Eläinlääkärien vastaanotot

Tiput ja kana maatilan pihapiirissä.

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto on julkaissut toimintaohjeet asiakkailleen altistumisten välttämiseksi, jotta riittävät eläinlääkäripalvelut voidaan tarjota myös koronavirusepidemian aikana.

Tule yksin

Tule eläinlääkärivastaanottotiloihin yksin lemmikin kanssa.

Pese kädet odotustiloissa

Pese kätesi odotustilassa ennen vastaanottotiloihin tulemista.

Älä tuo lemmikkiäsi vastaanotolle itse, jos

  • sinulla on flunssan oireita (kuume, yskä, hengenahdistus), päänsärkyä tai sairas olo
  • ulkomaanmatkastasi (mukaan luettuna Ruotsin- ja Tallinnanristeilyt) on alle 14 päivää
  • olet ollut viimeisten kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön tai henkilöön, jolla on kuumetta, yskää tai hengenahdistusta

Älä et tuo itse lemmikkiäsi vastaanotolle, vaan pyydä jotakuta muuta hoitamaan eläinlääkärikäynnin.

Jos kuitenkin joudut tuomaan lemmikkisi vastaanotolle itse, ilmoita asiasta etukäteen henkilökunnallemme, jotta osaamme tehostaa suojautumistamme. Eläinlääkinnän henkilökunnalta saa hengityssuojaimen, jota pyydetään käyttämään vastaanottokäynnin ajan.

Hyväksy poikkeuksellinen toiminta tartuntariskin vähentämiseksi

Epidemia-aikana mahdollisimman suuri osa toimenpiteistä vastaanottotiloissa tehdään ilman eläimen omistajaa. Eläimen omistaja on vastaanottotiloissa toimenpiteiden aikana vain silloin, kun omistajaa tarvitaan avustamaan tutkimuksissa tai toimenpiteessä. Eläinlääkintä pyytää asiakkailtaan ymmärrystä poikkeuksellista toimintatapaa kohtaan.

 

Ajantasaista tietoa Covid-19 –viruksen vaikutuksista lemmikki- ja tuotantoeläinten pitoon saa Ruokaviraston internet-sivuilta:

https://www.ruokavirasto.fi/teemat/koronavirus-covid-19/

*************************************************************************************

 

Kunnaneläinlääkäreiden tehtävänä on kotieläinten terveydenhoito ja sairaanhoito.

Asiakkaiden toivotaan hoitavan ajanvarausasiat ja muut puhelinasiat puhelinaikana. Puhelinajan jälkeen kunnaneläinlääkärit ovat potilastyössä, ja puhelimeen vastaaminen on hankalaa. Tästä syystä toivotaan, että kunnaneläinlääkäreille soitettaisiin puhelinajan jälkeen ainoastaan kiireellisissä, päivystysluonteisissa asioissa.

Puhelinaika arkisin klo 8-9.

Eläinlääkäri perii käynnistä maksun. Eläinlääkärikäynnin hinta muodostuu virkaehtosopimuksen mukaisista käyntimaksusta ja toimenpidemaksusta sekä lääke- ja tarvikekuluista. Jos eläinlääkäri käy eläimen pitopaikassa, lisätään hintaan myös matkakulut. Maksutapoina ovat käteinen ja pankkikortti. Muista maksutavoista pitää sopia etukäteen eläinlääkärin kanssa.