Sosiaali- ja terveyspalvelut

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto on julkaissut toimintaohjeet asiakkailleen altistumisten välttämiseksi.

Älä tuo lemmikkiäsi vastaanotolle itse, jos

  • sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus nuha, vatsaoireet, päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, lihaskivut tai sairas olo)
  • olet ollut viimeisten kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön tai henkilöön, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja joka ei ole saanut negatiivista tulosta koronavirustestistä

Älä et tuo itse lemmikkiäsi vastaanotolle, vaan pyydä jotakuta muuta hoitamaan eläinlääkärikäynnin.

Jos kuitenkin joudut tuomaan lemmikkisi vastaanotolle itse, ilmoita asiasta etukäteen henkilökunnallemme, jotta osaamme tehostaa suojautumistamme. Jos läsnäolosi vastaanottohuoneessa on välttämätön, käytä maskia. Saat tarvittaessa kertakäyttöisen maskin henkilökunnaltamme.

*****************************************************************************

 

Kunnaneläinlääkäreiden tehtävänä on kotieläinten terveydenhoito ja sairaanhoito.

Asiakkaiden toivotaan hoitavan ajanvarausasiat ja muut puhelinasiat puhelinaikana. Puhelinajan jälkeen kunnaneläinlääkärit ovat potilastyössä, ja puhelimeen vastaaminen on hankalaa. Tästä syystä toivotaan, että kunnaneläinlääkäreille soitettaisiin puhelinajan jälkeen ainoastaan kiireellisissä, päivystysluonteisissa asioissa.

Puhelinaika arkisin klo 8-9.

Eläinlääkäri perii käynnistä maksun. Eläinlääkärikäynnin hinta muodostuu virkaehtosopimuksen mukaisista käyntimaksusta ja toimenpidemaksusta sekä lääke- ja tarvikekuluista. Jos eläinlääkäri käy eläimen pitopaikassa, lisätään hintaan myös matkakulut. Maksutapoina ovat käteinen ja pankkikortti. Muista maksutavoista pitää sopia etukäteen eläinlääkärin kanssa.