Tapahtumakalenteri

BSFF ystävänpäivänäytös: Koulu maailman laidalla

Rauman elokuvakerho ja Blue Sea Film Festival järjestävät ystävänpäivän elokuvanäytöksen Elokuvateatteri Iso-Hannun kakkossalissa 14.2. klo 18. Näytöksessä nähdään elokuva Koulu maailman laidalla (Lunana, A Yak in the Classroom). Lipun hinta on 10 euroa. Rauman elokuvakerhon jäsenille näytös on maksuton.

Himalajan häikäisevät maisemat tarjoavat silmiä hivelevät puitteet kauniille ja universaalille tarinalle, jonka lämmin huumori puhaltaa eloon. Elokuva tuo tärkeän viestin ystävänpäivään ja muistuttaa meitä aitojen kohtaamisten merkityksestä ja antamisen ilosta.

Tarina pähkinänkuoressa

Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa Thiumphussa ja unelmoi muusikon urasta Australiassa. Hänen opettajan koulutukseensa kuuluu harjoittelu kaukaisessa Lunanan kylässä, jonne on kahdeksan päivän patikkamatka lähimmästä kaupungista. Tuskaisen matkan jälkeen Ugyeniä hirvittää kylän alkeellinen elämä, mutta pikkuhiljaa kyläläiset – ja luokkahuoneessa asuva jakkihärkä – sulattavat hänen
sydämensä kokonaan.

Elokuva oli Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on sittemmin kahminut palkintoja useilla festivaaleilla – ja takuulla ensimmäinen bhutanilainen leffa ohjelmistossa Bluukkareiden koko 30-vuotisen historian aikana!

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

14.2.2023 18.00

Paikka

Elokuvateatteri Iso-Hannu, Savilankatu 4, Rauma

Hinta

10 €

Tapahtumakategoria