Sosiaali- ja terveyspalvelut

Eläinlääkintähuolto

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto on julkaissut toimintaohjeet asiakkailleen altistumisten välttämiseksi, jotta riittävät eläinlääkäripalvelut voidaan tarjota myös koronavirusepidemian aikana.

Tule yksin

Tule eläinlääkärivastaanottotiloihin yksin lemmikin kanssa. Vain yksi saattaja lemmikkiä kohti.

Käytä maskia

Käytä eläinlääkäriin tullessasi omaa suun ja nenän peittävää kasvomaskia. Tarvittaessa voit pyytää kertakäyttöisen maskin henkilökunnaltamme.

Pese kädet odotustiloissa

Pese kätesi huolellisesti saippualla sisään tullessasi. Uotilan vastaanotolla käsienpesupiste on odotustilassa. Lensunkadun vastaanotolla löydät käsienpesupisteen tuulikaapin yhteydessä olevasta wc:stä.

Älä tuo lemmikkiäsi vastaanotolle itse, jos

  • sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, nuha, vatsaoireet, päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, lihaskivut tai sairas olo)
  • ulkomaanmatkastasi (mukaan luettuna Ruotsin- ja Tallinnanristeilyt) on alle 14 päivää
  • olet ollut viimeisten kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön tai henkilöön, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja joka ei ole saanut negatiivista tulosta koronavirustestistä

Älä et tuo itse lemmikkiäsi vastaanotolle, vaan pyydä jotakuta muuta hoitamaan eläinlääkärikäynnin.

Jos kuitenkin joudut tuomaan lemmikkisi vastaanotolle itse, ilmoita asiasta etukäteen henkilökunnallemme, jotta osaamme tehostaa suojautumistamme. Jos läsnäolosi vastaanottohuoneessa on välttämätön, käytä maskia. Saat tarvittaessa kertakäyttöisen maskin henkilökunnalta.

Hyväksy poikkeuksellinen toiminta tartuntariskin vähentämiseksi

Epidemia-aikana mahdollisimman suuri osa toimenpiteistä vastaanottotiloissa tehdään ilman eläimen omistajaa. Eläimen omistaja on vastaanottotiloissa toimenpiteiden aikana vain silloin, kun omistajaa tarvitaan avustamaan tutkimuksissa tai toimenpiteessä. Eläinlääkintä pyytää asiakkailtaan ymmärrystä poikkeuksellista toimintatapaa kohtaan.

*************************************************************************************

Eläinlääkintähuolto käsittää kotieläinten terveyden- ja sairaanhoidon, eläintautivalvonnan, eläinsuojeluvalvonnan sekä löytöeläinten hoidon järjestämisen.

Kunnaneläinlääkäreiden tehtävänä on kotieläinten terveydenhoito ja sairaanhoito.

Eläinlääkäripäivystyksellä tarkoitetaan virka-ajan ulkopuolella annettavaa kiireellistä eläinlääkäriapua.  Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu ainoastaan sellaisia kiireellisiä sairastapauksia varten, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Eläinsuojeluvalvontaa Rauman kaupungin alueella tekee ensisijaisesti valvontaeläinlääkäri. Eläinsuojeluviranomaisia ovat myös kunnaneläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi. Näillä eläinsuojeluviranomaisilla on oikeus tehdä eläinsuojelutarkastus myös kotirauhan piirin kuuluvissa tiloissa.