Sosiaali- ja terveyspalvelut

Mansikkapaikan palvelukodit sijaitsevat Kaunisjärven välittömässä läheisyydessä yhdyskäytävällä toisissaan kiinni olevassa palvelukeskus Mansikkapaikassa. Palvelukeskuksessa on 45 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille ja 15 vaikeavammaisille. Palvelukeskuksessa toimii myös hyvinvointia edistävien toimintojen ja kotihoidon tiloja. Lisäksi rakennuksessa on kokoontumistiloja ja päivätoimintatiloja kaupungin ikäihmisille ja järjestöille.

Mansikkapaikan palvelukotien toiminta käynnistyi elokuussa 2011. Ikäihmisille tarkoitetut palveluasunnot jakautuvat kolmeen 15-paikkaiseen palvelukotiin Honkalaan, Koivulaan ja Tammelaan, jotka sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa.

Palvelukodit tarjoavat turvallista yksilöllistä asumista ja tarvittavaa hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden ensisijaisesti muistisairaille ikäihmisille. Kaikilla asukkailla on omat huoneet wc- ja pesutiloineen. Asukkaat läheisineen huolehtivat asuntojen kalustamisesta ja sisustamisesta. Palvelukodeissa on käytetty turva- ja hyvinvointitekniikkaa: niissä on muun muassa turvalattiat ja asukkailla on hyvinvointirannekkeet.