Sosiaali- ja terveyspalvelut

Eläinlääkintähuolto

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto on julkaissut toimintaohjeet asiakkailleen altistumisten välttämiseksi.

Älä tuo lemmikkiäsi vastaanotolle itse, jos

  • sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus nuha, vatsaoireet, päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, lihaskivut tai sairas olo)
  • olet ollut viimeisten kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön tai henkilöön, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja joka ei ole saanut negatiivista tulosta koronavirustestistä

Älä et tuo itse lemmikkiäsi vastaanotolle, vaan pyydä jotakuta muuta hoitamaan eläinlääkärikäynnin.

Jos kuitenkin joudut tuomaan lemmikkisi vastaanotolle itse, ilmoita asiasta etukäteen henkilökunnallemme, jotta osaamme tehostaa suojautumistamme. Jos läsnäolosi vastaanottohuoneessa on välttämätön, käytä maskia. Saat tarvittaessa kertakäyttöisen maskin henkilökunnaltamme.

*************************************************************************************

 

Eläinlääkintähuolto käsittää kotieläinten terveyden- ja sairaanhoidon, eläintautivalvonnan, eläinsuojeluvalvonnan sekä löytöeläinten hoidon järjestämisen.

Kunnaneläinlääkäreiden tehtävänä on kotieläinten terveydenhoito ja sairaanhoito.

Eläinlääkäripäivystyksellä tarkoitetaan virka-ajan ulkopuolella annettavaa kiireellistä eläinlääkäriapua.  Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu ainoastaan sellaisia kiireellisiä sairastapauksia varten, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Eläinsuojeluvalvontaa Rauman kaupungin alueella tekee ensisijaisesti valvontaeläinlääkäri. Eläinsuojeluviranomaisia ovat myös kunnaneläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi. Näillä eläinsuojeluviranomaisilla on oikeus tehdä eläinsuojelutarkastus myös kotirauhan piirin kuuluvissa tiloissa.