1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Mansikkapaikan palvelukodit sijaitsevat Kaunisjärven välittömässä läheisyydessä yhdyskäytävällä toisissaan kiinni olevassa palvelukeskus Mansikkapaikassa. Palvelukeskuksessa on 45 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikääntyneille ja 15 vaikeavammaisille. Palvelukeskuksessa toimii myös hyvinvointia edistävien toimintojen ja kotihoidon tiloja. Lisäksi rakennuksessa on kokoontumistiloja ja päivätoimintatiloja kaupungin ikääntyneille asukkaille ja järjestöille.

Mansikkapaikan palvelukotien toiminta käynnistyi elokuussa 2011. Ikääntyneille asukkaille tarkoitetut palveluasunnot jakautuvat kolmeen 15-paikkaiseen palvelukotiin Honkalaan, Koivulaan ja Tammelaan, jotka sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa.

Palvelukodit tarjoavat turvallista yksilöllistä asumista ja tarvittavaa hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden ensisijaisesti muistisairaille ikääntyneille. Kaikilla asukkailla on omat huoneet wc- ja pesutiloineen. Asukkaat läheisineen huolehtivat asuntojen kalustamisesta ja sisustamisesta. Palvelukodeissa on käytetty turva- ja hyvinvointitekniikkaa: niissä on muun muassa turvalattiat ja asukkailla on hyvinvointirannekkeet.