Tapahtumakalenteri

Dingo-musikaali

Ainutlaatuinen Dingo-ilmiö saa oman musikaalinsa Rauman kesäteatterissa kesällä 2022!

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirokin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

– Vanhana Dingo-fanina otin tietysti kuunnelmasarjan haltuun ja siinä samassa meni kuunteluun kaikki oheismateriaalikin. Otin välittömästi yhteyttä sarjan kirjoittaneeseen Kaisa Kuikkaniemeen ja sain hänet aisaparikseni näytelmää kirjoittamaan. Muuta yhtäläisyyttä kuunnelmasarjaan ei ole kuin omaelämänkerrallisuus. Myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siis vanhan kipparin suojeluksessa, kertoo näytelmän myös ohjaava Otto Kanerva.

Dingo-musikaali Rauman kesäteatterissa 16.6.-6.8.2022. Lipunmyynti on jo käynnissä!

KÄSIKIRJOITUS
Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva

OHJAUS
Otto Kanerva

MUSIIKIN SOVITUS JA KAPELLIMESTARI
Antti Vauramo

KOREOGRAFIA
Osku Heiskanen

LAVASTUS
Oskari Löytönen

PUKUSUUNNITTELU
Elina Vättö

VALOT JA ÄÄNET
Valo- ja äänipalvelu Hanttimiehet

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

18.6.2022 14.00

Paikka

Rauman kesäteatteri, Fåfänga, Suvitie 3, Rauma

Tapahtumakategoria