kyllä löytyy!

Kerhon ohjaaja tai asiantuntija

Asukastoiminta kaipaa toteutuakseen kerhon ohjaajaa, jonka päävastuulla on kahvinkeitto. Ryhmät toimivat yleensä hyvin itseohjautuen, mutta yhteyshenkilö tarvitaan.

Asiantuntijuutta tarvitaan ja jokaiseltahan meistä sitä löytyy!  Mitä harrastat? Mikä on intohimosi? Missä olet tehnyt työurasi? Olemme uteliaita kuulemaan tarinoita ja tietoa asioista. Tule asukastoimintaryhmiin kertomaan tarinasi. Kertomaan keräilyistäsi, näyttämään valokuviasi, kertomaan runojasi…

Hyväntekeväisyyskäsityöt

Lahjoita lankoja tai käsitöitä Palvelutorille. Otamme vastaan villalankoja, joita käsitöiden tekijät, ehkä juuri sinä, hakevat ja tekevät langat valmiiksi villasukiksi tai hartiahuiveiksi. Me lahjoitamme ne eteenpäin niitä tarvitseville.

Tule Siskoksi ja Simoksi

Siskot ja Simot ovat pop up- vapaaehtoisia, jotka sitoutuvat vain hyvinvoinninkeikkoihin, eli hetkellisiin tapahtumiin avustajina. Esimerkiksi ulkoilutapahtumassa avustavat pyörätuolissa istuvaa vanhusta osallistumisessa.

palveluvastaava
044 403 6332