Eläinlääkintähuolto

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto on julkaissut toimintaohjeet asiakkailleen altistumisten välttämiseksi, jotta riittävät eläinlääkäripalvelut voidaan tarjota myös koronavirusepidemian aikana.

Tule yksin

Tule eläinlääkärivastaanottotiloihin yksin lemmikin kanssa.

Pese kädet odotustiloissa

Pese kätesi odotustilassa ennen vastaanottotiloihin tulemista.

Älä tuo lemmikkiäsi vastaanotolle itse, jos

  • sinulla on flunssan oireita (kuume, yskä, hengenahdistus), päänsärkyä tai sairas olo
  • ulkomaanmatkastasi (mukaan luettuna Ruotsin- ja Tallinnanristeilyt) on alle 14 päivää
  • olet ollut viimeisten kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön tai henkilöön, jolla on kuumetta, yskää tai hengenahdistusta

Älä et tuo itse lemmikkiäsi vastaanotolle, vaan pyydä jotakuta muuta hoitamaan eläinlääkärikäynnin.

Jos kuitenkin joudut tuomaan lemmikkisi vastaanotolle itse, ilmoita asiasta etukäteen henkilökunnallemme, jotta osaamme tehostaa suojautumistamme. Eläinlääkinnän henkilökunnalta saa hengityssuojaimen, jota pyydetään käyttämään vastaanottokäynnin ajan.

Hyväksy poikkeuksellinen toiminta tartuntariskin vähentämiseksi

Epidemia-aikana mahdollisimman suuri osa toimenpiteistä vastaanottotiloissa tehdään ilman eläimen omistajaa. Eläimen omistaja on vastaanottotiloissa toimenpiteiden aikana vain silloin, kun omistajaa tarvitaan avustamaan tutkimuksissa tai toimenpiteessä. Eläinlääkintä pyytää asiakkailtaan ymmärrystä poikkeuksellista toimintatapaa kohtaan.

 

*************************************************************************************

 

Eläinlääkintähuolto käsittää kotieläinten terveyden- ja sairaanhoidon, eläintautivalvonnan, eläinsuojeluvalvonnan sekä löytöeläinten hoidon järjestämisen.

Kunnaneläinlääkäreiden tehtävänä on kotieläinten terveydenhoito ja sairaanhoito.

Eläinlääkäripäivystyksellä tarkoitetaan virka-ajan ulkopuolella annettavaa kiireellistä eläinlääkäriapua.  Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu ainoastaan sellaisia kiireellisiä sairastapauksia varten, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Eläinsuojeluvalvontaa Rauman kaupungin alueella tekee ensisijaisesti valvontaeläinlääkäri. Eläinsuojeluviranomaisia ovat myös kunnaneläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi. Näillä eläinsuojeluviranomaisilla on oikeus tehdä eläinsuojelutarkastus myös kotirauhan piirin kuuluvissa tiloissa.