Tapahtumakalenteri

Armollisuus, viisaus ja äärettömyys – Sinikka Palosen piirustuksia

Armollisuus, viisaus ja äärettömyys – Sinikka Palosen piirustuksia 1.–31.7.2021 Kirkonkellarissa, Pyhän Ristin kirkon vieressä (Luostarinkatu 1). Näyttely on avoinna ma–pe klo 10–17, la klo 11–15, su klo 10–16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Raumalaistaiteilijan Sinikka Palosen teokset valloittavat kesällä Kirkonkellarin näyttelytilan. Palosen yksityiskohtaisen tarkoissa piirroksissa teemoina ovat muun muassa enkelit, jotka katsovat maailmaa myötäeläen, kaikki murheet näkevin silmin.

Aikaisemmin lähinnä taidemaalarina tunnettu Sinikka Palonen on viime vuosina keskittynyt yhä enemmän piirtämiseen. Hänen varhaisten teostensa aiheet ovat näkymiä Vanhasta Raumasta, kirkasvärisiä kuvia puutalokaupungin ihmisistä ja arkkitehtuurin hilpeästä kubismista. Kotikaupungin idylliset maisemat vaihtuivat sittemmin symbolistisiin ja mytologisiin aiheisiin. Teoksissa esiintyi eri henkisten ja uskonnollisten perinteiden kuvamaailmasta innoituksensa saaneita aiheita ja runollisia kuvia inhimillisen elämän alakuloisuudesta ja arvoituksellisuudesta.

Palosen tyyli on yksityiskohtaisen tarkkaa. Kynän liike paperilla on hidas, elävä rakenne ja syvyys pinnoissa ja viivojen rytmit vaativat käden hallintaa, syvää keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä. Piirtämisen prosessi on meditatiivista. Uskonnollisten aiheiden, evankelistan vaatepoimujen, enkelin tukkalaitteiden ja tähtitaivaiden äärettömyyden kirjaaminen lyijykynällä piirustuspaperille vertautuu rukoukseen, meditaatioon ja fyysisenä suorituksena jopa pyhiinvaellukseen.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

1.7.2021 - 31.7.2021

Paikka

Kirkonkellari, Luostarinkatu 1, Rauma

Tapahtumakategoria